TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

0:25

O TEBI OVISAN

MARKO TOLJA

0:22

CE VERJAMES V LJUDI

KVATROPIRCI IN MANCA SPIK

0:18

ZALUTALI POGLED

TOMISLAV BRALIC & KLAPA INTRADE

0:15

SVE BI SEKE LJUBILE MORNARE

MAGAZIN

0:11

NE PIJEM, NE PUSIM

JELENA ROZGA

0:08

DANES JE MOJ DAN

KINGSTON

0:04

AKO SI MUSKO

IVANA KOVAC

0:00

VINO NA USNAMA

VLADO KALEMBER

19:53

NA NEBO (DJ SVIZEC RMX)

MIRAN RUDAN

19:48

STRAH ME DA TE VOLIM

HARI MATA HARI

07. 06. 2018 20:12 | m

Evropsko tekmovanje KNAUF JUNIOR TROPHY 2018

Zmaga pripadla ekipi Avstirje

Na Rogli so v nedeljo zvečer slovesno razglasili zmagovalce 13. evropskega tekmovanja dijakov v suhomontažni gradnji KNAUF Junior Trophy 2018, kjer sta si v konkurenci 15 evropskih držav z največ doseženimi točkami zmago priborila Dorian Graf in Dominic Zierler iz Avstrije, drugo mesto je zasedla ekipa iz Belorusije, tretje pa ekipa iz Belgije. Tradicionalno tekmovanje dijakov v suhomontažni gradnji je v Sloveniji potekalo prvič, njegovo izvedbo pa sta kot gostitelja omogočila Šolski center Celje, Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja, in podjetje Knauf Ljubljana.

media_Knauf_JT9_anpe_060618.jpg

Na letošnjem tekmovanju so poleg slovenske ekipe, ki sta jo pod mentorstvom pedagoga Srečka Drakslerja zastopala dijaka Aljaž Vidrih in Kristjan Avdić, sodelovale še ekipe s po dvema dijakoma iz Avstrije, Belgije, Češke, Hrvaške, Srbije, Bolgarije, Makedonije, Rusije, Belorusije, Estonije, Litve, Latvije, Gruzije in Kazahstana.

media_Knauf_JT13_anpe_060618.jpg

Udeležence je na slovesnem odprtju tekmovanja v imenu Mestne občine Celje pozdravil tudi župan Bojan Šrot, ki se je za dobro organizacijo tekmovanja zahvalil družbi Knauf ter Šolskemu centru Celje, ki je v prostorih Srednje šole za gradbeništvo in varstvo okolja omogočil njegovo izvedbo.

media_Knauf_JT11_anpe_060618.jpg

Vseh 30 tekmovalcev je moralo na dan tekmovanja opraviti najprej teoretični, zatem pa še praktični del. V 30-minutnem teoretičnem delu so dijaki v maternem jeziku odgovarjali na 60 vprašanj na temo suhomontažnih sistemov in suhe gradnje, v praktičnem delu pa so morali v štirih urah čim bolj izpopolnjeno izdelati zahtevani model iz mavca. Izdelke je zatem ocenila 15-članska komisija iz vrst Knaufovih tehničnih strokovnjakov iz vsake države udeleženke, seštevek ocen iz obeh delov tekmovanja pa je bil podlaga za razvrstitev na posamezna mesta na ekipni lestvici.

ZMAGOVALCI KNAUF JUNIOR TROPHY 2018
1. mesto: AVSTRIJA, Dorian Graf in Dominic Zierler
2. mesto: BELORUSIJA, Aliaksei Kavalchuk, Maksim Varazhbit
3. mesto: BELGIJA, Nick Leemans, Bart Braspenning

Nemško družinsko podjetje Knauf, ki svojo tradicijo nadvse uspešno razvija že od leta 1932 in je že preraslo v ugledno korporacijo z mednarodnim slovesom, danes sodi med vodilne proizvajalce trajnostnih gradbenih materialov in konstrukcijskih sistemov v Evropi. V Sloveniji pod okriljem Skupine Knauf združuje podjetja Knauf Ljubljana, Knauf Insulation in Knauf AMF.


Fotogalerija