OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje komerciala-kum@radioaktual.si
Zadnje predvajane

14:28

MALO MI ZA SRECU TRIBA

DORIS DRAGOVIC

14:24

O TEBI OVISAN

MARKO TOLJA

14:20

I DON T WANNA DANCE

EDDY GRANT

14:17

NAJBOLJE GODINE

FORUM

14:12

Z GORICKEGA V PIRAN

VLADO KRESLIN

14:09

RUZO CRVENA

KLAPA SVETI JURAJ HRM

14:05

ZEMLJA DIDE MOG

MLADEN GRDOVIC FT. KLAPA MUNITA

14:00

ZEMLJA DIDE MOG

MLADEN GRDOVIC FT. KLAPA MUNITA

13:57

IF I SAID YOU HAVE A BEAUTIFUL BODY

BELLAMY BROTHERS

13:52

NA SVITU SVE

SINISA ZUNEC & KLAPA SKALA

05. 08. 2019 14:05 | m

GANLJIVA ZGODBA Z IZJEMNIM KONCEM:

Aktualovci smo poskrbeli, da je Neno našel svojega 'angela'!

neno in polona Foto: Radio Aktual

Na Aktualu vsak dan osrečujemo poslušalce. Pred kratkim pa smo poskrbeli za posebno zgodbo, ki je zagotovo spremenila življenje vsaj dvema osebama. Na Aktual se je namreč obrnil Neno Nedžad, voznik tovornjaka, ki je konec maja doživel hudo prometno nesrečo. Na tovornjaku je namreč počila pnevmatika, zaradi katere se je tovornjak prevrnil čez zaščitno ograjo in pristal na obeh pasovih. 48-letni Neno enostavno ni imel nobene druge možnosti, kot da zavira. Zaneslo ga je in tako je poletel čez sprednje steklo tovornjaka, a samo do polovice.

533.jpg
neno je polono našel s pomočjo aktuala
Radio Aktual

Vse to je v šoku spremljala Polona Vreček iz Šenčurja, sicer medicinska sestra na porodniški, ki se je tistega dopoldneva v družbi mame in svojih dveh majhnih fantkov peljala po gorenjski avtocesti proti Ljubljani. Ker je videla, kaj se dogaja, je iz prehitevalnega pasu močno zavila na desno, ustavila avto in prva priskočila na pomoč. »Takrat ni bilo časa za premišljevanje. Enostavno sem takoj odreagirala, ostala pri gospodu in mu podstavila odejo, da mu je bilo lažje. Sunkovitih premikov nisem delala, saj je bilo težko oceniti, kakšno je stanje,« se spomni Polona in doda, da je bil takrat Neno še pri zavesti.

540.jpg
Simpatična Polona, ki je rešila Nena
Radio Aktual

Neno se dogodka ni spomnil, so mu pa policisti povedali, da je imel ob sebi angela varuha, ki je čakal, da pride pomoč. To je bila seveda Polona. Zato se je odločil, da bo poiskal punco, ki mu je takrat nesebično priskočila nasproti. Ker mu policaji informacije niso dali, je za pomoč prosil Aktualovce, ki smo seveda takoj pomagali. In tako so vsi poslušalci, skupaj z Nenom iskali medicinsko sestro, ki je tako nesebično pomagala v nesreči.

532.jpg
aktual
Radio Aktual

V jutranjem programu radia Aktual sta tako Mojca Gornik in Klemen Bunderla poskrbela za presenečenje. Za tisto, pri katerem se vsem naježijo dlake in spustijo kakšno solzico. Nenota sta presenetila in mu razkrila, da smo Aktualovci našli damo, ki mu je, tako rekoč, rešila življenje. In ko je Neno zagledal Polono, je ostal brez besed.

538.jpg
aktual
aktual

»Preprosto ni besed, s katerimi bi to lahko opisal,« je po koncu srečanja povedal Neno, ki pravi, da bo Poloni neskončno hvaležen. »Res sem počaščen, da so okoli mene ljudje, ki so tako pripravljeni na pomoč. Zdravniki, so mi povedali, da sedaj 24. maja praznujem svoj drugi rojstni dan, jaz pa sem nadvse hvaležen tudi Poloni. Res, ni besed. Ni besed! Hvala Aktualovci in hvala vsem, ki so mi pri moji akciji pomagali! Resnično sem vesel, da sem našel Polono,« dodaja Neno, Aktualovci pa smo ponosni, da smo lahko priskočili na pomoč in bili priča še eni ganljivi zgodbi.

FotogalerijaNaj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)