OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje komerciala-kum@radioaktual.si
Zadnje predvajane

10:46

LONDON

SANJA AZENIC

10:41

SRCE ME JE IZDALO

TAJCI

10:38

SLABA KOPIJA

KLEMEN BUNDERLA

10:38

SLABA KOPIJA

KLEMEN BUNDERLA

10:32

STARE DOBRE STVARI

MARKO TOLJA

10:24

PROUD MARY

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL

10:15

V TRETJE RADO GRE (RMX)

SPELA GROSELJ

10:09

NE VJERUJ VINU

JURAJ & IGOR DELAC GALINA

10:06

DAL SE SJETIS NEKAD MENE 2015

SINISA ZUNEC & DUSKO LOKIN

09:57

JA JOS MOGU

MEJASI

29. 12. 2019 13:37 | T. R.

Polkaholiki navdušujejo: preverite kako zveni Petar Grašo v polka izvedbi!

Simpatični fantje iz skupine Polkaholiki navdušujejo s priredbami največjih svetovnih in tudi hrvaških hitov v slogu polke.

Polkaholiki: kamorkoli pridejo, popolnoma navdušijo. Foto: Jaka Bizjak

Pred kratkim so se štirje simpatični Slovenci - Matic, Žiga, Rene in Gašper odločili, da vsem generacijam približajo svojo ljubezen do polke. Praktično čez noč so zasloveli s polka priredbo uspešnic pevke Camile Cabello, Shawna Mendesa in Senidah, v kateri so ob spremljavi harmonike združili uspešnici 'Señorita' ter 'Mišići', ki trenutno beleži že več kot 135 tisoč ogledov na omrežju Youtube!

polkaholiki
Polkaholiki: kamorkoli pridejo, popolnoma navdušijo.
Jaka Bizjak

Poleg priredb pa fantje izdajajo tudi svoje pesmi. Na radijskih in televizijskih postajah, družbenih omrežjih in koncertih lahko tako zasledimo tudi njihovo uspešnico 'Povej, povej', ki jo - tako kot se za prave Polkaholike spodobi - lahko poleg pop izvedbe, slišimo tudi v narodnozabavni različici!

Zaradi neverjetnega odziva slovenske in tudi hrvaške javnosti, ki jih primerja celo s svetovno znano zasedbo One Direction, so se fantje pod okriljem producentske ekipe, ki  nam je prinesla Luko Basija, BQL, Niko Zorjan in številne druge zvezde, odločili za novo priredbo - luč sveta je tako ugledala mešanica najbolj popularnih hrvaških pesmi Jelene Rozge, Mladena Grdovića in Nine Badrić. Priredba uspešnic 'Ne pijem, ne pušim', 'Dalmatinac' ter 'Dani i godine' je navdušila prav toliko kot njihova prva, če ne celo bolj. Trenutno na Youtubu v neizmerno kratkem času beležijo že več kot 300 tisoč ogledov, zato je zagotovo napočil čas, da izdajo novo priredbo. 

''Vsakič ko se odločimo za novo priredbo, nas navduši končni izdelek - kako lepo lahko zvenijo različne uspešnice v polka slogu,'' so nam zaupali fantje, ki dokazujejo, da lahko polka navdušuje tako staro, kot tudi mlado. ''Želeli smo se razlikovati od ostalih glasbenikov, zato smo poskusili moderne pesmi izvajati na drugačen, svojevrsten način. Ugotovili smo, da smo s polko ubrali pravo pot - navdušenje ljudi, ki z nami glasno prepevajo in navdušeno sprejmejo vsako našo priredbo in pesem, pa nam je dalo potrditev,'' še dodajajo fantje. 

polkaholiki
Polkaholiki: kamorkoli pridejo, popolnoma navdušijo.
Jaka Bizjak

Pred nekaj dnevi so v javnost tako lansirali priredbo ene od največjih hrvaških pop uspešnic vseh časov. Kako zveni Petar Grašo in njegova 'Ako te pitaju' v polka slogu lahko preverite v spodnji videovsebini. Poleg simpatičnih fantov lahko v glavni vlogi videospota opazite tudi slovensko pevko Ulo LožarVreme

Ljubljana

28.01.2020

 • SRE
  Partly cloudy throughout the day.

  -1° / 9°

 • ČET
  Overcast throughout the day.

  3° / 11°

 • PET
  Overcast throughout the day.

  3° / 13°

 • SOB
  Clear throughout the day.

  3° / 13°

 • NED
  Overcast throughout the day.

  3° / 13°

Aktualne radijske novice

Naj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)