TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:33

GODINE PROLAZE

BAJAGA

11:28

HOTEL MODRO NEBO

KINGSTON

11:24

TISINA

MASSIMO

11:19

JAVI SE

KLAPA SUFIT

11:17

SEKUND ILI DVA

MARKO SKUGOR

11:10

VSE ZA LJUBEZEN

TANJA ZAGAR

08. 03. 2024 13:55 | Promocijsko sporočilo

Kviz o Becutan Kids Vits

Ste pripravljeni na novo preverjanje znanja? Pravilne odgovore bomo zelo lepo nagradili!

Kviz o Becutan Kids Vits Foto: RA

Nobena skrivnost ni, da znajo biti naši najmlajši pri jedi zelo izbirčni. Kljub vsemu pa moramo poskrbeti, da s prehrano pridobijo vse hranilne snovi, ki so ključnega pomena za njihov razvoj. Na Aktualu se zato skupaj učimo o prehranskih dopolnilih za otroke, ki s slastnim okusom poskrbijo, da malčki potrebne hranilne snovi zaužijejo brez pritoževanja.

Od ponedeljka, 11. 3. do petka, 15. 3., bomo v zabavnem kvizu preverjali vaše znanje o prehranskem dopolnilu Becutan Kids Vits Multi Omega-3, pravilne odgovore pa bomo tudi lepo nagradili!

Za sodelovanje v nagradni igri do petka, 15. 3., pošljite SMS sporočilo z vsebino »Becutan«, na telefonsko številko 051 70 80 90.

Vsak dan, od ponedeljka do petka, bomo izžrebanega srečneža, ki bo pravilno odgovoril na zastavljeno vprašanje, nagradili s paketom prehranskega dopolnila Becutan Kids Vits Multi Omega-3, sestavljanko, zbirko Zabavne naloge za otroke ter set tatujev in štampiljk z Becutan Kids Vits junaki

Kako pogosto se na vašem jedilniku znajdejo ribe?

Kako vestni ste, ko pride do priprave rib? Kdo jih pripravlja vsaj 2 krat na teden, od tega vsaj enkrat tedensko mastne morske ribe? In kdo ima poleg tega še tako izjemne otroke, ki pripravljene ribice tudi pridno pojejo? Za izpolnitev vseh dejavnikov hkrati je potrebno kar nekaj truda in dobre volje. Pri veliki večini pa se, na žalost, tole izide precej poredko.

Zakaj je to tako pomembno?

V mastnih morskih ribah, kot so sardine, skuša in losos se nahajajo, za telo izjemno pomembne, dolgoverižne omega-3 maščobne kisline, med katere uvrščamo tudi eikozapentaenojsko (EPK) in dokozaheksaenojsko (DHK) kislino. Dokazali so, da omega-3 maščobne kisline pozitivno vplivajo na zdravje srca. Še posebej DHK pa je pomembna za zdravje možganov in vida.

Omega-3 maščobne kisline so esencialne, kar pomeni, da jih naše telo samo ne more proizvesti in jih moramo zato nujno zaužiti s hrano. Zagotoviti reden in zadosten vnos teh možganskih gradnikov pa je prav poseben izziv. Becutan Kids Vits Multi Omega-3 je prehransko dopolnilo za otroke od 3. leta naprej, ki zagotavlja ustrezno količino maščobnih kislin EPK in DHK ter dodatno še vitamin D, vitamin K, vitamine skupine B, cink in ostalo.

Razmerje med DHK in EPK je pomembno

V Becutan Kids Vits Multi Omega-3 je razmerje EPK : DHK 2:1, kar deluje v prid predvsem pri stanjih, na katere bi določen vpliv lahko imele tudi posledice sistemskega vnetja (avtizem, ADHD). DHK ima pomembno vlogo pri pozornosti, spominu, učenju in nevrološkemu razvoju, medtem ko je EPK tista, ki ima pomembnejšo vlogo pri zmanjšanju sistemskega vnetja in z njim povezanimi stanji (1,2).

Kaj pa okus?

Pri sirupih z ribjim oljem je eno izmed najpogostejših vprašanj: “Kakšen je pa okus?” Pri Becutan Kids Vits so se potrudili in vse moči usmerili v to, da je sirup Becutan Kids Vits Multi Omega-3 otrokom všečnega okusa z aromo tropskega sadja. To so dosegli s patentirano tehnologijo Emuloil®, ki ima tudi številne druge prednosti v primerjavi z navadnim ribjim oljem.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Izdelek je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Za več informacij pišite na becutankidsvits@alkaloid.si

slika za v članek.png
Becutan Kids Vits Multiomega-3
Becutan

Viri:

1. Veselinović A, Petrović S, Žikić V, Subotić M, Jakovljević V, Jeremić N, Vučić V. Neuroinflammation in Autism and Supplementation Based on Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids: A Narrative Review. Medicina (Kaunas). 2021 Aug 28;57(9):893. doi: 10.3390/medicina57090893. PMID: 34577816; PMCID: PMC8464922.

2. Bazinet RP, Metherel AH, Chen CT, Shaikh SR, Nadjar A, Joffre C, Layé S. Brain eicosapentaenoic acid metabolism as a lead for novel therapeutics in major depression. Brain Behav Immun. 2020 Mar;85:21-28. doi: 10.1016/j.bbi.2019.07.001. Epub 2019 Jul 3. PMID: 31278982.

SPLOŠNI POGOJI