TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

20:38

PJEVAM DANJU,PJEVAM NOCU

ZDRAVKO COLIC

20:34

ZELENA DEZELA

LEGENDE

20:30

IF I COULD TURN BACK TIME

CHER

20:26

NA SVITU SVE

SINISA ZUNEC & KLAPA SKALA

20:21

NADALINA

OLIVER DRAGOJEVIC & BORIS DVORNIK

20:18

NA STAROJ SAM ADRESI

DRAZEN ZECIC

28. 12. 2021 12:18 | Ž. A.

Največja in najdaljša silvestrska fešta bo spet na Radiu Aktual: prihaja kar 24-urna GALAMA XXL!

Dobro znan, simpatično navihan in radijsko zelo izkušen voditeljski par, Dean on the Mike in Anita Gošte, tudi letos odpira plesišče največje in najdaljše silvestrske fešte v Sloveniji in širše. Prihaja kar 24-urna nepozabna GALAMA XXL!

Aktualova Galama XXL se vrača Foto: Aktual

Nam lahko zaupata, kako sta nazdravila v lanskem letu?
Anita: Letos bova nazdravila točno tako kot lani oz. še bolj po domače in hkrati še bolj glamurozno in ekskluzivno – na radiu v družbi najglasnejših, najbolj srčnih poslušalcev Radia Aktual in naše čudovite glasbe. Prihaja 24-urna zelo navihana Galama XXL, v katero z Deanom ob pomoči odličnih sodelavcev vsak dan vloživa veliko najine energije.
Dean: Res je, energijo sva lani in letos hranila za konec leta, da nazdraviva v najboljši družbi in letos bo spet točno tako. Zelo sva vesela in polna pričakovanj.

Ko človek ob polnoči zatisne oči … Kaj sta si vidva zaželela ob vstopu v 2021? Se vama je to v letošnjem letu uresničilo?
Anita: Med oddajo in v vsem adrenalinu težko zatisneva oči oz, jih ne smeva (smeh). Sama o svojih željah in ciljih razmislim, ko sem sama s sabo in jih tudi zabeležim. V letošnjem letu sem ostala zdrava, tudi moji domači, ostali smo najbolj poslušan radio v Sloveniji in opravila sem dve licenci, malo pred novim letom za naziv »NLP life in business coach«. Sama pravim: zdravje in delo na sebi, vse ostalo je prijetna posledica vlaganja vase.
Dean: Sam sem si največkrat zaželel, da se ta preizkušnja, pred katero smo bili vsi, zaključi in da gremo naprej. To si želim tudi za leto 2022.

Nam zaupata, kako sta lani zdržala 24 ur pred radijskim mikrofonom?
Anita: Verjetno bi bil odgovor kar enak odgovoru športnikov. Najinih 24 ur je lahko njihovih najpomembnejših pet minut v življenju. Adrenalin naredi svoje. Pomemben pa se mi zdi fokus, pitje veliko tekočine zaradi glasu, vedno pa so krila voditeljev poslušalci in glasba.
Dean: Se strinjam, to je ta najin najpomembnejši in čudoviti vir energije za vseh 24 ur pred mikrofonom. Poslušalci in glasba, ki jo čutimo in nas poveže!

Kako je bilo po radijskem programu? 
Anita: Čeprav si misliš, da boš po 24 urah fokusa na programu takoj padel v posteljo, adrenalin drži še precej časa. Iskreno vam povem, da sem lani po oddaji šla čestitat še domačim in sestri, pri njej pa sem namenoma spila eno temno pivo, da sem dobila tisto “naravno” narkozo, hahaha.
Dean: Po oddaji sva z Anito dobila veliko klicev, pohval, skupaj sva podebatirala občutke. Domov sem prišel prijetno utrujen, bil sem v družbi družine, večerja pa je bila slastna pika na i, da me uspava. Vseeno pa je kljubovati adrenalinu zelo težko.


Lansko leto sta v etru doživela pravo radijsko zaroko? Ali letos kaj kaže na to, da se bo v etru zgodilo kaj podobnega?
Dean: Drži. Lani se nam je čisto spontano oglasila poslušalka, ki nas je prosila, da bi točno ob 22.00 preko Radia Aktual, ki je zanjo in za partnerja posebnega pomena, želela zaročiti svojega Roberta. Bilo je leto, v katerem so v zadnjih urah še lahko pokleknile ženske. Res krasna in večna zgodba! Letos pa …
Anita: …. vedno puščamo odprta vrata, spontanost je na radiu fantastična stvar in to je ta draž tudi za voditelje. Ko greš na radio, ne veš, kako se bo končal tvoj dan. Galama XXL je v veselem pričakovanju … samo, da me ne boste razumeli napačno, hahaha.

Kaj letos pripravlja Galama XXL?
Anita: Veliko in še več. Spomnim se, ko sem z beležko v roki sedela doma na kavču v vročem poletnem avgustu. Za projekt se torej trudimo že od kratkih hlač do tople bunde. Prvi, silvestrski del, se začne 31. 12. ob 17.00, ko z Deanom odpreva plesišče največje in najdaljše fešte v Sloveniji in še precej širše. Najpomembneje nama je, da dava od sebe vso energijo in vso najboljšo glasbo z veliko presenečenji, sladkorčki, ki so že skoraj povsem izbrani.
Dean: Če bo prvi del povsem feštarski del, pa iz naslednjega dneva, 1. 1. izpostaviva Galama budnico, recimo z Željkom Bebkom, Luko Basijem, Vilijem Resnikom itd. Ob 9.00 imamo ekskluziven koncert iz Splita – po radiu in na Facebooku, z nami bo najboljša dalmatinska klapa: Tomislav Bralić in Klapa Intrade. To bo res vrhunsko! Za to se trudi tudi ekipa v Splitu.
Anita: Med programskimi sladkorčki omeniva še Galama XXL Vip šov z Draženom Zečićem in Markom Škugorjem skupaj. Toliko krasnih stvari in ljudi je v nizkem startu samo za najboljše poslušalce, ker si to zaslužijo. Komaj čakava!

Zakaj bo letošnja Galama XXL še večja in še močnejša?
Anita: Zato, ker smo projekt z vsem srcem in veseljem odprli že poleti, ker ga ustvarja še večja in močnejša ekipa – v Sloveniji in Dalmaciji. In ker se Aktualovci vedno povezujemo in skupaj ustvarimo najbolj čudovito energijo, najlepšo zgodbo za vedno.
Dean: Težko je vse to opisati, rajši doživite skupaj z nami! Se dobimo na najdaljši in največji silvestrski fešti, na Aktualu, v Galami XXL!