TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

15:41

ZASTO PLACES

DRAZEN ZECIC

15:37

DALMACIJO

DAVOR BORNO

15:32

PROPALA VEZA

NINA DONELLI

15:29

MOMACKA VECER

DUSKO LOKIN & JASMIN STAVROS

15:26

ZAME ZAKANTAJ

TANJA ZAGAR

15:21

AKO TE PITAJU

PETAR GRASO

15:18

NE ZABORAVI ME

LJUBAVNICI

15:14

SPLITSKA SERENADA

GORAN KARAN

15:08

FALI MENI ONA

JOLE

14:57

RAZLICITO ISTI

LUKA NIZETIC

28. 11. 2022 11:46 | as

Prižig lučk na radiu Aktual

BQL, Budale, Vandrovci in Aktualovci

Prižig lučk na Aktualu Foto: aktual

Letos sta nam pomagala prižgati lučke v studiu radia Aktual brata Piletič, Rok in Anej, ki ju vsi poznamo pod imenom BQL. V studiu ju je pričakal ljubek kupček otrok iz Vrtca Pedenjped, enote Pedenjcarstvo, skupine Vandrovci, z vzgojiteljicama Vido in Eli.

Onadva pa sta s seboj pripeljala spremljevalno skupino Budale. In prižig lučk se je lahko začel.

Radio Aktual, Lučke 4
BQL
aktual

Brata Rok in Anej, ki tvorita duet BQL, imata namreč čudovito pesem z naslovom Lučke, ki sta jo v studiu tudi zapela, z njima pa vsi otroci. Bilo jih je lepo poslušati in gledati.

V studiu radia Aktual sta jih sprejela Jure Ličen in Mojca Mladenović, prišla sta tudi Klemen Bunderla in Žana Vidmar, pridružili pa so se še Rudi Sieger, Tamara Goričanec, Nuša Cerar, Žiga Kvas, Matjaž Korošec in Grega Javornik, vsi so bili praznično oblečeni in nataknili so si božična očala, skoznje je bil pogled na svet še lepši.

Brata Piletič sta znana ne le po tem,  da lepo pojeta, ampak da sta tudi zelo duhovita. Na provokativna vprašanja, ki jima jih je postavljal Jure Ličen, sta odgovarjala hitro in duhovito. Na vprašanje, če sta zaradi otrok v studiu dobila željo po otrocih, je Rok odgovoril, da po takem džumbusu že ne. Na vprašanje, katere stvari bi drug pori drugem spremenila, katerih pa ne, si je Anej zaželel, da bi Rok bolj zgodaj vstajal, oblači pa da se zelo lepo. Rok se je čisto raznežil ob bratovi pohvali, Aneja pa je pohvalil, da je priden in deloven, je pa tudi pozabljiv. Na Juretovo vprašanje, česa brata ne smeta početi skupaj, so šle Roku po glavi stvari, ki niso bile za v eter, potem pa se je spomnil, da tudi delitev premoženja ne bi bila v redu.

Radio Aktual, Lučke 2
Prižig lučk na Aktualu
aktual

Otroci so tudi povedali marsikaj. Na primer to, da so bili letos očiji bolj pridni kot mamice. Za slavna brata pa so tudi imeli pripravljenih nekaj vprašanj, kako nastane elektrika, od kod pridejo otroci in kaj pomeni BQL? Na nobeno vprašanje niso izvedeli čisto natančnih odgovorov, vključno z zadnjim. Ime BQL naj ne bi imeli kakšnega posebnega pomena, se pa dobro sliši.

Otroci so skupaj z bratoma in spremljevalno skupino Budale zapeli dve pesmi, še posebej pa so se naučili pesmico Zima, zima bela.

Radio Aktual, Lučke 3
Prižig lučk na Aktualu
aktual

V studiu je bilo živahno, živo, in zelo, zelo toplo. Otroci so prinesli veselo, praznično razpoloženje, brata iz dueta BQL pa duhovitost, zgovornost in prijaznost.

Lučke na radiu Aktual so prižgane, praznično pričakovanje se lahko prične!

BQ na Aktualu

Videogalerija