TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

22:50

BILO MI JE PRVI PUT

NOVI FOSILI

22:44

SERENADA

MANCA SPIK

22:41

KOKOMO

BEACH BOYS

22:38

SAMO SIMPATIJA

JELENA ROZGA

22:34

TU NON LLORES MI QUERIDA

GORAN KARAN & OLIVER DRAGOJEVIC

22:31

ZBOGOM OSTAJ LJUBAVI

OLIVER DRAGOJEVIC

24. 11. 2021 13:18 | N.S.

Podarite HOFERjeve Nasmeškotke in pričarajte tri nasmehe hkrati

Z vsakim nakupom Nasmeškotka prispevate 1 evro za dijake programa Botrstvo v Sloveniji.

HOFER Nasmeškotek Foto: HOFER

Lepe trenutke je lepo deliti. Za čim več nasmejanih trenutkov v prazničnem času lahko tudi letos poskrbite tako, da podarite Nasmeškotek, dobrodelni piškotek, ki že peto leto zapored riše nasmehe na obrazih otrok v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Z osebnim posvetilom ga lahko podarite svojim najbližjim, sredstva od prodaje pa bodo pri HOFERju namenili dijakom iz socialno šibkejših družin za kritje oskrbnin v dijaških domovih.


Nasmeškotek je dobrodelni piškotek, ki ima čarobno moč, da pričara nasmeh na obraz tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še posebej pa mladostnikom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Projekt Nasmeškotek so pri podjetju HOFER prvič predstavili leta 2017 v okviru lastne iniciative Danes za jutri. Slastni piškoti, zapakirani v okolju prijazno embalažo, od tedaj nastajajo v ustvarjalnici družinskih dobrot z več kot 25-letno tradicijo, pri dolgoletnem HOFERjevem dobavitelju – družinski keksarni Delakorda.

V štirih letih so z Nasmeškotki zbrali že več kot 62.000 evrov, ki so jih namenili za različne programe Botrstva v Sloveniji. Zbrana sredstva bodo letos namenili dijakom iz socialno šibkejših družin za kritje oskrbnin v dijaških domovih ter s tem dijakom olajšali dostop do želene izobrazbe in jim omogočili lepšo prihodnost.

Sanje so priložnost uresničiti svoj potencial


Možnost bivanja v dijaških domovih je za mnoge dijake ključnega pomena, saj bi jim bivanje doma predstavljalo težave pri učenju zaradi neurejenih razmer ali dolgih voženj na oddaljene šole, prav tako pa jim v domovih zagotavljajo vso potrebno učno pomoč. Kot pravi Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, je omogočanje izobrazbe eden najpomembnejših dejavnikov za uresničenje potenciala dijakov: »Veseli smo, da Nasmeškotek nadaljuje svoje poslanstvo, ki ni samo sladka in prijazna pozornost, pač pa v družbo ponaša tudi sporočilo, da nam je mar za šibkejše od sebe. Z Dijaškim skladom Botrstva pomagamo uresničiti potencial dijakov in tudi letos bo zahvaljujoč Nasmeškotku lepo število dijakov lahko nadaljevalo šolanje v želeni smeri.«

Ogulin
Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje
Arhiv



»Vem, kako skromna je beseda 'Hvala.'«


Ob opravljenem dobrem delu je najlepše videti, kako ta doseže svoj namen. Zahvala varovanke, ki s pomočjo Botrstva lahko uresničuje svoj cilj, je navdih in spodbuda vsem, ki nesebično prispevajo k boljši prihodnosti dijakov, vključenih v program Botrstvo: »Vem, kako skromna je beseda 'Hvala', ampak jo vam vsem izrekam, ki mi kakorkoli finančno pomagate pri plačilu dijaškega doma, saj sama resnično ne bi zmogla plačevati in posledično se v ta program šolanja ne bi mogla vpisati. Poiskati bi morala drugo šolo bližje domu, kar bi spet prineslo slabe rezultate, saj bi bila brez ustrezne učne pomoči in razočaranje bi bilo še večje, saj ne bi opravljala šole po moji želji. Zato sem vam resnično hvaležna in hvala vsem in vsakemu posebej.«

HOFER_Nasmeškotek 3.jpg
Nasmeškotek
Hofer



Osebno posvetilo - še lepše darilo


Tudi letos je vsakemu Nasmeškotku možno dodati poimensko posvetilo in ga tako pokloniti svojim najbližjim z osebno noto, hkrati pa narediti nekaj dobrega za razvoj socialno ranljivejših skupin v družbi. V trgovinah HOFER je Nasmeškotek po ceni 1 evro mogoče kupiti vse do konca decembra oziroma do razprodaje zalog.

Več o dobrodelnem projektu Nasmeškotek najdete na hofer.si/nasmeskotek.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že skoraj 2000 zaposlenih in 89 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, večina njegove ponudbe pa predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 vrst izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) ter ALDI Magyarország (Madžarska) in ALDI Italia (Italija).

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj so značilne jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti in optimizacija procesov na vseh ravneh v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan »Več kot fer. HOFER.«.