OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje komerciala-kum@radioaktual.si
Zadnje predvajane

10:17

TISUCU MILJA

MALIGANI

10:14

TISUCU MILJA

MALIGANI

10:11

PREVEC JE LEPIH DEKLET

MAMBO KINGS

10:07

HIT

FLAMINGOSI

10:04

LE ENKRAT SE ZIVI

DANIELS BEND

9:53

GORKA RIJEKA

MERI CETINIC & TOMISLAV IVCIC

9:49

DAO SAM TI DUSU

ALEN SLAVICA

9:43

LUBICE MOJE

101KA

9:37

LOPOVE

MAJA SUPUT FT. DRAGI

9:34

NASA NOC

GRUPA VIGOR

31. 01. 2020 10:42 | K. Š.

ErosI: Največji privilegij je, da delamo, kar nas veseli!

Skupina Eros je zasedba štirih fantov, ki obožujejo glasbo, ki jim je bila položena v zibelko. Zagotovo ste zanje že slišali, kmalu pa jih lahko vidite tudi v živo, saj se odpravljajo na veliko slovensko turnejo.

Skupina Eros nas je obiskala v studiu Foto: Arhiv

Člani skupine Eros velik del ustvarjanja namenjajo acapella petju in ohranjanju slovenske narodne in umetne pesmi, poudarek pa dajejo dalmatinski glasbi. Skupina je nastala že pred leti, se kasneje preoblikovala, dokončno ime pa so si Erosi nadeli pred šestimi leti.

Peta obletnica v velikem slogu
Lansko leto je vokalna skupina obeležila svojo peto obletnico delovanja. Pripravili so velik koncert v Slovenskih Konjicah, kjer so svoje oboževalce navdušili z izbranim glasbenim repertoarjem.

Kako pa sicer izbirajo pesmi, ki jih izvajajo?
»Nič ni stvar naključja. Skladba, ki si jo izberemo, nam mora biti všeč. Če nekdo pride z dobro idejo, jo morajo potrditi tudi ostali člani. Šele potem jo naštudiramo, vadimo in na koncu tudi izvajamo. Vsake priredbe se lotevamo tako, da se res z njo vsi strinjamo,« nam zaupajo člani.
Sicer največkrat in tudi zelo radi nastopajo na porokah, za katere pravijo, da so izjemno čustvene in vselej sežejo do srca. »Za vse mladoporočence je to dan, ki si ga bodo zapomnili za vedno, zato nam je v izjemno čast, da smo lahko del njihovega velikega dogodka,« priznajo, dodajo pa, da si bodo posebej zapomnili gejevskega para, ki je bila še posebej emocionalna. »Takšne energije ne začutiš vsak dan.«

Kako naj jo pozabim
Njihova prva avtorska skladba, Kako naj jo pozabim, je naletela na fantastičen odziv pri ljudeh, zato so nanjo še posebej ponosni. Sodelovali so že s številnimi glasbeniki, pred kratkim pa so bili nadvse počaščeni nad povabilom Mance Špik, da bi zapeli skupaj z njo. Tako je nastala Bela barka, ki je enostavno očarala, zato so se skupaj z Manco odločili, da se bodo podali na turnejo po celotni Sloveniji. »To bo naša prva, predstavitvena turneja. Skupaj smo ji nadeli ime, in sicer Mediteranski večeri. Na njej bomo očarali tako mlade kot tudi starejše poslušalce, prepričani pa smo, da emocij ne bo manjkalo,« pravijo člani skupine, ki se na turnejo že pospešeno pripravljajo. Obiskali bodo 16 krajev po Sloveniji, začetek turneje pa bo sredi februarja. Turneja bo postregla zares s pestrim glasbenim izborom, tako Mančinih uspešnic kot tudi avtorskimi skladbami Erosov. Seveda ne bo manjkalo številnih duetov ter izbranih slovenskih in dalmatinskih skladb. »Prepričani smo, da poslušalcev ne bomo pustili ravnodušnih,« so povedali glasbeniki.

Kot družinski člani
Dejan, Miha, Jože in Matej so kot družina, saj se družijo skoraj vsak dan. »Ker smo poklicna glasbena skupina, se vidimo skoraj vsak dan. Če ne na vajah, nas združujejo nastopi. Zares imamo privilegij, da lahko delamo to, kar nas veseli,« povedo in razkrijejo, da jih slovenska glasba spremlja od malih nog, igrajo pa tudi številne inštrumente. Tako jih na koncertih včasih spremljajo tudi diatonična harmonika, pa klarinet, saksofon, tolkala ali kitare.

In sporočilo našim poslušalcem?
»Ostanite zvesti najboljšemu Radiu Aktual in pridite na naš koncert!«

FotogalerijaVreme

Ljubljana

13.08.2020

24°
 • PET
  Possible light rain in the morning.

  17° / 29°

 • SOB
  Clear throughout the day.

  17° / 29°

 • NED
  Partly cloudy throughout the day.

  17° / 29°

 • PON
  Light rain in the morning and afternoon.

  16° / 23°

 • TOR
  Mostly cloudy throughout the day.

  15° / 26°

Aktualne radijske novice

Naj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)