TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO

5:44

TISUCU MILJA

MALIGANI

5:39

SAMO TI SI

MARKO SKUGOR

5:35

OVDJE DANAS

MARKO TOLJA

5:32

LE ZAKAJ SI ZALOSTNA

101KA

5:27

MENI SI SUDJENA

ZDRAVKO SKENDER

5:23

JA PO KAFANAMA

ZELJKO BEBEK

5:20

PALMIZANA

ALKA VUICA

5:14

ZORA BILA

TOMISLAV BRALIC & KLAPA INTRADE

5:11

PEGASTO DEKLE

ARSEN DEDIC

5:07

APSOLUTNO

UCITELJICE

08. 06. 2020 10:49 | M.H.

Projekt "Veselo v šolo"

Skupaj z Društvom prijateljev mladine Metlika lahko pomagate socialno ogroženim učencem do novih delovnih zvezkov

Projekt "Veselo v šolo" Foto: RA

Zaključek šolskega leta se približuje s svetlobno hitrostjo, učenci in starši pa se že veselimo počitnic. Žal pa pri nekaterih tega veselja ni... Za mnoge je to ponovno čas skrbi, saj so delovni zvezki tudi velik finančni zalogaj. Mnogi starši si vzamejo posojilo ali pa se celo odpovejo kakšnemu obroku hrane.

S ponedeljkom 8.6.2020 se ponovno odpira projekt "Veselo v šolo", ki letos poteka že drugo leto. Projekt se je odlično prijel tako pri starših kot pri šolah. V lanskem šolskem letu 2019/2020 so tako skupaj s pomočjo založb in donatorjev pomagali brezskrbno vstopiti v novo šolsko leto 30-tim učencem. Z zbranimi sredstvi od koncerta v višini cca. 1.500 EUR pa so pomagali štirim učencem pokriti stroške, povezane s šolo v naravi in zamujene položnice.

Kot vemo, pa smo se v tem šolskem letu morali sprijazniti tudi z novim načinom učenja - na daljavo. Tudi to je prineslo določene težave, saj vsi šolarji nimajo doma računalnikov in dostopa do spleta. Tudi na tem področju so se pri projektu "Veselo v šolo" angažirali in so skupaj z donatorji razdelili 7 računalnikov. Vsem donatorjem iz cele Slovenije gre zahvala v imenu družin in otrok. Obenem gre zahvala za ves trud in pomoč v tem težkem času tudi Društvu prijateljev Metlika, ki je veliko družinam pomagalo s prehrambenimi paketi, ki so bili razdeljeni v občini Črnomelj. 

Zato vas ponovno vabijo k sodelovanju pri projektu "Veselo v šolo". Sredstva lahko po svojih zmožnostih donirate na TRR Društva prijateljev mladine Metlika SI56 0299 4025 3400 140, s pripisom "projekt delovni zvezki".

Verjamemo, da zmoremo kljub težkim časom. V SLOGI JE MOČ!

Vir: Projekt "Veselo v šolo"
Avtor: Rozalija Gršič


Naj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)