TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

23:29

THE POWER OF LOVE

JENNIFER RUSH

23:25

KOSULJA PLAVA

NOVI FOSILI

23:22

TAKO JE DOBRO SRESTI TE

DRAZEN ZECIC

23:19

PIVA KLAPA ISPO VOLTA

OLIVER DRAGOJEVIC

23:15

KO BO PADAL DEZ

KINGSTON

23:11

YOU GOT IT

ROY ORBISON

27. 01. 2021 00:00 | EJ

Dražen Zečić: »Življenje mora naprej in spet bomo peli!«

Popularni hrvaški glasbenik Dražen Zečić je prejel prav posebno priznanje, nato pa napovedal svoj novi album in jesenski koncert.

Intervju Foto: Media24

Eden najboljših hrvaških glasbenikov Dražen Zečić (53) trenutno situacijo preživlja doma v Splitu, kjer se posveča pisanju pesmi, za kar prej zaradi številnih koncertov niti ni imel časa. Pred kratkim pa je prejel prijeten telefonski klic iz Slovenije, kjer ima številno občinstvo. Poklicala sta ga namreč voditelja oddaje Galama na Radiu Aktual Anita Gošte in Dean Windisch oziroma Dean on the Mike, za kar sta imela prav poseben razlog. »Dražen Zečić je zmagovalec Aktualovega jesenskega turnirja optimizma, je lastnik zmagovalne himne Aktualovih prijateljev Stari prijatelji se ne rastaju in absolutni rekorder Aktualove lestvice najpopularnejših jugo pesmi Jadranskih 10, vse od poletja je bil zasidran na prvem mestu,« je povedala Anita Gošte, nato pa sta skupaj z Deanom Draženu slovesno povedala, da je njegova pesem Zašto plačeš postala Aktualova pesem leta 2020.

Novi album

Pevska legenda se je zahvalila in povedala: »Pesmi pišem po navdihu, izražam svoje občutke, in kadar ljudje to prepoznajo in poslušajo, je to največja nagrada. To me motivira, da ustvarjam naprej; vsaka pesem potrebuje poslušalce.« Kljub koronasituaciji ostaja pozitiven. »Album sem dokončal. Trudil sem se, da nisem lenaril. Zadnjih sedem pesmi je nastalo v času pandemije in so dokončane v studiu, le ena pesem še potrebuje spremljajoče vokale, če se bom zanje sploh odločil. Zdaj bom počasi izdajal eno pesem za drugo, seveda na Radiu Aktual. In potem jih bom zapel na velikem koncertu, ko bo to mogoče. Čeprav v tej situaciji ne moremo ničesar načrtovati, pa moramo kljub temu razmišljati o prihodnosti. Tako napovedujem svoj koncert z orkestrom in zanimivimi gosti za 29. oktober in upam, da bomo takrat lahko skupaj zapeli,« je povedal in zaključil: »Da le ostanemo zdravi, da se situacija izboljša v vsakem pogledu – življenje mora naprej in spet bomo peli. Saj veste, včasih tudi pesem pomaga.«

Videogalerija

Fotogalerija