TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO

6:45

PREPROSTO PASES MI

MARKO VOZELJ IN MOJSTRI

6:44

LE EN CENTIMETER

MARKO VOZELJ IN MOJSTRI

6:40

NAJ PADA

BOZIDAR WOLFAND WOLF

6:35

ZORA BILA

TOMISLAV BRALIC & KLAPA INTRADE

6:29

TKO TI SPAVA S DESNE STRANE

ZLATKO PEJAKOVIC

6:25

DUSA OD PAPIRA

JOLE

6:22

TKO TI SPAVA S DESNE STRANE

ZLATKO PEJAKOVIC

6:22

DUSA OD PAPIRA

JOLE

6:19

LE POVEJTE JI

VICTORY

6:12

NA SVITU SVE

SINISA ZUNEC & KLAPA SKALA

09. 11. 2022 14:59 | MH

PALČICA POMAGALČICA IN DOBRODELNI ŠKRATKI ZA NASMEHE OTROK IN URBANOVE KORAKE TUDI Z DOHODNINO

Del dohodnine za Urbana Foto: Palčica Pomagalčica

Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so pridobili pravico do namenitve dela dohodnine od dohodkov državljanov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo in ki se nameni upravičencem do donacij, do višine 1 %. Če se za namenitev dela dohodnine ne odločite, tega dela ne prejmete vi, ampak se vrne v proračun Republike Slovenije.

Se spomnite malega Krisa, fantka z redko gensko boleznijo, za katerega je Slovenija v nekaj dneh zbrala skoraj štiri milijone? Ker je naša mala državica stopila skupaj, smo Krisu podarili življenje. Kris danes govori, vozi tricikel in živi tako, kot mali fantek mora, aktivno in nadvse srečno. Ker smo se povezali, ker nam je bilo mar, ker smo zaupali in še vedno zaupamo drug drugemu ter smo pri tem odgovorni, smo premaknili meje mogočega.

Zdaj nas potrebuje mali Urban. Ljubkovalno ga kličejo Ban. Svetlolas, modrook triletni »smejko« ima redko gensko okvaro CTNNB1, zaradi katere ne more govoriti, ne hoditi, pa bi rad. Rad bi tekal, brcal žogo, se naučil voziti kolo, predvsem pa bi rad mamici rekel, da jo ima rad. Da bo vse to lahko storil, zanj že pripravljajo posebno gensko terapijo, katera pa je zelo draga. Nekaj denarja so že zbrali, nekaj ga pa je še potrebno zbrati. Želimo si, da tudi zanj Slovenija ponovno stopi skupaj, želimo si, da nas mali Urban združi v brezmejni dobrodelni objem.

Z vašo namenitvijo dela dohodnine bodo, tako kot so že in še bodo s preostankom denarja po Krisovi akciji, pomagali tudi drugim hudo bolnim otrokom, katerih starši sami ne zmorejo zanje kriti nujno potrebnih samoplačniških terapij.

Pri društvu vas vabijo, da izpolnite obrazec za odstop dela dohodnine Palčici Pomagalčici, ki z vami riše nasmehe na obraze otrok različnih ranljivih skupin. Prosijo, če obrazec dopolnite s svojimi podatki, podpišete in čim hitreje vrnete na njihov naslov:

Dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki , Glem 26, 6273 Marezige.

Vlogo za namenitev dela dohodnine, lahko oddate :

- elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki (po prijavi na spletno stran e -davki,

poiščete na desni strani » Namenitev dela dohodnine« in vpišete našo davčno številko 91692997.

Kliknete le še » Oddaj vlogo«);

- osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu;

- po mailu: dohodnina.palcica@gmail.com (v tem primeru obvezno navedite vaš EMŠO v obrazcu).

.

Obrazec za oddajo po pošti najdete TUKAJ - lahko ga stiskate, izpolnite z vašimi podatki, podpišete, zložite in zlepite ter oddate v najbližji poštni nabiralnik (poštnina je že plačana), prav tako je na obrazcu že izpisan njihov naslov. V tem primeru bo društvo Palčica Pomagalčica v vašem imenu oddala izpolnjen obrazec.

Za Vašo donacijo se vam Palčica Pomagalčica najlepše zahvaljuje in vam zagotavlja, da bodo tudi v bodoče z veseljem pomagali otrokom, ki nas potrebujejo. Vsi v društvu so in bodo prostovoljci, ki so hvaležno odgovorni do neba in še več.