TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

23:01

NIJE VRIJEDNO SINE MOJ (RMX 2018)

KLAPA MORE

22:57

SKITNICA

FRAJLE FT. JASNA ZLOKIC

22:53

TEARS IN HEAVEN

ERIC CLAPTON

22:48

ZASTAVE

PARNI VALJAK

22:43

DJIRI - DJIRI

DJAVOLI

22:39

DOTAKNI ME POGLEDOM

VRANAC

02. 09. 2020 08:10 | M.H.

Predsedniku PAHORJU smo Aktualovci predali volilne programe šolark in šolarjev

Klemen Bunderla in Borut Pahor Foto: RA

Na Aktualu ste se konec avgusta šolarji potegovali za nove šolske torbe in pošiljali sporočila, kaj bi najprej naredili, če bi bili predsednik oz. predsednica. Ideje so bile zelo domiselne, od teh, da bi bile vse potrebščine za šolo zastonj, da v šoli ne bi bilo ocen in pouka na daljavo, da bi bile zastonj tudi igrače, do tistih, da bi podaljšali počitnice, ukinili karanteno, poskrbeli pa bi seveda tudi za dobrobit vseh ljudi in živali.

Ker so bile ideje zelo simpatične, sta naša jutranja voditelja, Klemen Bunderla in Jure Ličen, na prvi šolski dan izjave predala predsedniku Republike Slovenije, Borutu Pahorju. G. predsednika so volilni programi mladih nadobudnežev naravnost navdušili, po njegovih besedah pa je zmagovalna tista izjava, da bi koronavirus poslali na luno.

borut-pahor, klemen-bunderla
Klemen Bunderla in Borut Pahor
RA

Še posebej pa je g. predsednika navdušil dobro premišljen volilni program nagrajenke Julije, za katerega ji je čestital in izrazil spoštovanje. Med drugim ga je tudi dodobra nasmejala in fascinirala, saj bi kot predsednica imela konja, ki bi ga poimenovala "Borut". G. predsednik je ob tem izrazil željo, da bi bodočo predsedniško kandidatko Julijo z veseljem spoznal in sprejel v svoji pisarni ter jo seznanil s pogoji dela. Klemen in Jure sta obljubila, da bomo srečanje organizirali, da se bosta zdajšnji predsednik in "bodoča predsednica" lahko spoznala. Nad bližnjim srečanjem pa je navdušena tudi 9-letna Julija.

Ob koncu obiska pa je predsednik Pahor vsem šolarjem še zaželel veliko uspehov v novem šolskem letu!