TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

20:18

OD KONOBE DO KONOBE

MEJASI

20:14

NOCI U DALMACIJI

KLAPA BONACA

20:10

NON STOP

KINGSTON

20:07

USNE OD SECERA

PRAVILA IGRE

20:04

SRCE JUZNJACKO

MARKO SKUGOR

20:00

ZASTO ME MUCIS NEVJERO

GRUPA VIGOR

18. 03. 2023 01:04 | Alenka Sivka

Aktual, Ekipa SN in NZS, Skupaj za Urbana

Dobrodelna dražba za zdravilo za malega Urbana!

Na dobrodelni dražbi za Urbana dražimo tri sodniške drese in originalno žogo iz Katarja 2022. Foto: Aktual

Urbanovo zgodbo pozna vsa Slovenija, saj preko društva Palčica Pomagalčica zbiramo denar za odkritje zdravila, ki bi mu pomagalo pri zelo redki genski bolezni. Tudi s pomočjo Aktuala je društvo zbralo že milijon in 700.000 evrov, manjka jih še 300.000. Zato smo spet šli v akcijo, tokrat s sodelovanjem športnega dnevnika Ekipa SN in z dobrodelnostjo treh sodnikov Nogometne zveze Slovenije.

V studio Aktuala sta prišla Andrej Miljković, novinar športnega časopisa Ekipa, in Žiga Dobrun, vodja oddelka za sodniške zadeve pri Nogometni zvezi Slovenije. Slavko Vinčić, legendarni slovenski nogometni sodnik, in njegova dva pomočnika, Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, so podarili 3 različne drese iz tekem, v katerih so sodili na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju 2022, in da bo mera polna, so dodali še nogometno žogo z njihovimi podpisi.

Žiga Dobrun je o tej hvalevredni gesti slovenskih sodnikov povedal: »Poleg vrednot, ki jih sodniki zagovarjajo in predstavljajo, poštenost, odgovornost, nepristranskost, smo tudi družbeno odgovorni. Sodniki radi pomagamo tudi v dobrodelnih akcijah in smo veseli, da imamo zdaj to možnost.«

V ponedeljek, 20. marca ob 6.00 se bo na Aktualu začela velika dobrodelna dražba, dražili boste »ekskluzivni paket Katar 2022«, tri sodniške drese in žogo s podpisi treh naših sodnikov. Dražba se bo zaključila v petek, 24. marca ob 8.00.

Larisa Štoka, predsednica društva Palčica Pomagalčica, ki že ves čas pridno zbira sredstva za odkrivanje zdravila za malega Urbana in še 400 otrok po svetu s to redko gensko boleznijo, se je v jutranjo oddajo na Aktualu javila iz šolskih klopi na Obali, kjer poučuje in povedala: »Tudi moji učenci so navdušeni nad presenečenjem, ki ga je pripravila Aktualova družinica, za našega malega borca Urbana. Zahvaljujem se tudi sodniku Vinčiču in njegovima pomočnikoma, ki so na svetovnem prvenstvu predstavljali Slovenijo, tako kot naš Urban v svetu predstavlja vse slovenske otroke. Kajti ko bomo zanj naredili zdravilo, bomo poleg njega rešili še 400 otrok, tako, da hvala jim, ker so se odzvali in postali naši dobrodelni palčki s tem plemenitim dejanjem. Zdravilo je v zadnjih fazah izdelave, na genetski kliniki so začudeni, da je mogoče, da so rezultati tako izjemni, in škratki smo do sedaj zbrali že neverjetnih 1,7 milijona evrov, in do konca poletja jih bomo zbrali še zadnjih 300.000«, je prepričana Larisa Štoka. In dodala: »S tem bo zmagala tudi Aktualova družinica, ki nas je v svoj dobrodelni objem sprejela že na samem začetku. Zato hvala vsem vam, ki čutite z nami in nam zaupate«, je zaključila.

Legendarni dresi treh sodnikov in žoga z njihovimi podpisi torej na Aktualovi dražbi v ekskluzivnem paketu, od ponedeljka do petka, od 20. do 24.marca.

Do dražbe pridete na tejle povezavi: https://radioaktual.si/skupaj-za-urbana

In še več dobrih novic: ko so za našo dobrodelno dražbo izvedeli še nogometaši številnih slovenskih klubov, so obljubili drese še Uroš Korun, Josip Iličić Jojo, Charles Ikwuemesi, Mirlind Daku, Svit Sešlar in Benjamin Šeško. Dober glas seže v deveto vas!