TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

3:14

ZASTO ZATO

NINA DONELLI

3:09

NIKOLI NI PREPOZNO

SASA LENDERO

3:05

KAD SI REKLA DA ME VOLIS

DINO MERLIN

3:01

DA ZNAS

VESNA PISAROVIC

2:57

TI SI PJESMA MOJE DUSE

MISO KOVAC

2:53

SAD SONGS (SAY SO MUCH)

ELTON JOHN

06. 05. 2019 11:30 | m

Kaj so Aktualovi voditelji počeli med prvomajskimi prazniki?

Aktualovi voditelji so si pretekli teden nabirali energijo in uživali na različne načine. Preverite kje je užival Klemen Bunderla, kaj je počela Anita Gošte in kje se je potepala Mojca Gornik...

Aktualova ekipa Foto: Radio Aktual

Klemen Bunderla: "Prvomajski prazniki so se začeli s piknikom, nadaljevali in končali pa s sprehodi in lovljenjem zadnjih sončnih žarkov pred ohladitvijo. Psička Chilly je s prijateljico Petro švercala palice z Orel, s prijateljem Luko sva priplezala do dinozavrove stopinje in na vrhniški razgledni stolp, nabirali smo čemaž, jedli sladoled, ko pa je nastopil dež, smo na ljubljanskem gradu na razstavi Mogočni varuhi preteklosti spoznavali temno srednjeveško obdobje na Slovenskem in kako velika baraba je bil Erazem Predjamski."

kelemn.jpg
Klemen Bunderla in prijatelj Luka
osebni arhiv

Anita Gošte: "Proste prvomajske dneve sem izkoristila zase - za branje, pevske vaje in druženje z ljudmi, ki jih imam rada. To so domači, sosedi in moji najboljši, iskreni in zaupanja vredni prijatelji. Med njimi sta radijski sodelavec Klemen Bunderla in časopisna kolegica Petra Rupnik, s katerima sem tudi "kresovala" - no, bolj kot z ognjem smo zažigali s sproščenim čvekom in smehom, naslednji dan pa sva jo s Petro mahnili še na Orle. Zelo vetrovne Orle. Ampak, saj veste, ni pomembno, če piha veter; pomembno je, da znamo odpreti jadra, haha."

Prvi maj 2019 Petra (Anita Gošte).jpg
Anita Gošte in njena prijateljica, urednica Novic Sveta 24, Petra Rupnik
osebni arhiv

Tanja Seme se je na prvega maja dan z družino in prijatelji odpravila na vrh najbolj znane vzpetine v okolici Laškega, Šmohor. Tradicionalnega vzpona na 784 m nadmorske višine, se je izkazal za pravo odločitev, saj je poleg idealne družbe bilo takšno tudi vreme. Po tihem pa je Tanja tudi priznala, da je bila to dobra vaja za podvig, ki tudi letos čaka kar nekaj Aktualovcev in sicer sobotni, prav tako tradicionalni Pohod ob žici. Se vidimo, kaj ne?

IMG_20190502_090538.jpg
Tanja Seme z družino (partner Mitja in hči Sara) in prijatelji
osebni arhiv

Mojca Gornik: "Na prvomajsko potovanje po Toskani sem se odpravila brez pričakovanj. Večina jo je opisovala s samimi superlativi, sama si nisem želela delati utvar, da ne bi bila razočarana. Tako sem jo doživela v popolnosti, si ustvarila svoje spomine, uživala v spoznavanju kulinarike in vin ter se popolnoma prepustila dogodivščinam."

toskana 2.jpg
Mojca Gornik in Siniša.
Osebni arhiv

Grega Javornik je prvi maj preživel v prestolnici, kjer se je njegov 3 -mesečni Jester prvikrat sprehodil skozi metropolo. Kasneje pa se je popokal v avto in se v družbi odpeljal v rojstni kraj Josipa Broz Tita v Kumrovec, kjer si je ogledal Titovo roj.hišo  in naselje, v katerem je odraščal.

javornik 1maj.jpg
Javornik in njegov nov član družine Jester
osebni arhiv