TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

10:25

ZELENA DEZELA

VICTORY

10:21

BROD ZA NABOLJE

DORIS DRAGOVIC

10:16

ONA ME VOLI

LJUBAVNICI

10:11

ZA PRAVU LJUBAV

NEDA UKRADEN

10:07

STARA LIPA

VILI RESNIK IN KLAPA SEMIKANTA

9:57

PRODALA ME TI

BORIS NOVKOVIC

28. 03. 2024 14:42 | PR

Tjaša Pišot: Med twirlingom in delom na Petrolu

Aktualovka Žana Vidmar je na majhnem prodajnem mestu Petrol v središču severnoprimorskega mesteca Šempeter pri Gorici obiskala energično Tjašo Pišot.

Tjaša s podporo sodelavcev in delodajalca delovni urnik brez težav prilagaja treningom in tekmam. Foto: Anže Virant

Tjašina pozitivna energija in nalezljiv nasmeh že od daleč kažeta, da živi polno življenje. Ob službi prodajalke na Petrolu trenira skupino mažoretk in twirlinga Prvačina. Vse proste popoldneve preživi v telovadnici, saj poleg najmlajših, še vrtčevskih, trenira tudi dve tekmovalni skupini, dekleta tretjih in četrtih razredov osnovne šole in srednješolke. 

»Tudi pri twirlingu podobno kot pri mažoretkah uporabljamo ob plesu palico, je pa med obema disciplinama precej razlik. Pri mažoretkah je pomembna prepoznavna obleka, twirling pa je športna disciplina, kjer se ob plesu izvaja tudi elemente gimnastike in baleta.«   

»Vse ti lahko uspe, če za tabo stojijo pravi ljudje, ki razumejo, da nisi samo številka. In na Petrolu resnično pomeniš več! Biti del ekipe Petrol pomeni več kot le delo – pomeni biti del skupnosti, ki podpira in razume tvoje potrebe. Najboljše na Petrolu pa je, da se tvoje sanje in delo nikoli ne prekrižajo!«

Večkrat stala na stopničkah

Tjaša službeno uniformo velikokrat zamenja za krilo in škornje, kjer ob spremljavi godbenih pihal nastopa na kulturnih prireditvah, vikende pa s svojimi varovankami preživi na tekmah v twirlingu.

»Kot vsak profesionalni šport tudi twirling zahteva veliko odrekanj in vloženega truda,« pravi Tjaša, ki je včasih tekmovala tudi sama. Na državni ravni je bila večkrat na stopničkah tako v paru kot samostojno. V paru je na svetovnem pokalu v Kanadi osvojila 8. mesto, v Franciji pa 13. 

petrol, mažorete, delo, zaposlitev, hobi, tjaša-pišot
Tjaša ni ljubiteljica kave, raje pije čaj, ampak domačini velikokrat pridejo k njej na Petrol samo zaradi kavice in pogovora.
Anže Virant

Poklicno in zasebno življenje z roko v roki

Zase pravi, da je po naravi polna življenjske energije in ji hitro postane dolgčas, zato potrebuje razgibano delovno okolje, kjer je vsak dan drugačen. Na delovnem mestu vlada dobro vzdušje, saj se z ekipo odlično razumejo. Sodelavci in delodajalec imajo posluh za njene hobije in ji omogočajo, da delovni urnik brez težav prilagaja treningom in tekmam.

Želite tudi vi biti del super ekipe in podjetja, ki vas podpira? Postanite del srčne Petrolove ekipe in preverite prosta delovna mesta.

Petrolovi prodajalci poleg plače prejmejo še: 

-Regres, 1.850 evrov v letu 2024. 

-Nadpovprečno izplačilo poslovne uspešnosti, 1.600 evrov bruto v letu 2023.

-Mesečne nagrade za uspešnost prodajnega mesta, do največ 210 evrov bruto.

-Dodatne nagrade za najboljše ekipe in posameznike, v povprečju 1 dodatno osnovno plačo na leto.

-Najvišje neobdavčeno nadomestilo za prehrano, 7,96 evrov na dan.

Vplačevanje v 2. pokojninski steber po prvem letu zaposlitve, vsak mesec 3,5 % bruto plače.

Že od leta 2010 v okviru akcije Naša energija povezuje namenijo denarna sredstva namesto za nakup poslovnih daril za podporo posameznikom, ki živijo v lokalnih skupnostih, kjer Petrol posluje, ter organizacijam in projektom, ki tam delujejo. Vsako prodajno mesto v Sloveniji predlaga osebo, društvo ali projekt, ki mu Petrol nato nameni donacijo. Tjašin klub si s temi donatorskimi sredstvi plačuje startnine.

Tjašo delo v lokalnem okolju zabava, čeprav je precej drugačno kot na bencinskih servisih, ki so bolj tranzitni. Sama ni ljubiteljica kave in raje pije čaj, ampak domačini velikokrat pridejo k njej na Petrol samo zaradi kavice in pogovora. »Prednost manjših črpalk je, da se vsi poznamo in vemo vse o življenju strank. Včasih se znajdem tudi v vlogi psihologa,« pove v smehu.

Spoznala že kar nekaj znanih Slovencev

Velikokrat se ustavijo tudi znani Slovenci. Pri svojem delu je tako spoznala Jana Plestenjaka, Iztoka Mlakarja in Ines Erbus. Obiskala jo je tudi mama nadobudne mažoretke, energična bombica Žana Vidmar, ki se je k Tjaši tudi sama prišla igrat mažoretko, ampak je kmalu ugotovila, da ji vrtenje palice ne gre tako dobro kot vrtenje jezika.