TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

15:34

DJEVOJKA SA SELA

SEVERINA

15:28

TRIDESET LET

OTO PESTNER

15:24

DOBRA VECER PRIJATELJI

KLAPA ISKON

15:21

NE ZABORAVI ME

LJUBAVNICI

15:17

ZASTO ZATO

NINA DONELLI

15:11

KATARINA NIZA BISERE

KINGSTON

25. 03. 2024 16:00 | Alenka Sivka

»Komaj čakam na koncert v Križankah!«

Marko Škugor na Aktualu

Marko Škugor se veseli koncerta v Križankah 19.junija. Foto: Luka Švigelj

Na materinski dan je v studio Aktuala prišel kot gost oddaje VIP show – in s tem razveselil vse poslušalke in gledalke - dalmatinski pevec s prelepim globokim glasom - Marko Škugor. Voditelja Žana Vidmar in Klemen Bunderla sta ga zasula z vprašanji o otroštvu, mamicah, pa seveda tudi o najnovejših pesmih, ki jih je nekaj tudi zapel. Marko je povedal, da na Hrvaškem praznujejo materinski dan 12. maja. Marko je svoji mami kot otrok na ta dan večkrat prinesel poljsko cvetje. Klemen ga je dopolnil, da smo prav to počeli tudi otroci z Gorenjske.

Studio Aktuala je obiskal na materinski dan.
Studio Aktuala je obiskal na materinski dan.
Luka Švigelj

Kakšen je bil Marko kot otrok? Preden je šel v osnovno šolo, je bil navihan, ko je bil star 10 let, je poleti staršem pobegnil z otoka, ki mu ni bil všeč, najprej je šel na ladjo, nato na avtobus in se vrnil v rodni Šibenik. Marko je tokrat sam zapel pesem Tisto nekaj (Ono nešto), ki jo sicer poje v duetu z Danielo. Daniela bo tudi njegova posebna gostja na koncertu v Križankah, 19.junija. Pesem je zelo priljubljena na porokah, mladoporočenci so jo vzeli za svojo. Danieli in Marku pošiljajo videoposnetke s porok, ko zaplešejo ob tej pesmi.

V studiu Aktuala je zapel tri svoje pesmi.
V studiu Aktuala je zapel tri svoje pesmi.
Luka Švigelj

Nastanek tega dueta ima tudi svojo zgodbo: Marko si je zaželel, da bi duet posnel prav z Danielo, in ker je osebno ni poznal, je prosil prijatelja, ki Danielo pozna, naj ji duet predlaga on. Danieli je bila pesem všeč in takoj je bila za.

Žana in Klemen sta ga zasliševala o njegovem otroštvu.
Žana in Klemen sta ga zasliševala o njegovem otroštvu.
Luka Švigelj

Naslednja pesem, ki jo je Marko zapel, pa ni bila za poroke, ampak bolj za "ločitve", kot je v smehu povedal v studiu Aktuala. In z občutkom in prečudovitim glasom zapel pesem Daj mi sekundo ali dve.