TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

12:03

SNACU SE JA

DORIS DRAGOVIC

11:57

TEMPERATURA

SASA KOVACEVIC

11:53

MISKO MOJ

JOLE

11:49

NISTA KONTRA SPLITA

DINO DVORNIK

11:45

TO MI JE VSEC

NINA PUSLAR

11:40

DALMATINKA

SEVERINA

11:36

TI BOS VEDNO PRVI

HELENA BLAGNE

11:33

NE DAJ DA TE SLOME

DRAZEN ZECIC

11:28

LJUBAV STARA

GAZDE

11:24

DAL SE SJETIS NEKAD MENE

DZO MARACIC MAKI

24. 05. 2023 13:25 | Alenka Sivka

Pridite navijat za naše košarkarice v Stožice!

Če je v dvorani Sanja, ekipe zmagujejo!

Matjaž Korošec, Sanja Modrič, Emir Haskić in Andrej Miljković na tv Aktual. Pogovor o Eurobasketu 2023. Foto: Simon Pelko

Med 15. in 25. junijem se bo v dvorani Stožice odvijalo evropsko prvenstvo v košarki za ženske, videli bomo lahko 25 tekem. Nekaj tekem bodo odigrali tudi v Tel Avivu.

V studio televizije Aktual sta prišla Sanja Modrič, ambasadorka Eurobasketa 2023 za ženske in Emir Haskic, direktor prvenstva. Novinar športnega časopisa Ekipa SNAndrej Miljković ju je vprašal, ali je v Stožicah vse pripravljeno za velik športen užitek.Emir Haskić je povedal: »Vse je pripravljeno. Otvoritvene tekme bodo 15.junija. Eno leto priprav je za nami. Vsi komaj čakamo, da se prvenstvo začne in da bomo uživali v tekmah ženske košarke. Slovenija zna organizirati prava tekmovanja, smo odlični gostitelji in organizatorji. Želimo si polnih Stožic, dekleta si to zaslužijo. Da bodo uživala v tekmah in imela pravo podporo.«Kakšna je vloga ambasadorke prvenstva, je zanimalo Andreja. Sanja mu je pojasnila, da je nekakšen »most«, povezovalni člen med dekleti in publiko: »Punce so del moje kariere in življenja že nekaj let«, je povedala Sanja. »Igrajo lepo tehnično košarko, ne zabijajo kot moški, ker za to nimajo predispozicij, a igrajo kakovostno košarko. Želim si, da bi bilo žensko evropsko prvenstvo odskočna deska za naša mlada dekleta, mlade igralke.«Andrej Miljković Milko je še razkril mit, da če je Sanja Modrič v dvorani, ekipe zmagujejo! Upamo, da bo tudi našim dekletom prinesla srečo. Sanja se je pošalila, da dekleta ne le dobro igrajo ampak tudi dobro pojejo. In da seveda potrebujejo vso podporo, spodbudo v dvorani.

VR AKTUAL, SANJA MODRIC, EMIR HASKIC, FOTO SIMON PELKO8.JPG
Ambasadorka Eurobasketa 2023 Sanja Modrič in direktor prvenstva Emir Haskič si želita čim večje podpore občinstva. Pridite v Stožice!!
Simon Pelko

Direktor Haskić si je zaželel, da se ob Eurobasketu združi vsa slovenska športna javnost, da se izkažemo kot izjemni gostitelji in da omogočimo vsem evropskim ženskim reprezentancam, da se izkažejo. In da bo to zgodovinski dogodek za žensko košarko v Sloveniji. Slovenci pa pokažimo, da znamo biti najboljši navijači!Sanja je še dodala, da je po navadi je potrebna iskrica, ki prižge navijaško evforijo v Sloveniji in upajmo, da se bo zgodila! In dodala: »Dajte priložnost slovenski ženski košarki, ne bo vam žal.«Od 15.junija torej na glavo, kot znamo le Slovenci!!15.junija bo otvoritvena tekma Slovenija: Velika Britanija. Popeljimo naše punce skupaj do zmage!