TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

21:33

LJUBAV JE ZA LJUDE SVE

SREBRNA KRILA

21:29

PIJANA NOC

BURYANA

21:25

SUTRA MI SUDE

ALEN NIZETIC

21:21

BIRAJ TI

ZDRAVKO COLIC

21:18

ZIVOT JE RAJ

GRUPA VIGOR

21:13

NE PIJEM, NE PUSIM

JELENA ROZGA

21:10

MOJE SONCE

BEPOP

21:07

NEMOJ DA IDES MOJOM ULICOM

RIBLJA CORBA

21:03

ULICA JORGOVANA

DARKO DOMIJAN

20:57

KAKO TE DUSO JUBIN

ZDRAVKO SKENDER

08. 04. 2024 07:30 | S.Š.

Prepoznate glasbenika na fotografiji? Danes polni koncertne dvorane po svetu …

Na portalu 24sata so delili fotografijo priljubljenega glasbenika kot je še nismo videli: v mladih letih. Ga prepoznate?

Dino Merlin Foto: Osebni arhiv

Priljubljeni bosanski pevec, ki danes polni koncertne dvorane po svetu, se je rodil leta 1962 v Sarajevu. Odraščal je skromno, njegova mati Fatima pa je bila muslimanska verska uradnica. Oče ga je s sestro Amino zapustil, ko sta bila še otroka.

“Imel sem kolo, rabljene smuči in vsak večer pred spanjem eno jabolko. In to je bilo pravzaprav veliko. Mnogi v tistih časih niso imeli niti tega,” je nekoč povedal Dino Merlin, s polnim imenom Edin Dervišhalidović.

Sprva so njegovi karieri nasprotovali

Vedno je poudarjal, da do svoje matere čuti večno hvaležnost. Glasba ga je privlačila že od otroštva, mama pa je sanjala, da bi njen sin postal inženir.

dino-merlin, stožice
Dino Merlin v Stožicah.
Željko Vidinović

“Ko sem začel s tem poslom, nisem imel blagoslova svoje družine. Moja mama ni bila nikoli zadovoljna z mojo izbiro kariere, saj je vedno mislila, da bi moral biti inženir ali kakšen prijazen gospod s kravato, ki dela od sedmih do treh …"

In tudi starši njegove izbranke Amele se niso strinjali z njegovo izbiro življenjske poti. Ko sta se spoznala, je bila študentka arhitekture, Dino pa se je vanjo zaljubil na prvi pogled.