OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje komerciala-kum@radioaktual.si
Zadnje predvajane

5:26

MALA MARE

DAVOR BORNO

5:23

VESEL

VICTORY

5:18

TI SI MI SVE NA SVIJETU

DORIS DRAGOVIC

5:14

SVI PJEVAJU, JA NE CUJEM

MISO KOVAC

5:10

TI ZNAS

FARAONI

5:06

AKO GRIJEH JE

MARKO SKUGOR

5:02

MORNAR BEZ SRICE

GRUPA BEST

4:54

DRSKA ZENO PLAVA

ZELJKO JOKSIMOVIC

4:50

MALA

ZDRAVKO COLIC

4:46

ZATE DOVOLJ

NIKA ZORJAN

02. 10. 2019 18:10 | m

Ni ovir za najboljše ekipe!

Tudi radijski voditelji so se udeležili Avirateka!

aviratek 2019 Foto: Arhiv Avirateka

Pretekli vikend se je radijska družina Medie24, katere ekipo so sestavljali člani ekipe Radia Aktual, Radia Celje, Radia Krke in Radia Veseljak, odpravila na nepozabno dogodivščino. Na tek po hladnem in po vročem, po peni in po gozdu, čez prepreke in potoke, so se pošteno pripravili, a so jih na poti vseeno dočakale številne ovire, ki so jim bili ekipno seveda kos.

Posebne preizkušnje, Avirateka se je radijski voditelj Klemen Bunderla udeležil drugič. Prvič se je na tekaško pustolovščino odpravil pred petimi leti, zaupal pa nam je, da mu bo letošnja ostala v posebnem spominu. »Najtežje je bilo vsekakor na zadnjem kilometru. Čeprav je proga dolga le osem kilometrov, je na njej toliko različnih stvari, da imaš občutek, da si resnično na maratonski preizkušnji,« pove Klemen in doda, da je bilo težko zaradi mraza. »Plavali smo v vodenem blatu, pa v peneči kopeli, špricali so nas s topovi, da o mrzlem potoku in dežju ne govorim,« se z nasmehom na obrazu teka spominja Klemen. »Še posebej presenečen pa sem bil, ko sem videl, da so organizatorji precejšnji del poti speljali skozi gozd. Del gozda je bil spremenjen v t.i. 'zombi gozd', kjer so bile napete pajčevine, kjer nas je lovil moški z motorko in so okoli nas ležali okostnjaki. Poseben občutek, zagotovo,« pripoveduje voditelj in pevec.

aviratek 2.jpg
Klemen Bunderla in Nina Cestnik Pavlič
Arhiv Avirateka

Sicer pa si bodo izkušnjo zagotovo zapomnili prav vsi udeleženci, tudi tisti, ki so se z ovirami spopadli prvič. Ena takšnih je bila Klemnova radijska sodelavka Neva Stepan, ki se je na tekaško preizkušnjo z ovirami podala prvič. Zaupala nam je, da je bila zagotovo tovrstna preizkušnja pravi tekaški krst. »Skakali smo v žakljih, premagovali lesene ovire, plezali čez bele in se spopadali z blatom. Neponovljivo,« je povedala in razkrila, da si je ekipa čas krajšala s smehom in prigodami. »Smeh je bil prisoten ves čas na progi na način, kot to znamo le mi,« se nasmehne.

aviratek.jpg
Dekleta so se odlično spoprijela z ovirami
Arhiv Avirateka

Ekipa, združena v eno!
Radijska ekipa, ki se tudi sicer večkrat druži, je tako ponovno dokazala, da so skupaj kot povezana družina. »Držali smo se kot enota, ki je ni moč razbiti. Spodbujali smo se na vsakem koraku in pomagali manjšim članom, da so lažje premagovali ovire,« pove.
Zagotovo pa si bo najbolj od vsega zapomnil tuš pod gasilsko cevjo.

Okrevanje še traja, a noga ni bolela!
Klemen je sicer še skromno pripomnil, da je bil to njegov prvi večji tekaški preizkus po operaciji noge. »Moram povedati, da sem preizkus uspešno prestal, saj me prvič noga ni bolela,« pripomni z nasmehom na obrazu v upanju, da bo takšnih športnih preizkušenj zanj v prihodnosti lahko še več.

aviratek.jpg
aviratek 2019
Arhiv Avirateka

Zagotovo z lahkoto rečemo, da je 'radijska družina' Medie24 ponovno preživela aktiven dan na način, kot ga znajo prav oni – z veliko mera smeha, glasbe in pomoči pri premagovanju ovir.

FOTO: ARHIV AVIRATEKA 

FotogalerijaNaj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)