TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:22

JEDNA NA 100

DOMENICA

11:13

NAJLJEPSA

IVAN IVE ZUPANOVIC

11:13

ZA DOBRA STARA VREMENA

NOVI FOSILI

11:09

LE S TEBOJ

DOMEN KLJUN

11:05

ZUTA RUZA

FRAJLE FT. ZELJKO BEBEK

10:52

BROD ZA NABOLJE

DORIS DRAGOVIC

17. 09. 2019 15:34 | RA

52. MOS izpolnil pričakovanja organizatorjev

52. sejem MOS Foto: Celjski sejem d.d.

S soncem obsijan 52. MOS je v preteklem tednu na celjsko sejmišče privabil blizu sto tisoč obiskovalcev, ki so lahko uživali v pestri ponudbi segmentov MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus. Z včerajšnjim dnem je MOS zaprl svoja vrata, zadovoljstvo pa je prisotno na strani večine obiskovalcev in razstavljavcev in tudi organizatorjev.

»Čeprav zaradi zbiranja podatkov poslovnih kuponov, ki so jim svojim partnerjem poslali razstavljavci, še nimamo končne številke, lahko rečem, da bo število obiskovalcev zelo podobno lanskemu. MOS je tako letos obiskalo okoli sto tisoč obiskovalcev,« je povedal izvršni direktor družbe Celjski sejem mag. Robert Otorepec. So pa obiskovalci prihajali iz vse Slovenije, Evropskih držav in tudi drugih kontinentov.

Internacionalizacija, digitalizacija in osebni stik z roko v roki

Sejemsko dogajanje so ponovno pomembno sooblikovale aktivnosti Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je v času sejma številne svoje aktivnosti preselilo na sejmišče, s čimer želi svoje delo približati obiskovalcem in predvsem gospodarstvenikom. Pri pripravi že 9. dne gospodarske diplomacije je sodelovalo tudi Ministrstvo za zunanje zadeve, obisk dogodka pa je bil letos rekordno zastopan. Na celjskem sejmišču so namreč gostili kar preko 40 diplomatov z vsega sveta in tako dokazali pomen stika iz oči v oči, tudi ko gre za čezmejne odnose.

Domači in tuji podjetniki so koristne informacije za svoje delo lahko pridobili tudi pri svetovalcih OZS, ki se je s sekcijami, območnimi zbornicami, člani in partnerji tradicionalno predstavila v delu dvorane L1. Poleg tega je OZS svoj letošnji nastop na sejmu obarvala v praznovanje 50 let delovanja in s tem še dodatno popestrila dogajanje.

Uspešno prakso partnerskega sodelovanja med državama je potrdila letošnja država partnerica Črna gora. Bogato turistično ponudbo, kulinariko in kulturo je predstavljajo kar okoli 50 razstavljavcev iz Črne gore. Udeležbo na 53. MOS-u pa je kot država partnerica že potrdila Madžarska, ki načrtuje še večjo prisotnost podjetnikov in delegatov ter si obeta uresničitev potencialov, ki bi jih prineslo sodelovanje Slovenije in Madžarske obema državama.

DSC_5073.jpg
52. sejem MOS
Celjski sejem d.d.

Zadovoljstvo na eni in na drugi strani

Zadovoljni so bili tudi obiskovalci. Kar 81 % obiskovalcev je v sejemski raziskavi označilo, da je sejem izpolnil njihova pričakovanja, ter 71 %, da bodo MOS ponovno obiskali prihodnje leto. Tokrat je bilo največ (58 %) zanimanja za MOS Turizem, sledil je segment MOS Dom. In zakaj so se obiskovalci odločili priti na celjsko sejmišče? Največji prednosti sejma sta po mnenju obiskovalcev oseben stik s ponudniki in raznovrstna ponudba zbrana na enem mestu.

Sejem pa je bil uspešen tudi za razstavljavce. Skoraj 70 % je bila takšnih, ki so sklenili konkreten poslovni dogovor, in se bodo zato vrnili tudi prihodnje leto.