OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje komerciala-kum@radioaktual.si
Zadnje predvajane

19:56

MILI

NINA DONELLI

19:53

HEJ LANE MOJE

DANIJEL POPOVIC

19:48

NIJE U SOLDIMA SVE

MLADEN GRDOVIC & BEPO MATESIC

19:45

TAXI

LUKA BASI

19:41

TKO TI SPAVA S DESNE STRANE

ZLATKO PEJAKOVIC

19:34

VRETENO

ZELJKO JOKSIMOVIC

19:30

ZENE SU ZAKON

BARABE

19:26

STO TISOC LET

ZVITA FELTNA

19:22

SEDAM DANA NA MORU

ALYA

19:17

PRIJATELJ

MANCA SPIK IN POSKOCNI

07. 05. 2019 09:38 | RA

Slovenska vojska in Radio Aktual - močnejši skupaj!

Regijske vaje 2019 Foto: RA

Maj mesec ni le mesec ljubezni, ampak je tudi mesec Slovenske vojske, ki ga slovenske vojakinje in vojaki želijo praznovati skupaj z vsemi nami pod geslom: Močnejši skupaj!

Zato smo skupaj s Slovensko vojsko skozi cel mesec maj za vas pripravili nagradno igro, v kateri se boste lahko potegovali za zelo zanimive nagrade: polet z vojaškim helikopterjem (2.6. na dnevu odprtih vrat vojašnice v Cerkljah ob Krki) ali plovba z vojaško ladjo (drugi teden v juliju).

In kako do nagrade?

Vsako teden v maju boste lahko poslušali pogovor s poveljniki sil Slovenske vojske in nato odgovarjali na zastavljeno nagradno vprašanje. 

V torek, 28.5. po 14-ti uri pozorno poslušajte pogovor s poveljnikom 15. polka vojaškega letalstva, Bojanom Brecljem. Po končanem pogovoru vam bomo zastavili nagradno vprašanje: "Naštejte eno od zadnjih dveh vaj v nizu letošnjih Regijskih vaj!" Odgovor pa pošljite preko SMS-a na 4567s ključno besedo AKTUAL presledek ISKANI ODGOVOR.

V sredo, 29.5. po 14-ti uri izmed pravilno poslanih odgovorov izžrebamo nagrajenca, ki prejme polet z vojaškim helikopterjem.

Regijske vojaške vaje

6. maja se letos na območju Republike Slovenije začenjajo regijske vojaške vaje pod skupnim geslom "Močnejši skupaj".

SV-640x287.jpg
Slovenska vojska je pričela z regijskimi mednarodnimi vojaškimi vajami
Facebook Slovenska vojska

Na mednarodnih vajah se bodo skupaj s pripadniki SV urili pripadniki vojska 25-ih partnerskih in zavezniških držav. Na ta način se krepi usposobljenost in pripravljenost sodelujočih vojsk, vaje pa so tudi priložnost za osebno, strokovno, tehnično in taktično povezovanje, s čimer se gradijo učinkovitejše in bolj odzivne sile za zagotavljanje varnosti in ohranjanje miru.

V času vaj bo med 6. majem in 22. junijem povečan promet vojaških vozil ter vojaških zračnih in vodnih plovil. Večina vojaških dejavnosti se bo odvijala na in v okolici letališč Cerklje ob Krki, Divača in Rakičan, na Osrednjem vadišču SV Postojna, v mariborski in v okolici ankaranske vojašnice.

Prva v nizu Regijskih vaj je Takojšen odgovor oz. Immediate Response, zadnji vaji pa sta Jadranski udar in Hiter odgovor.

Premiki vojaških konvojev so večinoma načrtovani po avtocestnem križu od mejnih prehodov z Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško do naštetih lokacij na način, da bodo čim manj moteči za ostale udeležence prometa, ki se jim slovenski vojaki vnaprej zahvaljujejo za razumevanje in jim zagotavljajo, da bodo usposobljeni in pripravljeni priskočili na pomoč, ko jih boste poklicali. Močnejši skupaj!

Slovenska vojska svoj dan praznuje 15. maja. Letošnja osrednja slovesnost bo v torek, 14. maja, ob 16.15. v vojašnici v Cerkljah ob Krki. Vojaki bodo tega dne vojašnico odprli za obiskovalce, ker želijo praznovati skupaj, saj smo skupaj močnejši

Ob praznovanju Slovenska vojska tradicionalno odpira vrata svojih vojašnic in tako približuje svoje delo vsem, ki ga želijo podrobneje spoznati. Vojakinje in vojaki so prepričani, da smo močnejši le skupaj, saj so in ostajajo Slovenska vojska:

Slovenski vojakinje in vojaki obiskovalce tudi letos vabijo na dneve odprtih vrat:

Pravila sodelovanjaNaj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)