TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

18:25

NE PLACI ZA NJOM MAJKO

MLADEN GRDOVIC

18:22

TVOJA I GOTOVO

LORENA

18:18

ZA PET ZIVOTA

SINISA ZUNEC

18:15

PISMO MOJA

OLIVER DRAGOJEVIC

18:12

ANDJELE MOJ

KLAPA KAMPANEL

18:07

BOLJA OD NAJBOLJE

IVAN ZAK

18:04

EDINA

ZVITA FELTNA

18:00

U TVOJIM MISLIMA

SANDI

17:57

NOCI U DALMACIJI

KLAPA BONACA

17:49

SLOBODNA

NINA DONELLI

07. 11. 2022 10:00 | N.S.

Zakaj izbrati mp3 predvajalnik?

Mp3 predvajalnik Foto: RA

Edina stalnica, v sodobnem in modernem svetu, so spremembe. Verjetno se vsi še kako dobro spomnimo s kakšno naglico smo dočakali izjemno hitre spremembe, ki so posledica tehnološkega razvoja. V tem članku se bomo osredotočili zgolj na področje glasbe oziroma bolje rečeno, njeno konzumacijo in vam skušali podati nekaj nasvetov, v kolikor iščete vašo novo napravo za predvajanje glasbe. Le s težavo bomo namreč našli človeka, ki ga glasba sploh ne bi zanimala, ali mu ta ne bi nudila sprostitve, ali pa je morda celo ne bi maral. Razumljivo je, da so glasbeni okusi različni in da ni vsak žanr primeren za vsako priložnost, a brez dvoma lahko najde vsak svoj slog, ki mu je pisan na kožo in poboža bobnič ter druge slušne organe.

Še pred dobrima dvema desetletjema so v svetu predvajanja glasbe kraljevali kompaktni diski oziroma zgoščenke. Prav v tistem obdobju pa smo doživeli popularizacijo skoraj deset let starega formata za predvajanje glasbe mp3. Ta je omogočal, da smo na našo zgoščenko »zapekli« še več skladb in albumov, kot je to sicer bilo mogoče storiti na zgoščenko s sedemsto MB prostora. Prav v tistem času so se pojavili tudi številni mp3 predvajalniki. Tedaj je to bila prava revolucija v načinu dostopnosti glasbe, saj je mp3 predvajalnik v primerjavi s starejšim bratom walkmanom, ki je omogočal branje kaset in zgoščenk, veliko manjši in kompaktnejši. Prav ta kombinacija pa je idealna za vse, ki veliko potujejo, zato imajo lahko izbrano glasbo venomer pri sebi.

Čeprav imamo danes v žepu ali torbici predvajalnik glasbe, ki nam s pomočjo interneta in raznovrstnih aplikacij, omogoča, da imamo želeno glasbo vedno na dosegu roke. Govorimo seveda o pametnem telefonu, ki nam omogoča pravo plejado raznovrstnih možnosti za uživanje ob glasbi. Kljub temu pa lahko opazimo neko mero nostalgije, da se vrnemo k našim začetkom, ko smo si s prijatelji glasbo prenašali z enega USB mp3 predvajalnika na drugega. Verjetno se številni še spomnite tistih legendarnih naprav, ki so imele snemljiv pokrovček in mini zaslon, kjer je bil napisan naslov predvajane skladbe.

V kolikor bi tudi vi radi imeli nov mp3 predvajalnik, smo za vas pripravili nekaj uporabnih nasvetov kako izbrati ustrezno napravo za vaš žep in na kaj morate biti pozorni. Poglavitna lastnost mp3 predvajalnikov je, da vam omogočajo poslušanje glasbe, ki je bila digitalizirana in shranjena v mp3 obliki. Danes namreč številni ponudniki ponujajo glasbo v drugačnem digitalnem zapisu. Sodobna tehnologija namreč omogoča, da lahko prisluhnemo še bolj čistemu in jasnemu zvoku, kot to omogoča mp3 format. Povprečni poslušalec verjetno niti ne bo opazil bistvene razlike med posameznimi formati.

Pri izbiri novega mp3 predvajalnika vam svetujemo, da v izbor vzamete predvsem dolžino predvajanja glasbe oziroma baterijo naprave. Sami namreč obožujemo, da neprestano poslušamo glasbo, zato priporočamo, da izberete dolgoživ mp3 predvajalnik. Najboljši predvajalniki omogočajo tudi do 30 ur predvajanja, kar je izvrstna novica za vse odvisnike od čudovitih melodij.

i-pod-1750544_1920.jpg
I-pod
RA

Naslednji pomembni dejavnik, ki lahko vpliva na izbor predvajalnika je možnost sprejema radijskih frekvenc. Verjetno ni nič boljšega, kot to, da lahko s pomočjo mp3 predvajalnika prisluhnete tudi vaši najljubši radijski postaji, ki jo vsi dobro poznamo.

Pri izboru pa nikakor ne smete pozabiti na velikost spomina. Verjamemo, da se lahko zgodi, da vam zmanjka prostora za vse želene skladbe. Svetujemo vam, da si izberete tisti mp3 predvajalnik, ki ima spomin vsaj osem GB. Še bolje, če imate 16 GB spomina, saj boste tako z veliko verjetnostjo lahko naložili vse pesmi, ki ste si jih zaželeli.

V kolikor ne veste kam se odpraviti po mp3 predvajalnik, pa nikar ne izgubljajte časa in zavijte na spletno mesto ceneje.si, kjer boste lahko primerjali več deset mp3 predvajalnikov. S pomočjo enostavnih in uporabnih filtrov pa boste v hipu našli želeno napravo.