TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO

3:44

GODINE PROLAZE

BAJAGA

3:41

TAM TAM TAM!

KINGSTON

3:38

SLUCAJNO

SASA KOVACEVIC

3:34

CILIM

HARI MATA HARI

3:30

SMOTALA SI ME

LATINO

3:27

HONEY, HONEY

ABBA

06. 05. 2022 06:30 | N.S.

Znano pišče svojo pesem išče!

Sodelujte v Aktualovem pevskem izzivu in poskrbite za najboljši piknik prihajajoče sezone!

Znano pišče svojo pesem išče! Foto: RA

Na Aktualu bomo s Klemnom Bunderlo, ki se bo prelevil v pojočega piščanca, iskali talente. Klemen bo odkokodakal del znanega napeva, ki ga gotovo poznate vsi, vaša naloga pa bo, da tam, kjer Klemen konča, vi nadaljujete. 

Pozor! Kokodakanje vam prinese večjo nagrado!

Pošljite SMS na 4567 s ključnima besedama AKTUAL PIVKA in se prijavite v Aktualov pojoči izziv.

Vsak dan od ponedeljka, 9.5., do petka, 13.5., bomo nekoga izžrebali, ga poklicali in mu predvajali "odkokodakano" pesem. Če jo bo izžrebani pravilno nadaljeval s petjem, prejme 5 kg piščančjega mesa Pivka za žar in piknik, če pa jo bo pravilno naprej "odkokodakal", pa prejme 10 kg piščančjega mesa.   

Skupno bomo podelili do 50 kg vrhunskega piščančjega mesa Pivka za žar in piknik!

pivka, nagradna-igra
Piščančja nabodala
Pivka

PIVKINI PIŠČANCI POTRJENO REJENI 100% BREZ ANTIBIOTIKOV

Pivka je prvi in edini proizvajalec mesa v Sloveniji z mednarodnim in neodvisnim certi­katom ANTIBIOTIC FREE STP 080, ki potrjuje, da so njihovi piščanci rejeni 100 % brez antibiotikov. Z izbiro piščančjega mesa Pivka z oznako Skrbna reja 100 % brez antibiotikov je vsakdo lahko brez dvoma, da je izbral dobro zase, svoje najbližje, družbo in okolje.

Piščančje meso je sestavni del naših tedenskih jedilnikov. Več kot polovica slovenskih potrošnikov piščančje meso uživamo vsaj enkrat tedensko. Kupujemo ga večinoma v supermarketih in pakiranega, kar pomeni, da pri nakupu nimamo neposrednega osebnega stika s proizvajalcem. Kakovost je uporabnikom piščančjega mesa pomembna. Ni nam vseeno, kaj pojemo. Skrbi nas, ali lahko proizvajalcem živil zaupamo, da delajo dobro za nas. Zato je pomembno, da je odnos med proizvajalcem in potrošnikom transparenten.

pivka, nagradna-igra
Pečena piščančja prsa
Pivka

KER JE TAKO PRAV!

“Kakovost mesa je od nekdaj za vse v naši proizvodni verigi na prvem mestu. To nam priznavajo številni slovenski mesarji, ki dnevno rokujejo z mesom in naši kupci,” izpostavljajo v Pivki perutninarstvo.

Pivka je prvi proizvajalec mesa v Sloveniji, ki slovenskemu potrošniku omogoča stalen izbor slovenskega piščančjega mesa, zdaj tudi z oznako skrbne reje 100% brez uporabe antibiotikov. To pomeni, da Pivkini piščanci v celotnem času reje niso prejeli nobene vrste antibiotika.

Zanesljivost in transparentnost Pivkine skrbne reje potrjuje mednarodni in neodvisni certifkat “Vzgojeno brez antibiotikov”, ki ga je Pivki podelila zunanja strokovna organizacija DNV. Neodvisni strokovnjaki DNV so certifkat Pivki podelili na podlagi podrobnega pregleda celotnega vertikalnega procesa Pivkine proizvodnje od valilnice, do vseh rejcev Pivke in končne proizvodnje. Mednarodni certifkat predstavlja visoko stopnjo transparentnosti in odprtosti Pivke do njenih kupcev. Je neodvisna in strokovna potrditev njene obljube skrbne reje brez antibiotikov.

pivka, nagradna-igra
Piščanec na žaru
Pivka

SKRBNA REJA 100% BREZ ANTIBIOTIKOV JE NALOŽBA V PRIHODNOST OTROK

V EU in Sloveniji nobeno meso, ki se prodaja v trgovini sicer ne vsebuje antibiotikov. Vendar pa prekomerna oziroma nepotrebna uporaba antibiotikov tekom reje živali povečuje možnost razvoja bakterij, ki so odporne na antibiotike. Svetovna zdravstvena organizacija je že leta 2012 poudarila, da je odpornost mikrobov proti protimikrobnim zdravilom, kot so antibiotiki, ena izmed največjih zdravstvenih tveganj, s katerimi se spoprijema svet.

Piščance Pivka iz skrbne reje 100% brez antibiotikov lahko prepoznate po posebni oznaki. Z izbiro Pivkinih izdelkov Skrbne reje 100% brez antibiotikov skrbimo za:

• izbor hrane, ki jo lahko uživamo ali postrežemo svoji družini brez slabe vesti,

• Izbor izdelkov, ki omogočajo ohranjanje zdravega naravnega okolja,

• podporo slovenskih rejcev in ohranjanje proizvodnje kakovostnega piščančjega mesa v Sloveniji,

• ohranjanje in zaščito zdrave družbe.

Piščančje meso za žar Pivka

Njihovo meso za žar je vsekakor najboljša izbira, saj je pri Pivki kakovost na prvem mestu. Meso je lokalnega porekla, saj veliko pozornosti namenjajo zagotavljanju najvišjih standardov sledljivosti, varnosti in kakovosti mesa. Skrbno nadzirajo vse od začetka do konca – torej od kakovosti krmnega zrna in zagotovljenih rejnih pogojev do upoštevanja standardov predelave mesa, kar dokazujejo s številnimi certifikati.

Piščančje meso Pivka je tudi vir selena, ki pozitivno vpliva na delovanje imunskega sistema in ščitnice. Njihovo meso pa prepriča tudi z odličnim okusom, kar dokazuje, da se najboljši okusi res začnejo z najboljšo izbiro. Poleg pozitivnih vplivov na zdravje, ki jih ima piščančje meso Pivka, ne smemo pozabiti niti na sočnost in omamnost okusa, ki ga ponujajo sveži piščančji izdelki. 

pivka, nagradna-igra
Piščančje dobrote
Pivka

Najboljša izbira za odličen piščančji žar pa so piščančja bedra z nadevompiščančji čevapčičipleskavicenabodalca s sirom in slanino, piščančji chick burger in piščančji odščipanci s sirom.

Več na https://www.pivkap.si/kategorija-izdelka/zacinjeno-piscancje-meso/

Splošni pogoji

Fotogalerija