TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

14:27

SKRINJA LJUBAVI

OLIVER DRAGOJEVIC & TOMISLAV BRALIC

14:24

ZDAJ IN ZA VEDNO

ALYA

14:19

ZASTO ZATO

NINA DONELLI

14:11

JEDNO

MINEA

14:07

STO ZIVOTA

DINO PETRIC FT. KATARINA GRUJO

13:56

PUSTI DA TE VODI RITAM

KARMA

24. 12. 2020 12:00 | M.H.

K**c pa 2020!

Pristop s praznično kampanjo poskrbel za dobrodelno preklinjanje

Dobrodelno preklinjanje Foto: RA

Pristop je v praznični kampanji pozval prejemnike novoletnih čestitk, da letu 2020 povedo, kar mu gre. Številni so se od razvpitega leta poslovili s kletvicami. Pristop je cenzurirane psovke pretvoril v finančna sredstva, ki jih je podaril društvu za pomoč brezdomcev. Zbrana sredstva od dobrodelnega preklinjanja so namenili za prenovo čajne kuhinje Kraljev ulice in 5-zvezdnično kosilo za brezdomce. Digitalno platformo so kot prostor za sproščanje nakopičenih pritiskov zdaj ponudili v rabo vsem.

»Na Pristopu smo letošnja sredstva za novoletna darila namenili tistim, ki še posebej potrebujejo pomoč. Ker resnične težave običajno rešujemo skozi kreativne zgodbe, ki jih bolje sliši več ljudi, je tudi praznična čestitka sledila našemu načinu delovanja,« so idejno zasnovo za novoletno čestitko pojasnili v svetovalnem podjetju Pristop.

Novoletna čestitka kot platforma za sproščanje

Spletno mesto, kamor so s praznično čestitko na Pristopu zaposlene, naročnike in prijatelje povabili k preklinjanju, ni imelo samo dobrodelnega namena, ampak je bilo zasnovano tudi kot prostor za sproščanje nakopičenih pritiskov iz leta 2020. Zaradi pozitivnega odziva prejemnikov so se na Pristopu odločili, da bo platforma javno dostopna vse do konca leta.

Kraljem ulice še vedno lahko pomagate

Za vsako cenzuro, kjer so prejemniki novoletnih čestitk namesto celotne kletvice zapisali znak *, je Pristop namenil 1 evro za pomoč brezdomcem. Sredstva bodo namenjena za prenovo dotrajane čajne kuhinje društva Kraljev ulice, * pa bodo v začetku leta spremenili v nekaj bolj okusnega od besed ter za brezdomce zakuhali Kosilo s 5*. Kraljem ulice, ki so letos utrpeli izpad dohodkov pri prodaji cestnega časopisa in številne težave zaradi epidemije, lahko še vedno pomagate tako, da na 1919 pošljete sporočilo BREZDOMCI1 in s tem donirate 1 evro.

Na Pristopu obljubljajo, da je praznična kampanja prva zgodba v nizu družbeno odgovornih projektov, ki bodo v začetku leta predstavljeni na novi komunikacijski platformi. Namenjena bo pomoči ranljivim družbenim skupinam in ozaveščanju o izzivih, s katerimi se spopadajo v vsakodnevnem življenju.