TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

14:49

OD KONOBE DO KONOBE

MEJASI

14:42

DOBRO CE NAM SKUPA BITI

BOSUTSKI BECARI

14:37

KAROCA

OLIVER DRAGOJEVIC

14:33

V SVET SANJE ZIVET

KVATROPIRCI

14:30

VUKOVI UMIRU SAMI

BORIS NOVKOVIC & LADO

27. 01. 2020 10:05 | RA

Z Markom Balohom smo kolesarili za dober namen

Aktualovci smo se udeležili 24-urnega kolesarskega dobrodelnega maratona

Aktualovci na dobrodelnem kolesarskem maratonu Foto: Iztok Dimc

Prejšnji konec tedna je v Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana potekalo že 15. dobrodelno kolesarjenje z Markom Balohom. Izkupiček tokratne maratonske preizkušnje na sobnih kolesih – hrana z daljšim rokom trajanja – je namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje. Sicer pa lahko živila ali sredstva donirate še ves teden!

Pedala je Marko skupaj z najbolj zagretimi kolesarji začel poganjati v petek, 24. januarja, ob 12. uri, ko so se mu pridružili tudi naši Aktualovi voditelji Klemen Bunderla, Mojca Gornik in Jure Ličen. Marko pa je odnehal natanko 24 ur kasneje, opoldne naslednjega dne, 25. januarja.

338-30-baloh 4.JPG
Telovadec Mitja Petkovšek in Marko Baloh
Iztok Dimc

Medtem je prevozil 873,9 kilometra s povprečno hitrostjo 36,41 kilometra na uro. »Največji izziv bo ostati buden proti jutru. Ponoči se mi pridruži kar nekaj ultrakolesarjev, ki pa zgodaj zjutraj po navadi odnehajo; v preteklih letih se je že zgodilo, da sem zadnjih nekaj ur vozil sam ali v družbi le enega kolesarja, in tako hitro postaneš zaspan,« je povedal dobro uro po začetku izziva. In res je okoli polnoči ter zjutraj, okoli 7. ure, malce sameval, a ne dolgo. Za dodaten odmerek energije je Marka v veliki finale prišlo podpret veliko kolesarjev, med njimi je bil tudi Jure Košir.

Jure Košir-.jpg
Marko Baloh in Jure Košir
Gal Petermanec

IMG_0225.jpg
Klemen Bunderla in Mojca Gornik
RA

Fotogalerija