TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:12

ONO NESTO NASE

ZELJKO BEBEK

11:08

PRSTI ZAPLETENI

KLAPA RISPET & JELENA ROZGA

10:57

DANIMA, GODINAMA, SATIMA

DANIJELA MARTINOVIC

10:52

LJUBLJENA

POLKAHOLIKI

10:49

TI SE LJUBIS (NA TAKO DOBAR NACIN)

BAJAGA & INSTRUKTORI

10:42

TI

IVANA KOVAC

07. 03. 2020 19:21 | U. A.

Aktualov dan žena 2020 je prestavljen na 8. maj 2020!

Na podlagi aktualnega dogajanja, ki botruje povečani stopnji tveganja ob pojavnosti koronavirusa SARS-CoV-2 v Sloveniji, je bila na podlagi priporočil NIJZ in Vlade Republike Slovenije sprejeta odločitev o prestavitvi množičnih dogodkov, ki vključuje tudi Aktualov dan žena 2020.

Foto: Maximillian Verderber/Anže Krže

Dragi naši Aktualovci, imamo nov datum za našo nepozabno fešto: 8. maj 2020!

Skupaj z vami, več kot desettisočimi zvestimi poslušalci, naj bi se sicer družili v petek, 13. marca 2020, v ljubljanski dvorani Stožice, kjer bi skupaj z vrhunskimi glasbenimi imeni, soustvarjali čudovito zgodbo Aktualovega dneva žena 2020. Dogodek je bil do zadnjega kotička razprodan in tudi tokrat ste nam znova dokazali, da ste prav zares najboljši poslušalci na svetu.

Ker pa je in bo varnost vas, naših zvestih poslušalcev in obiskovalcev naših dogodkov, vedno na prvem mestu, je v skladu z odredbo Vlade Republike Slovenije in prepovedjo oz. prestavitvijo izvajanja javnih prireditev v zaprtih javnih prostorih, ki jo je danes podpisal minister za zdravje Aleš Šabeder, na žalost s strani države prišlo tudi do odločitve o prestavitvi dogodka Aktualov dan žena 2020.

''Danes je minister za zdravje podpisal Odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih. Z odredbo se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19). Ta odredba začne veljati danes od 19. ure dalje,'' so zapisali na spletni strani GOV.SI. 

''Nikoli ne vemo, kdaj nas življenje preseneti. A dejansko v življenju ni ovir, so samo izzivi. Nekaj grenkega priokusa je sicer v zraku, ampak varnost in zdravje sta absolutno na prvem mestu. Definitivno pa verjamem v to, da se kmalu spet vidimo v novi čudoviti zgodbi, z dobro vestjo, s še večjim nasmehom na obrazu in skupaj veselo zažuramo dolgo v noč, kot to znamo samo Aktualovci,'' je ob novici, ki je odjeknila danes, povedal radijski voditelj in član uredniškega odbora radia Aktual, Jure Ličen.

Dogodek torej nikakor ne bo odpovedan, temveč le prestavljen na kasnejši datum, saj spoštujemo odločitev države in se strinjamo, da je vaša varnost za nas vedno na prvem mestu. Ne želimo vam namreč zagotoviti le varnega okolja, temveč vam dati tudi čudovito priložnost, da doživite glasbeno-scenski spektakel, na katerem se nam vedno znova pridružite.

''Čeprav sem se zelo veselil našega nepozabnega druženja in Aktualove fešte, moramo vseeno najprej gledati na zdravje naših poslušalcev, ki nam pomenite največ. Ker bomo spektakel samo prestavili, bo pričakovanje še toliko bolj sladko, koncert pa še toliko bolj prazničen. Da bi ga lažje dočakali, pa se slišimo 24 ur dnevno prek radijskih valov in razkuženih rok,'' pa je povedal radijski voditelj in član uredniškega odbora radia Aktual, Klemen Bunderla.

V uredništvu radia Aktual konstantno spremljamo aktualne razmere in zbiramo informacije, na podlagi katerih vam bomo sporočili nov datum dogodka. Z več informacijami pa se zagotovo javimo v začetku prihajajočega tedna.

''Veselili smo se še enega nepozabnega večera in druženja z našimi poslušalci, na žalost pa trenutne razmere tega ne dovoljujejo. Obljubimo pa, da bomo naredili še večji spektakel, še večjo fešto takoj, ko se razmere umirijo!''

Vedno vaši Aktualovci.