TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

15:48

STOJIN NA KANTUNU

DJAVOLI

15:42

SNACU SE JA

DORIS DRAGOVIC

15:38

DOK SVIRA RADIO

BORIS NOVKOVIC

15:32

UZBUNA

SEVERINA

15:28

DA JE SRECE BILO

JASMIN STAVROS

15:25

NORA NOC

TANJA ZAGAR

31. 08. 2019 11:04 | KE

Slovenske zvezde napolnile Trbovlje

Prvi dan KUMfesta je za nami. Pred muzejem danes dalmatinski ritmi.

Prvi dan KUMfesta v znamenju slovenske glasbe. Foto: Event24

Fešta stoletja je opravičila svoj sloves. Pred muzejem v Trbovljah se je zbrala ogromna množica ljudi. Prvi dan KUMfesta so otvorili domačini, navihane Kumske punce in eni in edini Ping pong Party band. Zbrane so zabavali tudi dobitniki šestnajstih festivalskih nagrad, izobraženi glasbeniki in nagajivi Poskočni muzikanti. Pred muzejem smo lahko slišali tudi njihovo Adijo madam, brez katere fantje nikoli ne končajo nastopa.Za njimi je oder zavzela energična Tanja Žagar, ki je tudi tokrat s seboj pripeljala pevca in violinista, stalnega člana njene zasedbe vročega Kubanca Lazara Zumeta. Za piko na i petkovega večera je poskrbela Petkova pumpa in DJ Boštjan.

POSEBNA ZAHVALA 

Pokroviteljem dogodka: Občina Trbovlje, Zavarovalnica Triglav, območna enota Trbovlje.
Partnerjem dogodka:
Občina Hrastnik, Eti Izlake, Pletilstvo Petra Celje, AGM Nemec, Spekter Trbovlje, Tim pohištvo Trbovlje, Tovarna oblazinjenega pohištva M TOM Mokronog, Občina Zagorje ob Savi ter Mesarija Kramžar.

Pred nami večer z dalmatinsko glasbo in dobrodelno noto

Danes se začne že ob 15. uri. Celotno popoldne bodo lahko obiskovalci uživali v pestrem programu, ki ga bosta povezovala radijca, Zasavčana, Ajda Mlakar in Štefan Šarkezi.

Predstavili se bodo različni javni zavodi. Otroci si bodo lahko ogledali delo in vozila gasilcev, civilne zaščite, otrokom bo na voljo Dinova glasbeno-plesna zabava z Alenko Kolman, poslikave obraza, kotiček z animatorjem, zabaviščni park z napihljivim gradom, spoznali se bodo lahko tudi z različnimi načini oživljanja.

Kumfest bo imel tudi dobrodelno noto. Zbran znesek bo šel v celoti v roke rdečemu križu za nakup šolskih potrebščin.

Popoldanskemu dogajanju bo sledil večer odlične dalmatinske glasbe. V Trbovlje prvič prihaja legendarni Dražen Zečič, ki nam je zaupal, da že komaj čaka, da stopi na oder. Za prelepe spomine pred začetkom šole bo poskrbela tudi Klapa more, ter Klapa Siniše Žunca. Siniša Žunec nam je v etru Radia Aktual Kum obljubil večer poln emocij in odlične dalmatinske glasbe. Sobotno dogajanje bo popestrila vsem dobro znan, ena in edina Aktualova Galama.

Fotogalerija