TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

22:58

DOK JE TEBE

PARNI VALJAK

22:55

VOLVERTE A VER

JUANES

22:51

JOS I DANAS ZAMIRISI TRESNJA

GAZDE

22:47

ZNAM DA NEGDJE ZIVI ZENA

DUSKO LOKIN

22:42

NE PIJEM, NE PUSIM

JELENA ROZGA

22:38

STO ZIVOTA

DINO PETRIC FT. KATARINA GRUJO

Klemen Bunderla

Izgubljene prioritete

Kaj vam največ pomeni? Pa pustimo otroke, družino, … Ali pa mogoče tudi ne. Za katero stvar bi takoj skočili? Kaj bi takoj popravili, če se pokvari? Takoj kupili novo? Ne ta teden, še isti moment!

Oh, prioritete. To, da izgubljam stvari, pojejo že ptički, ker so me verjetno celo sami večkrat zalotili pri “dejanju”. Pa ne pomeni, da mi stvari nič ne pomenijo, pač raztresen sem in včasih izgubim, založim tudi kakšno stvar, zaradi katere bi me kar zabolelo, če bi le imel srce.

In tako se je zgodilo nedolgo nazaj, na zgodnji zimski dan. Prav spomnim se - med oblaki nežni sončni žarki in prav želel sem si, da še teh ni bi bilo. Imel sem namreč prost dan in ko se ta redkost v mojem življenju pojavi, si želim da niti Sonce ne dela. Po eni strani zato, ker lepo vreme kar kliče po akciji in miganju. Če je pa oblačno in mogoče še celo nekaj pada z neba, takrat te pa nihče v nič ne sili.

Ampak OK, bomo preživeli tudi teh nekaj nežnosti od zgoraj. Še več, odločim se za en malo daljši sprehod s psičko. In kot vedno, na sprehod se gre s telefonom, ki že po nekaj metrih brni in opozarja, da bi imel nekaj moje pozornosti tudi on. Seveda! Saj so majstri izumili “način letenja”. Odlično - vključim in nadaljujem šetnjo.

Kar nekaj ovinkov sva naredila, obredla še nama neznane dele gozdičkov pri nas in prav lepo sva se nahodila s Chilly. Pod tuš, mal hrane in na kavč. Oh, ja … Ta čar prostega dne … Bog ve, kaj je kaj na Facebooku! Gremo pog… Čakaj, kje je pa telefon. Na sprehodu sem ga še imel. Šel sem mimo kolovoza, ga še valjal po rokah, dal na “letenje”, potem pa … Potem se pa izgubi vsaka sled.

Po hrbtenici začutim srh, kot da bi pravkar izvedel najbolj grozno novico, ki je zadevala življenja domačih. Obstanem v krču, zatem pa takoj akcija! Preiščem vse! Telefona nikjer! Ga probam najti preko Googla in seveda, če imaš telefon na “letenju”, signal ni ravno močan, a ne. In zdaj grozota - brez pomisleka se vsedem v avto. In skoraj v hipnozi odpeljem v mobi center po novega. Brez pardona! Brez slabe vesti! Brez pomisleka, kako bo to drago. Jaz to rabim! … Ali pač???

Zapisi v Aktualovem blogu predstavljajo osebno prepričanje avtorja, ki ne izraža nujno mnenja uredništva ter uredniške politike medijske hiše RGL d.o.o., izdajateljice radijskega programa Aktual.