OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje komerciala-kum@radioaktual.si
Zadnje predvajane

23:20

DA TI NISAM BILA DOVOLJNA

E.T.

23:17

VRETENO

ZELJKO JOKSIMOVIC

23:12

SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA

TIJANA DAPCEVIC

23:08

ETERNAL FLAME

ATOMIC KITTEN

23:04

MORE VINO I GITARA

MAURO STARAJ & LA BANDA

22:57

NA KANTUNU KUCA STOJI MIX

ZDRAVKO SKENDER

22:54

CALIFORNIA BLUE

ROY ORBISON

22:50

MOJA GENERACIJA

VILI RESNIK & EROSI

22:47

VOLIM OSMJEH TVOJ

TOSE PROESKI & ANTONIJA SOLA

22:43

MAJICA

LANA JURCEVIC

12. 03. 2021 11:13 | K. Š.

Mark Kastelic jo je dobil!

Zvesti Aktualovi poslušalci vedo, da se je v preteklih tednih na Aktualu odvijala vroča dirka. Dirka, ki je bila sprva namenjena vodenju petkovih juter, se je sprevrgla v pravi boj na dirkališču na Ptuju. Epilog: Po levi strani je Aktualovce prehitel 13-letni kartist Mark Kastelic, ki je za osvojeno stavo prejel svojo oddajo - Adrenalinsko doživetje in Mark Kastelic na Aktualu

Mark Kastelic Foto: Osebni arhiv

Bitka za petkova jutra se je spremenila v dirko za oddajo na Aktualu
Jutranja voditeljska para, Žana Vidmar in Klemen Bunderla ter Mojca Gornik in Jure Ličen sta sklenila, da se bosta med seboj v bitki na stezi pomerila za vodenje petkovih juter na Aktualu. Tekmovali so na stezi za avtomobilčke na Aktualu. Zmago sta si zaslužila Mojca in Jure in ko bi v petek Klemen in Žana morala predati štafetno palico in razglasiti zmagovalca – se je zgodil preobrat. V eter je poklical 13-letni kartist Mark Kastelic in Aktualovce izzval na pravo tekmo. Povabil jih je na gokart dirkališče na Ptuj in jim obljubil pravo dogodivščino. In samozavestno dejal: »Prepričan sem, da lahko premagam čisto vse!«

Aktualovi voditelji so bili prepričani, da jim 13-letnik ne seže niti do gležnjem, ob tem pa so pozabili, da je Mark najobetavnejši voznik gokarta, ki trenutno trenira v Italiji in niza številne uspehe. Sprejeli so izziv in se podali na dirkališče na Ptuj. In stava? Če bo Mark premagal vse štiri voditelje, bo dobil svojo oddajo na Radiu Aktual.

P1100261.jpg
Mark Kastelic je 13-letni kartist.
Ervin Tršelič

Vroča dirka piše zgodovino na Aktualu
Vroč boj med Markom in Aktualovci se je tako začel dogajati na dirkališču na Ptuju, ko je prvi za volan sedel Jure Ličen. Jure, ki se je izziva še kako veselil, je za Markom zaostal takoj v prvem ovinku in na koncu preprosto moral priznati poraz.
Marka Kastelica, 13-letnega voznik gokarta, člana moštva pod okriljem Fernanda Alonsa, je tako naslednja na stezi počakala Mojca Gornik. Mojca se je sicer sprva bala dirkaške steze, a se je odločila, da se ne bo predala zlahka. Na stezi je bila vsekakor hitrejša od svojega sovoditelja, Jureta Lična, žal pa njene dirkaške veščine niso zadoščale, da bi premagala najbolj obetavnega mladega dirkača ta hip.
Slednjega ni uspelo ugnati niti energični Žani. Ko sta se z Markom podala na stezo, je morda še ostalo kanček upanja, da bo 13-letnik vendarle premagan, a že nekaj trenutkov za tem je bila bitka za voditeljico izgubljena.

Na koncu so vse karte polagali na Klemna Bunderlo, ta pa se je odločil, da bo Mark, kljub končnemu rezultatu dobil oddajo. »Veš kaj Mark? Ti si taka faca, da boš ne glede na rezultat na koncu dobil oddajo na Aktualu,« mu je na štartu obljubil Klemen.

Mark je kljub temu upravičil svojo premoč in tudi Klemna premagal na stezi. Tako je Mark Kastelic osvojil tisto, kar ni uspelo še nikomur v zgodovini Aktuala: dobil bo svojo oddajo, s katero bomo spremljali uspehe vzhajajoče zvezde na dirkaški stezi.


Mark Kastelic tako prihaja na Aktual v svojem slogu. Njegova oddaja bo Adrenalinsko doživetje in Mark Kastelic. 

Mladi kartist ob tej priložnosti ni skrival veselja: »Uresničili ste mi sanje. Aktual, prihajam!«

FotogalerijaNaj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)