TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO

2:16

VINO NA USNAMA

VLADO KALEMBER

2:13

OKUS LJUBAVI

GRUPA VIGOR

2:08

TKO MI TE KRADE

IVAN ZAK

2:05

POSLUSAM SRCE

IRENA VRCKOVNIK

2:01

NEKA LJUBAV NOVA

LIDIJA BACIC

1:54

PRATIM TE

TOSE PROESKI

1:50

VOJNIK POD ZVIJEZDAMA

TONY CETINSKI

1:45

INSIEME 1992

TOTO CUTUGNO

1:40

IZGUBIVA SE V NOC

KINGSTON

1:37

80 E

DALEKA OBALA

10. 03. 2023 13:14 | Alenka Sivka

Aktualovci v sliki in besedi

Glejte nas in poslušajte nas!

Jutranja para, Žana Vidmar in Klemen Bunderla, ter Martina Švab in Jure Ličen Foto: Luka Švigelj

Končno jih lahko tudi vidite!! Vaše priljubljene voditeljice in voditelje na radiu Aktual, ki vam odslej ponuja glasbene in vizualne užitke tudi na malem ekranu. Prišli so vašo dnevno sobo!! Klemen Bunderla, Jure Ličen, Žana Vidmar, Martina Švab, Mojca Mladenović, Rudi Sieger, Tamara Goričanec, Grega Javornik, Klara Japelj, Žiga Kvas, Doroteja Stupar in Matjaž Korošec. Vsi krasni in vsi duhoviti kot vedno!!

Martina in Jure
Martina in Jure komaj čakata, da se preizkusita v tv mediju.
Luka Švigelj

Vsak delovnik od 6.00 zjutraj do 18.00 popoldne jih boste lahko vidite in slišite, vmes pa seveda veliko videospotov z vašimi najljubšimi pevci in pevkami. Nekateri od njih bodo v studio Aktual prišli v živo in se pogovarjali in zapeli v živo. Program Aktuala je tako še bolj pester in zabaven kot do zdaj. Nagradne uganke, glasbeni gostje, drugi zanimivi sogovorniki, koncerti, na katere vam ni uspelo priti.

Kaj pravijo na nov izziv vaši priljubljeni voditelji? Jure Ličen se zelo veseli, da je z novo sovoditeljico Martino Švab zaoral v zanj novo medijsko ledino, Martina pa ima na televiziji že dolgoletne izkušnje, tako, da ji bo dosti lažje. Vseeno se Martina ob Juretu počuti varno, ker jo reši iz vsake zadrege.

aktual-žana n bundi.jpg
Vedno zabavna Klemen Bunderla in Žana Vidmar botsa poskrbela za zabavo tudi na televiziji. V jutranjem programu, od 6.00 do 10.00.
Luka Švigelj

Klemen Bunderla priznava, da ni jutranji tip človeka, a ga njegova sovoditeljica in tudi prijateljica Žana Vidmar vedno uspe spraviti v dobro voljo in smeh. Pa seveda tudi Klemen nasmeje Žano, in poslušalce. Ko pride v studio, preklopi na dobro voljo in ta potem traja in traja. In tako bo tudi vsako jutro, ko bosta vodila televizijski in radijski program na Aktualu, od 6.00 do 10.00. Klemen dodaja: »Od ponedeljka do petka imate ekskluzivni vpogled v zakulisje in v čisto nov studio Aktuala. Sicer pa ostajamo radio, vaš zvesti prijatelj, 24 ur na dan, sedem dni v tednu!«

aktual-rudi in tamara.jpg
Tamara Goričanec odlično poje, Rudi pa premaguje kilometre in kilometre ... odličen dopoldanski par!!
Luka Švigelj

Rudi Sieger, naš junak, ki se ne ustraši prav nobenega izziva, fant je preplaval nekaj kilometrov morja, prekolesaril hribe in pretekel maraton, vse to v enem dnevu, zakaj bi mu kaj preprečilo soočenje s kamerami v studiu, pravi: »Veselim se, ker bomo na tak način širimo dobro voljo še širše! Pred nami so novi izzivi, ki jih sprejemamo z odprtimi rokami. Naredili smo korak, ki bo vsem (Aktualovcem in nam) še na dodaten način polepšal dan!«

Dopoldanski voditelji na Aktualu, Žiga Kvas, Tamara Goričanec, Mojca Mladenović in Rudi Sieger
Popoldanski voditelji na Aktualu, Žiga Kvas, Tamara Goričanec, Mojca Mladenović in Rudi Sieger
Luka Švigelj

Mojca Mladenović je na povabilo pred kamere odreagirala takole: »Iskreno? Prvi odziv je bil strah … pred neznanim. Prvi televizijski dotik ... ljubezen. Všeč mi je energija, všeč mi je način dela, ker si bomo z Aktualovci sedaj resnično še bolj blizu. In to je lepo. Lepo pa je tudi spoznanje, da čeprav se ustrašimo pred novim izzivom, malo 'zakrknemo', je prav, da se prepustimo. Kako že pravijo: Strah je znotraj votel, zunaj ga pa nič ni! Resnično se veselim in verjamem, da bomo uživali skupaj! Jaz zagotovo bom!«

Kaj pa pravi vedno nabrita, odlična pevka Tamara Goričanec? "Kot mala sem na starem kasetarju snemala "radijske pogovorne oddaje" s tem da sem bila v vlogi voditeljice in gostov. Jasno je bilo, da mi je radio usojen. Ampak moja mama je nekako slutila, da je zame televizija. "Ti boš na televiziji, moraš biti, ker tako, kot se znaš ti afnati pred ogledalom, mora videt še kdo, če ne mi ne bodo verjeli." Evo, mame imajo vedno prav. Veselim se, sploh ker to ne bo klasična televizija, ampak bo hibrid, ker bo hkrati še vedno radio. Najbolj pa se veselim, da si bova odslej prostor za sliko in zvok delila z Rudijem. Zakaj? Kar glejte."

aktual klara japelj.jpg
Klara Japelj se veseli, da se po novem ne le poslušamo, ampak tudi gledamo.
Luka Švigelj

In Klara Japelj doda piko na i: »Vesela sem, da je Aktual eden izmed prvih radiev, ki se seli na tv in da sem lahko del tega tudi jaz. Prostori so res lepi in moderni tako da se že veselim, da se po novem ne le poslušamo, ampak tudi gledamo.«

grega-javornik, aktual, voditelj
Grega Javornik ima rad izzive.
Luka Švigelj

Vidite, kako se vsi veselimo? In računamo, da bomo s sliko, z vpogledom v zakulisje, na naš oder, polepšali jutra, dopoldneve in popoldneve tudi vam, naši dragi poslušalci!!

aktual doroteja stupar.jpg
Doroteja Stupar je strokovnjakinja za hrano, mačke in najstniško nečakinjo. Komaj čaka na televizijo.
Luka Švigelj

Seveda pa radio Aktual ostaja z vami 24 ur na dan, vse dneve v tednu. Za razliko od televizije, ki bo, vsaj na začetku, z vami le od ponedeljka do petka, od 6.h zjutraj do 18.h popoldne.

matjaž-korošec, aktual, voditelj
Matjaž Korošec, Gorenjec, ki že od mladih nog obožuje dalmatinski melos, pa tudi slog življenja.
Luka Švigelj

Uživajte, torej, v sliki in besedi, Aktualovih prijaznih, duhovitih in nasmejanih voditeljev! In v videospotih vaših najljubših glasbenih izvajalcev! Naj Aktual ostane vaš zvesti spremljevalec še naprej.