TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

15:05

DZULI

DANIEL POPOVIC

14:55

MI PLESEMO

PRLJAVO KAZALISTE

14:49

OD KONOBE DO KONOBE

MEJASI

14:42

DOBRO CE NAM SKUPA BITI

BOSUTSKI BECARI

14:37

KAROCA

OLIVER DRAGOJEVIC

14:33

V SVET SANJE ZIVET

KVATROPIRCI

25. 12. 2020 13:14 | mg

Poslovil se je Mojmir Sepe

Preminil je v četrtek zvečer, star je bil 90 let.

Mojmir Sepe Foto: pr

Mojmir Sepe, rojen 11.julija 1930 v Črni na Koroškem, je bil v krogu glasbenikov, skladateljev, pevcev in tekstopiscev, ki so ustvarjali začetke slovenske zabavne glasbe po drugi svetovni vojni. Med njimi so bili pevci Marjana Deržaj, Stane Mancini, Elda Viler in Lado Leskovar, skladatelji Jože Privšek, Bojan Adamič in Jure Robežnik ter tekstopisca Dušan Velkaverh in Elza Budau, če omenimo samo nekatere.

Zakladnico slovenskih zimzelenih melodij je obogatil s  skladbami, kot so Poletna noč, Zemlja pleše, Brez besed, Med iskrenimi ljudmi, Malokdaj se srečava, S teboj, Pridi, dala ti bom cvet, Uspavanka za mrtve vagabunde, Ribič, ribič me je ujel, Ljubi, ljubi, ljubi in Pismo za Mary Brown. Številne so bile nagrajene festivalih, med drugim v Opatiji in na Slovenski popevki na Bledu, kjer je redno sodeloval kot dirigent in avtor.

V tej vlogi je tudi dvakrat zastopal Jugoslavijo tudi na tekmovanju za pesem Evrovizije: leta 1966 v Luksemburgu s popevko Brez besed v izvedbi Berte Ambrož in leta 1970 v Amsterdamu s pesmijo Pridi, dala ti bom cvet, ki jo je odpela Eva Sršen.

Njegovo največjo uspešnico, Med iskrenimi ljudmi, ki jo je leta 1972 zapela njegova žena Majda Sepe nas je navdihovala tudi v teh posebnih časih letos, ko smo jo skupaj prepevali na terasah in balkonih vsi Aktualovci, skupaj.

Videogalerija