TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

13:18

NIKO SE NE SMIJE KAO TI

KLAPA KAMPANEL

13:12

CAS ZA ZALJUBLJENE

OTO PESTNER

13:09

VECERAS JE NASA FESTA [HD]

TOMISLAV IVCIC

13:05

MALA ANE

MEJASI FT. BLANKA SMOLJIC

12:57

APSOLUTNO

UCITELJICE

12:54

TAM TAM TAM!

KINGSTON

07. 05. 2022 00:09 | M.H.

Prilepi besede

Nagradna igra Foto: RA

Na Aktualu bomo tokrat v zabavni nagradni igri z Baumitovimi lepili za keramiko Baumacol lepili kar besede! Saj nam včasih kakšne besede kar pobegnejo iz glave, zato se bomo potrudili, da jih trajno zalepimo nazaj tja, kamor spadajo.

Za sodelovanje v nagradni igri se prijavite preko SMS-a na 041 30 40 50 s ključno besedo BAUMACOL (ali BAUMAKOL). Od ponedeljka, 9.5., do petka, 13.5., bomo vsak dan nekoga izžrebali, ga poklicali in mu do polovice povedali pregovor, ki ga bo moral dopolniti.

Dnevne nagrade

Za pravilni odgovor od ponedeljka do četrtka podelimo darilni paket Baumit, ki ga bodo veseli tako hobi frajerji kot pravi mojstri in bo poskrbel za ravno podlago in ploščice ter za zaščito rok (vsebuje nahrbtnik, delovne rokavice in vodno tehtnico).

Dobitniki dnevnih nagrad so: ga. Slavica iz Ljubljane, g. Jože iz Radeč, ga. Špela iz Rogaške Slatine in ga. Polona iz Studenca.

Glavna nagrada

V petek pa izmed vseh sodelujočih izžrebamo glavnega nagrajenca, ki mu za pravilen odgovor podelimo robustni akumulatorski prenosni Bluetooth radio Makita, da bo delo bolj zabavno.

Glavno nagrado je prejel g. Ferdo iz Prevalj.

.

Baumit Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko

Podjetje Baumit je proizvajalec kakovostnih gradbenih materialov, ki v svojem naboru proizvodov ponuja izdelke za prave mojstre in tiste, ki radi doma kaj sami postorijo. Sem spadajo tudi lepila za keramiko Baumacol.

Pod nazivom Baumacol se skriva serija izdelkov za keramiko, ki je primerna za vse mojstre, ki ustvarjajo vrhunske ali preproste postavitve iz keramičnih ploščic, pa najsi gre za kopalnico, steno v kuhinji, keramično talno oblogo v dnevni sobi ali pa ploščice ob zunanjem bazenu pred hišo.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

Baumit je sinonim za gradbena lepila. Sem spadajo tudi lepila za keramiko Baumacol. Serija lepil za keramiko Baumit Baumacol je primerna za različne podlage in različno zahtevne projekte. Preverite, kje jih lahko uporabljate.

Zahvaljujoč posebnim dodatkom so lepila Baumacol Flex dovolj fleksibilna, da se lahko ploščice zanesljivo polagajo tudi na kritičnih podlagah. Zaradi elastičnosti imajo na zelo gladkih podlagah tudi boljši oprijem kot navadna cementna lepila. To pomeni, da lahko s fleksibilnim lepilom polagamo tudi keramiko z nevpojno in gladko površino (npr. porcelansko keramiko). Vsa fleksibilna lepila so primerna za talno gretje in uporabo tako zunaj kot znotraj.

Ali veste, kaj pomenijo oznake na lepilih za keramiko? Če niste prepričani, si preberite TUKAJ.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

Ste sam svoj mojster?

Poiščite svoj navdih v trendih, ki so vam všeč 

Trendi se iz leta v leto spreminjajo, zato jim ne sledite na slepo, ampak izberite ploščice, ki so vas resnično prepričale. V zadnjih letih so v ospredju ploščice, ki so nekaj posebnega, pa naj bo to zaradi imitacije naravnih materialov, kamna ali marmorja, barvitih in zanimivih vzorcev, temnejših ali diamantnih odtenkov, skrivnostnih reliefov, matirane ali sijoče površine, ogromnih dimenzij ali oblikovanja v mozaike. Z njimi lahko pričarate najrazličnejše vtise in videze, od strogega in čistega minimalizma in mediteranske sproščenosti do svoje popolne domače oaze.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

Pred nakupom ploščic imejte v mislih, da je bolje, da jih kupite preveč kot premalo, zato upoštevajte pravilo, da jih mora biti vsaj za 10 odstotkov več. Nujno boste potrebovali tudi kakovostno lepilo, pri njegovi izbiri pa upoštevajte tudi, kje bodo ploščice, zunaj ali notri, format ploščic in vrsto keramike. Univerzalno lepilo za keramiko Baumacol FlexUni velja za zanesljivega zaveznika pri ustvarjanju v slogu pravega mojstra, saj je fleksibilno in preprosto za uporabo.

Pravilna podlaga 

Priprava pravilne podlage je ključna, zato poskrbite, da bo že pred polaganjem trdna, nosilna, suha, čista in enakomerna.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

Polaganje ploščic na tla ali stene

Če ste se lotili polaganja ploščic na tleh, naj bo začetna točka sredina sobe, medtem ko ploščice razporedite skladno z vzorcem, ki ste si ga zamislili. Uporabite lepilo, ki ga pred tem zmešajte toliko, kot načrtujete, da ga boste porabili, in ga sproti nanašajte. Nanj položite ploščice, ki jih lahko zaradi enakomerne postavitve ločujete z distančniki (kotni križci) v poljubnih dimenzijah za kasnejše fugiranje.

Pri stenah jih običajno polagamo od spodaj navzgor, medtem ko lahko naredite tudi obratno, če boste prej določili želeno višino in se potem spuščali navzdol.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

V pomoč pa so vam lahko tudi navodila za polaganje, ki so jih pripravili pri Baumitu:

Kakšen je postopek pri lepljenju ploščice na ploščico

In še »keramičarska« klasika

Splošni pogoji