TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

2:37

SVE MIJENJA SE

BORIS NOVKOVIC

2:33

ROMEO IN JULIJA 2021

FLIRRT

2:31

LUCIJA

MARINO

2:25

JOS 5 MINUTA

E.T.

2:19

SVI SU ZNALI, DA SMO LJUBOVALI

DALIBOR BRUN

2:14

STARIMO LJUBAVI

MIRO TODOSOVSKI

04. 03. 2022 16:30 | M.H.

VARNO IMA VEDNO PRAV

Generali, nove 3D zebre Foto: RA

Na Aktualu bomo skupaj z zavarovalnico Generali v marcu še bolj skrbeli za varnost in vidnost v prometu.

K večji varnosti v prometu pa zagotovo pripomorejo tudi 3D zebre, za katere je zavarovalnica Generali poskrbela že v treh slovenskih krajih.

3D zebre z barvami in vzorcem ustvarijo optično prevaro, prehod za pešce pa iz vidika voznika avtomobila deluje kot lebdeča fizična ovira. Je tudi bolje in hitreje opazen, zaradi optične prevare pa vozniki upočasnijo in čez prehod zapeljejo počasneje.

V letošnjem letu pa bo zavarovalnica Generali poskrbela še za kar sedem novih 3D zeber! Na pomoč pa jim lahko priskočite tudi vi, saj lahko do 31.3.2022 s svojim glasom TUKAJ pripomorete k izbiri lokacije 3D zbere v sedmih slovenskih krajih: Kobarid, Piran, Kranj, Novo mesto, Črnomelj, Maribor in Murska Sobota.

V času od 7.3.22 do 18.3.22 pa se boste na Aktualovem Facebooku lahko potegovali tudi za darilne pakete zavarovalnice Generali, s katerimi boste bolj vidni v prometu. V zabavnih videoposnetkih boste morali poiskati napako z vidika varnosti v prometu.

Pri vsakem videoposnetku bomo izžrebali 15 nagrajencev, ki prejmejo darilni paket zavarovalnice Generali za boljšo vidnost v prometu, ki vsebuje nahrbtnik z odsevnimi trakovi, naglavno lučko in odsevni trak. Nagrajence bomo označili v komentarju pod posamezno objavo videoposnetka.

Varno ima vedno prav

»Varno ima vedno prav« je slogan iniciative za ozaveščanje o varnosti najbolj ranljivih skupin v prometu zavarovalnice Generali in Zavoda Varna pot. Iniciativa izpostavlja pomen varnosti v prometu na inovativen način – s 3D zebrami na območjih umirjenega prometa, ki zaradi svoje podobe pritegnejo pozornost voznikov, jih upočasnijo in spomnijo, da so na območju, kjer so v prometu prisotni tudi otroci, kolesarji in pešci.

Zebre Levček.JPG
Generali 3D zebra
Generali

Otroci, invalidi, starejši, pešci, kolesarji ter tisti na rolerjih in skirojih so sicer najranljivejši udeleženci v prometu in predstavljajo skoraj polovico vseh smrtnih žrtev v prometu.

Projekt »Varno ima vedno« je spodbudilo prav 39 mrtvih v letu 2020.

Svetlana Almaš, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi Generali Zavarovalnica je ob iniciativi povedala:

"V zavarovalnici Generali vselej stremimo k inovativnim in relevantnim rešitvam. Ta usmeritev nas vodi tudi pri celoletni kampanji ozaveščanja o večji varnosti na območjih umirjenega prometa, pri kateri sodelujemo z Zavodom Varna pot in občinami. Projekt 3D-zeber s kreativnim in inovativnim posegom v prometno infrastrukturo opozarja na problematiko prometne varnosti. Naš cilj je, da s 3D-zebrami povečamo tako varnost šolarjev kot tudi drugih ranljivih udeležencev v prometu in spodbudimo pozornost voznikov na območjih umirjenega prometa."

Zaenkrat so v Sloveniji umeščene 4 3D-zebre v treh občinah, ki so se pridružile projektu »Varno ima vedno prav«. Umeščene so na območjih šolskih poti, kjer je umirjanje prometa še posebej pomembno, v letošnjem letu pa se jim bo pridružilo še sedem novih občin.

3d-zebra, generali, radio-aktual
Generali, 3D zebra
Generali

Splošni pogoji