TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO

20:13

CE SE OD SPOMINOV DA ZIVET

CUKI IN KVATROPIRCI

20:10

NIKO SE NE SMIJE KAO TI

KLAPA KAMPANEL

20:05

NADALINA

OLIVER DRAGOJEVIC & BORIS DVORNIK

19:59

MASLINA JE NEOBRANA

KLAPA MASLINA

19:55

KA MORE JE ZIVOT

LUKA NIZETIC

19:52

RED RED WINE

UB 40

19:48

AKO NAS RASTAVE

DAVOR BORNO

19:42

TAMBURICA I MANDOLINA

ZLATKO PEJAKOVIC

19:38

DUSA OD PAPIRA

JOLE

19:33

ONA SANJA O LJUBLJANI

JAN PLESTENJAK

29. 07. 2021 00:02 | Š. K.

Dan velike legende na Aktualu

Tri leta je že minilo, odkar je dušo angelom, o katerih je tudi prepeval, predal veličastni Oliver Dragojević.

Oliverjev dan na Aktual Foto: RA

Legendarni hrvaški glasbenik Oliver Dragojević je umrl v 71. letu starosti, njegovo življenje pa je ugasnilo na nedeljsko jutro ob petih zjutraj v splitski bolnišnici. Toda njegov duh, njegove pesmi. Vela Luka in njegova rodna Korčula še kako živijo in dihajo za Oliverja. In mi dihamo skupaj z njimi.

Oliver ni bil samo vrhunski interpret zabavne glasbe in poosebljenje dalmatinskega šansona - bil je kot celotni orkester, združen v eni osebi. Veliki maestro se je v naše spomine zapisal kot kantavtor, pesnik, skladatelj, pevec uspešnic in kot preprost človek, ki ti je vedno dejal: "Jaz sem preprosto Oliver."

Tudi na nastopih je bil Oliver preprosto edinstven, saj je znal pričarati čustveno ozračje in s svojim glasbenim slogom poskrbel za neponovljivo ekstazo.

Da pa Oliver za vedno ostaja v naših srcih, smo poskrbeli tudi na Aktualu, saj smo na njegovo obletnico zbrali nekaj utrinkov oseb, ki so mu bile izjemno blizu.

Ves dan bomo namreč namenili veliki glasbeni legendi s Korčule, o kateri je nekaj misli z nami delila tudi njegova žena Vesna Dragojević. Med drugim nam je zaupala tudi anekdoto, ki jo je delila samo z nami.

»Oliver preprosto ni maral potovanj in ponavadi sva šla na pot samo takrat, ko je imel tudi nastop. Enkrat je obiskal Ameriko in mi takrat obljubil, da greva skupaj na Havaje. In sva šla. To je bilo tretjič, da sva se nekam odpravila na potovanje, brez da bi imel on obveznosti. Prvič sva šla samo na počitnice v Pariz in takrat se je zgodilo, da res ni imel drugih obveznosti. Drugič ni igral, ko sva bila v Mehiki.« razkrije Vesna Dragojević.
»Drugače pa je bilo na Havajih. Tam sva najprej tri dni uživala, se kopala, hodila naokoli. Nato pa sva četrti večer šla v bar, kjer so imeli nastop ameriški glasbeniki. Oliver kot Oliver pa jih seveda ni mogel samo mirno gledati in poslušati. Takoj je navezal stik in namesto umirjenih počitnic je igral vseh 15 dni, ko smo bili tam,« Vesna opisuje njegovo ljubezen do glasbe.

Več misli njegovih bližnjih in znancev ne zamudite v današnjem programu na Radiu Aktual.

Oliver, hvala za vse. Hvala, ker ob Tvoji glasbi še vedno ostanemo brez besed!

Žena Vesna o potovanjih z Oliverjem

Žena Vesna o potovanjih z OliverjemNaj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)