TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

21:23

TI BUDI TI

MARKO SKUGOR

21:20

NISI TI VISE CRNO VINO

DALIBOR BRUN

21:16

TI I JA SMO TIM

LIDIJA BACIC LILLE

21:13

SIVA POT

ALEKSANDER MEZEK

21:10

IMAGINE

JOHN LENNON

21:06

BOLJE BITI PIJAN NEGO STAR

PLAVI ORKESTAR

Tanja Seme

Še en dopust, prosim!

So vam znane besede z naslova? Le kateri mamici niso?! Mami mi je večkrat dejala, da vsaka faza enkrat mine (in pride kakšna nova, včasih celo bolj naporna). Besede, ki si jih je vredno zapomniti – sploh tedaj, ko nam je težko!

Še vedno ne morem verjeti, da sem že mesec dni v službi, kjer se trudim odgovoriti na malo manj kot sto neprebranih mailov. Še vedno ne morem verjeti, da nas zdaj budilka zbuja prezgodaj. Še vedno ne morem verjeti, da mi je uspelo oprati in zlikati nenormalno velik kup perila, ki smo ga pripeljali s seboj iz najbolj nepozabnega dopusta do zdaj. Veliko lažje je bilo v sproščenem dalmatinske slogu.

Kaj bi dala za še en dopust? Hihi, seveda bi ga bila vesela, nič ne rečem. Pa vendar moram priznati, da nam je bilo na dopustu lepo, res lepo! Ne rečem, da je bilo do zdaj kaj drugače, je pa bilo tokrat zagotovo manj naporno in veliko bolj sproščeno. Očitno smo po štirih letih končno prišli v fazo, ko nisem tista mama, ki se zbuja utrujena in izžeta (ker se ponoči osemkrat vstane) ali pa tista, ki na plaži celo popoldne lovi tekajočega otroka.

Ne bom pretiravala, ker smo imeli tudi malo manj zabavne trenutke. Pa vseeno je kar nekaj 14 dnevnih dopustniških dosežkov na katere sem izjemno ponosna. Naj omenim igranje odbojke, sprehode v mesto, nočno kopanje, nekaj popoldanskih dremežev in kolesarjenje. Če sem čisto iskrena se nisem odpočila zaradi slednjih, kvaliteta dopusta je zdaj nekaj čisto drugega. Morda se sliši znucano, a smo se v tem času še bolj povezali in to je tisto kar sem dejansko potrebovala. To je bil zame pravi dopust!

Je že res, da nismo spali do desetih zjutraj, pa vendar je bilo skupno prebujanje z navdušenim načrtovanjem dneva nekaj najlepšega. Tudi večeri se močno razlikujejo od poletnih zabav, pa vendar so nas skupne morske večerje ob sončnih zahodih bolj napolnile, kot me je včasih divja zabava do jutranjih ur.

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.