TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

21:06

NOCAS SE RASTAJU PRIJATELJI

ALEN NIZETIC

21:03

DALMATINCA MATER RODI

MLADEN GRDOVIC

20:59

AKO VOLIS OVU ZENU

ZELJKO BEBEK & OLIVER DRAGOJEVIC

20:56

ZENSKA SNAGA

LORENA

20:51

LOPOVI U TAMI

INDIRA & DZENAN LONCAREVIC

20:47

JEDNA NA 100

DOMENICA

13. 03. 2023 13:25 | T.P.

GRAWE zavarovalnica poroča o uspešnem poslovanju v letu 2022

GRAWE zavarovalnica z veseljem poroča o dobrih finančnih rezultatih za leto 2022 in uspešno zaključeni nedavni skupščini delničarjev. Poslovno leto 2022 so zaokrožili z 819.091 evri dobička, pri čemer so z 49,1 milijona evrov skupnih prihodkov od zavarovalnih premij dosegli rast poslovnih rezultatov.

mag. David Kastelic, predsednik uprave Foto: GRAWE zavarovalnica

V letu 2022 je GRAWE zavarovalnica dosegla 2,9-odstotno rast obračunane kosmate premije. Rast je bila dosežena tako na področju premoženjskih kot na področju osebnih zavarovanj. Na povečanje premije je vplivala predvsem uspešna prodaja zavarovanj, rezultat je dokaz zavzetega dela in predanosti zaposlenih ter trdnosti poslovnega modela GRAWE. Ključno področje rasti premoženjskih zavarovanj je porast zavarovanja stavb in stanovanjske opreme, zavarovanj požara in elementarnih nesreč ter zavarovanj splošne odgovornosti. Na področju osebnih zavarovanj rast izhaja zlasti iz naložbenih življenjskih zavarovanj, kjer GRAWE zavarovalnica ponuja nalaganje sredstev pretežno v trajnostno naravnana podjetja.

Skupna višina zavarovalnih vsot iz naslova življenjskih zavarovanj je konec leta 2022 znašala 558 milijonov evrov, kar predstavlja 4,3-odstotno rast.

V letu 2022 je bilo izplačanih 33,7 milijona evrov odškodnin in zavarovalnin, kar je za 8,9 odstotka več kot leto poprej. Škod kot posledica podnebnih sprememb je vedno več in so tudi zelo nepredvidljive. A prav v takšnih primerih se izkaže temeljno poslanstvo zavarovalnice, ki finančno omili posledice vremenskih neprilik in nesreč. 

"Zadovoljni smo z uspehom, ki smo ga dosegli v letu 2022, in navdušeni nad priložnostmi, ki so pred nami," je o lanskoletnih rezultatih dejal predsednik uprave mag. David Kastelic. "Naši dobri finančni rezultati dokazujejo vrednost, ki jo zagotavljamo našim strankam, in moč našega poslovanja. Odločeni smo, da bomo tudi v prihodnjih letih še naprej rasli."

Na nedavnem srečanju delničarjev so bili poslovni rezultati ocenjeni kot uspešni, delničarji so upravi in nadzornemu svetu podelili razrešnico za delo v preteklem letu.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

GRAWE zavarovalnica, d. d., je v Sloveniji prisotna od leta 1990. Je v 100-odstotni lasti zavarovalnice GRAZER Wechselseitige Versicherung AG iz Avstrije, ki sodi med velike avstrijske zavarovalnice. Med glavne posle GRAWE skupine sodijo zavarovanja, bančne storitve in upravljanje nepremičnin. Sedemnajst hčerinskih zavarovalnih družb v srednji in vzhodni Evropi kaže na mednarodno usmerjenost zavarovalnice.

GRAWE zavarovalnica je eden od kompozitnih ponudnikov zavarovanj na slovenskem tržišču z osredotočenostjo na zavarovalne potrebe posameznikov, gospodinjstev ter sektorja malih in srednje velikih podjetij, ki veliko pozornost posveča dolgoročni in predvsem finančno vzdržni rasti na podlagi tehnoloških in produktnih inovacij ob nizki stroškovni obremenitvi poslovanja.

V GRAWE zavarovalnici poslovanje temelji na nadpovprečni kakovosti storitve, kjer 176 vrhunsko izobraženih sodelavcev in več kot 180 zunanjih partnerjev po vsej Sloveniji strankam zagotavlja konkurenčno ponudbo zavarovanj in hitro ter strokovno reševanje škodnih primerov.