TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

8:55

TA NOC JE NASA (O, JA, JA)

SASA LENDERO

8:51

NEMAM VISE NI SNAGE NI VOLJE

DRAZEN ZECIC IN LIDIJA BACIC LILLE

8:44

ZEMLJA DIDE MOG

MLADEN GRDOVIC FT. KLAPA MUNITA

8:36

BASKA VODA

OLIVER DRAGOJEVIC

8:33

MOJE TIJELO

NINA DONELLI

8:27

TIHO TIHO CAS BEZI

TANJA ZAGAR

08. 03. 2021 11:14 | K. Š.

13-letni Mark Kastelic: Uresničili ste mi sanje! Aktual, prihajam!

Če ste nas spremljali v preteklem tednu, potem veste, da se je na Aktualu vnela vroča bitka za petkova jutra med voditeljskima paroma Mojco Gornik in Juretom Ličnom na eni strani ter Žano Vidmar in Klemnom Bunderlo na drugi. Dokler se v njihovo tekmo ni vmešal Mark Kastelic.

Mark Kastelic je 13-letni kartist. Foto: Ervin Tršelič

Kaj se je dogajalo?
Jutranja voditeljska para, Žana Vidmar in Klemen Bunderla ter Mojca Gornik in Jure Ličen sta sklenila, da se bosta med seboj v bitki na stezi pomerila za vodenje petkovih juter na Aktualu. Zmago sta si zaslužila Mojca in Jure in ko bi v petek Klemen in Žana morala predati štafetno palico in razglasiti zmagovalca – se je zgodil preobrat.
V studio je poklical 13-letni Mark Kastelic, voznik gokarta, član moštva mod okriljem Fernanda Alonsa in pozval vse radijce, da se bo prava tekma odvila na dirkališču na Ptuju.


In če gre zmaga Marku?
»Potem naj Mark dobi svojo oddajo,« so si bili enotni Aktualovci, ki so bili v svoje znanje in izkušnje proti 13-letniku več kot prepričani.

Dirka na Ptuju
Vroč boj med Markom in Aktualovci se je tako začel dogajati na dirkališču na Ptuju, ko je prvi za volan sedel Jure Ličen. Jure, ki se je izziva še kako veselil, je za Markom zaostal takoj v prvem ovinku in na koncu preprosto moral priznati poraz. »Taktika! Taktika je bila kriva,« je bil prepričan Jure, ki je bil prvi poraženec dneva.

Kako se je boril Jure, si oglejte v spodnjem posnetku:

Naslednja je bila na vrsti Mojca!

Marka Kastelica, ki je sicer 13-letni voznik gokarta, član moštva pod okriljem Fernanda Alonsa, je tako naslednja na stezi danes počakala Mojca Gornik. 

Mojca se je sicer sprva bala dirkaške steze, a se je odločila, da se ne bo predala zlahka. Na stezi je bila vsekakor hitrejša od svojega sovoditelja, Jureta Lična, žal pa njene dirkaške veščine niso zadoščale, da bi premagala najbolj obetavnega mladega dirkača ta hip. 

Tako je Mark tudi drugo tekmo obeležil z zmago in napovedal, da se veseli nadaljnjih izzivov. 

Ko za volan sede Žana

Tretji dan, tretji izziv. Za volan gokarta je tokrat sedla Žana in se dirke zares veselila. Ko sta se z Markom podala na stezo, je morda še ostalo kanček upanja, da bo 13-letnik vendarle premagan, a že nekaj trenutkov za tem je bila bitka za voditeljico izgubljena. 

Rezultat?

3:0 za Marka! 

Zadnja tekma je odločila!

Na koncu so vse karte polagali na Klemna Bunderlo, ta pa se je odločil, da bo Mark, kljub končnemu rezultatu dobil oddajo. »Veš kaj Mark? Ti si taka faca, da boš ne glede na rezultat na koncu dobil oddajo na Aktualu,« mu je na štartu obljubil Klemen.

Mark je kljub temu upravičil svojo premoč in tudi Klemna premagal na stezi. Tako je Mark Kastelic osvojil tisto, kar ni uspelo še nikomur v zgodovini Aktuala: dobil bo svojo oddajo, s katero bomo spremljali uspehe vzhajajoče zvezde na dirkaški stezi.

Mark, iskrene čestitke tudi z naše strani!

Fotogalerija