TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

11:13

NAJLJEPSA

IVAN IVE ZUPANOVIC

11:13

ZA DOBRA STARA VREMENA

NOVI FOSILI

11:09

LE S TEBOJ

DOMEN KLJUN

11:05

ZUTA RUZA

FRAJLE FT. ZELJKO BEBEK

10:52

BROD ZA NABOLJE

DORIS DRAGOVIC

10:47

NE BOM TI LAGAL

POP DESIGN

10:44

KO BO PADAL DEZ

KINGSTON

10:40

DA ME POJUBIS

GORAN KARAN

10:35

TKO TO TAMO PJEVA

MEJASI

10:31

JOS FALIS

GRUPA VIGOR

Mitja Grajzar

Plameni v raju

Zadnjič sem si po dolgem času privoščil promocijski koncert, ki so ga ob izidu novega albuma v ljubljanskem SiTi Teatru za povabljene organizirali Big Foot Mama. Ker sem z njimi praktično gor rasel, so mi bili vedno pri srcu in z veseljem ugotavljam, da tudi po dvajsetih letih še vedno zvenijo pristno in odlično.

Zgodbe so malenkost bolj zrele, jasno, saj so v povprečju fantje stari okrog 45 let, imajo družine in tako naprej, a vseeno ostajajo glavna nit oziroma inspiracija njihovih komadov dekleta, ženske, torej medsebojni odnosi – na kar nakazuje že naslov albuma – Plameni v raju.

Glavni pisec besedil Alen Steržaj je že v intervjuju za Dnevnik tako ali tako dejal, da črpajo zgodbe iz njihovih lastnih življenj – torej se je marsikaj tudi njim v resnici zgodilo na način, kot je predstavljeno v skladbah. In jasno, z njimi se lahko poistoveti marsikdo.

Kot rečeno, veseli me, da so v vseh teh letih odkar jih poslušam ohranili svoj pristen, tako imenovan BFM zvok, ko tudi z zaprtimi očmi lahko po nekaj taktih ugotoviš, da gre za Big Foot Mamo. In po obisku sodeč, navdušujejo tako mladino, ki v času prvega albuma iz leta 1995 še niti ni bila na svetu, do die-hard fanov, ki so z njimi še vedno in praktično od začetka.

Čeprav gledališče morda ni najbolj primeren kraj za rock koncert, saj smo sprva sedeli, kot bi bili v kinu. Na koncu pa je bilo ozračje že tako razgreto, da so spravili na noge še tako pregovorno zavrte Slovence.

Prvi singl, ki so ga z novega albuma izdali tudi na radijske postaje nosi naslov Sanja se ti ne, srčno pa upam, da se opogumijo še za kakšnega, saj imajo še najmanj tri skladbe po moji lastni laični oceni velik potencial, da postanejo uspešnice. Verjetno pa tudi sami komaj čakajo, da nov material preizkusijo na publiki na turneji po Sloveniji. Datume koncertov preverite na njihovi spletni strani.

Jaz sem svoj odmerek pristne slovenske rock glasbe dobil in zaenkrat lahko rečem »Rock On!«

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.