TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

21:51

NASA PJESMA

SANDI CENOV

21:47

SVE IL' NISTA

E.T. & BARUNI

21:42

TVOJA I GOTOVO

LORENA

21:38

NAJLJEPSA

IVAN IVE ZUPANOVIC

21:35

WHEN A MAN LOVES A WOMAN

MICHAEL BOLTON

21:29

STRANAC U NOCI

MASSIMO & NINA BADRIC

21:25

OSTANI SE MINUTO

ROK N BAND

21:22

ONA ME VOLI

LJUBAVNICI

21:20

SEKUND ILI DVA

MARKO SKUGOR

21:15

TI MOJU TUGU NE CUJES

DUSKO LOKIN

04. 04. 2024 11:00 | Promocijsko sporočilo

Petrolovi prodajalci: “Vse ti lahko uspe, če za tabo stojijo pravi ljudje”

Postanite Petrolov prodajalec! Foto: Petrol

Podpora dobrega delodajalca sega preko plač in dodatkov, sta nam, ko smo ju obiskali, povedala Bojan in Tjaša, ki delata kot prodajalca na Petrolu. Pravo delovno okolje je tisto, ki je ključno za uspeh v vseh življenjskih sferah, pravita – pa naj gre za službo ali prosti čas.

Ko gresta služba in hobi z roko v roki

Nekaj dni nazaj je bencinski servis Podlehnik gostil prijetno srečanje s Petrolovim prodajalcem Bojanom Vozličem, ki je že od svojega 18. leta del Petrolove ekipe. Bojan je več kot le prodajalec na Petrolu – je tudi aktiven član folklorne skupine, poveljnik prostovoljnega gasilskega društva ter predsednik vaškega odbora.

3f328cdf31807311c4c1a7c766377007.jpeg
Bojan Vozlič je strasten tekač in družinski človek
Klemen Finkšt

Pravi, da mu njegovo delovno mesto omogoča, da svoje številne interese in aktivnosti uskladi s službenimi obveznostmi. Kljub polnim urnikom se Bojan ne ustavi: teče maratone, se posveča družini in skrbi za urejenost svojega doma in okolice. Pri tem je podpora ključna, je prepričan. “Vse aktivnosti s pomočjo razumevajočega delodajalca z lahkoto usklajujem. Uspešen sem v službi in tudi na vseh drugih področjih.”

Poleg podpore zaposlenim je Petrol zavezan tudi podpori okolju, v katerem ti živijo, pa nam je, ko smo jo obiskali, zaupala Tjaša Pišot, prodajalka na Petrolovem prodajnem mestu v Šempetru pri Gorici.

petrol, mažorete, delo, zaposlitev, hobi, tjaša-pišot
Tjaša ni ljubiteljica kave, raje pije čaj, ampak domačini velikokrat pridejo k njej na Petrol samo zaradi kavice in pogovora.
Anže Virant

Izpostavila je pozitiven vpliv Petrolove iniciative "Naša energija povezuje", ki namenja finančna sredstva lokalnim skupnostim in projektom. Tjaša zadovoljno pove, da s temi sredstvi njen klub krije startnine za tekmovanja. Tjaša namreč ob službi trenira še skupino mažoretk in twirlinga Prvačina. Vse proste popoldneve preživi v telovadnici, saj poleg najmlajših, še vrtčevskih, trenira tudi dve tekmovalni skupini, dekleta tretjih in četrtih razredov osnovne šole in srednješolke.

petrol, mažorete, delo, zaposlitev, hobi, tjaša-pišot
Tjaša s podporo sodelavcev delovni urnik brez težav prilagaja treningom in tekmam.
Anže Virant

Sodelavci in delodajalec imajo posluh za njene hobije in ji omogočajo, da delovni urnik brez težav prilagaja treningom in tekmam, je vesela. Naporni delovniki izčrpajo marsikoga, vendar ne, če imaš službo, ki podpira sanje svojih zaposlenih, dodaja.

Če bi tudi vi radi postali del ekipe, kjer vas bodo podpirali na vsakem koraku, si preberite več o delu na Petrolu in oglejte prosta delovna mesta na spletni strani  www.petrol.si/prodajalci.

To pa ni edini način, na katerega Petrol izraža spoštovanje do svojih prodajalcev, pravita Tjaša in Bojan.

Petrolovi prodajalci poleg plače namreč prejemajo tudi številne dodatke, ki izražajo skrb podjetja do zaposlenih – od regresa do mesečnih nagrad in nagrad za najboljše, radodarnega plačila malice, vplačevanja za pokojnino in več.

Tako sta lahko Tjaša in Bojan deležna:

  • Regresa, 1.850 evrov v letu 2024.
  • Nadpovprečnega izplačila poslovne uspešnosti, 1.600 evrov bruto v letu 2023.
  • Mesečnih nagrad za uspešnost prodajnega mesta, do največ 210 evrov bruto.
  • Dodatnih nagrade za najboljše ekipe in posameznike, v povprečju 1 dodatne osnovne plače na leto.
  • Najvišjega neobdavčenega nadomestila za prehrano, 7,96 evrov na dan.
  • Vplačevanja v 2. pokojninski steber po prvem letu zaposlitve, vsak mesec 3,5 % bruto plače.

“Vse ti lahko uspe, če za tabo stojijo pravi ljudje, ki razumejo, da nisi samo številka,” je, ko smo se poslavljali, svoje misli strnila Tjaša. “In na Petrolu resnično pomeniš več! Biti del ekipe Petrol pomeni več kot le delo – pomeni biti del skupnosti, ki podpira in razume tvoje potrebe.”