TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO

5:39

DAL SE SJETIS NEKAD MENE

DZO MARACIC MAKI

5:35

TI SI ZELJA MOG ZIVOTA

MAGAZIN

5:29

NI MI ZAL

MARKO VOZELJ IN MOJSTRI

5:25

BIZUTERIJA

JELENA ROZGA

5:21

GODINAMA

DINO MERLIN & IVANA BANFIC

5:18

AKO NE ZA NAS

MARTIN ZUNEC

5:12

ONA SANJA O LJUBLJANI

JAN PLESTENJAK

5:08

NAJLJEPSA

IVAN IVE ZUPANOVIC

5:05

SKLOPI OCI

DAVOR BORNO

4:57

ISTI JE GRAD

KUMOVI

25. 05. 2023 10:11 | PR

Aktualovci v hribe prinesli sonce in zabavo

Po tednu ne preveč obetavnega vremena je sobotni dan poskrbel za vremenske razmere, ki so do Ruške koče na Arehu, prizorišča prvega od šestih dogodkov letošnje že 14. sezone akcije Laško Gremo v hribe, privabile številne obiskovalce.

Predstavniki znamke Laško, Aktuala in Veseljaka v družbi glasbenika Dejana Dogaja. Foto: Luka Švigelj

Na točko, ki leži nad tisoč metri nadmorske višine, kjer pregovorno ni greha, pa sta več kot tisoč pohodnikov privabili tudi vedno nasmejani ekipi našega Aktuala in kolegov z Veseljaka.

Laško, gremo v hribe  5
Ekipe Aktuala, Veseljaka in akcije Laško Gremo v hribe so se nasmejane povzpele na Ruško kočo.
Luka Švigelj

DSC02662.jpg
Do prvega žiga v kartončku se je vila dolga kolona pohodnikov
Sviglo Production

Gremo v hribe, laško 9
Ekipe Aktuala, Veseljaka in akcije Laško Gremo v hribe.
Luka Švigelj

Pester glasbeni program, zabavne animacije, dobrote z žara in hmeljev napitek 0,0 so poskrbeli, da je bilo tako med potjo kot na njeni končni točki zelo veselo. Prve pohodnike sta ob poskočnih ritmih pričakala Dean on the Mike iz Aktualove Galame in Nina Cestnik Pavlič, voditeljica Veseljakove Pumpe, ki sta skupaj z dolgoletnim prvim glasom tega vseslovenskega hribovskega projekta Pivovarne Laško Gregorjem Janežičem skrbela za povezovanje zabavnega oziroma, če povzamemo Deanove besede, »kulturno-umetniškega programa« na Pohorju.

Laško, gremo v hribe, 6.jpg
Uvodna zdravica znamenitega laškega pivovarja v družbi Modrijanov, Gregorja Janežiča in Nine Cestnik Pavlič.
Luka Švigelj

Gremo v hribe, laško 3
Nina Cestnik Pavlič in Klemen Bunderla sta se tudi zavrtela.
Luka Švigelj

Gremo v hribe, laško
Aktualovec v Rudi Sieger je prvi letošnji pohod v sklopu akcije Laško Gremo v hribe izkoristil kot del priprav na triatlon Ironman.
Luka Švigelj

Glasbeniki poskrbeli za energijo

Sezono 2023 so kot prvi glasbeni gostje začeli težko pričakovani Modrijani. Najprej z zdravico z nektarjem iz zelenega zlata, ki ga je na oder prinesel znameniti laški pivovar. Tisočglava množica je skupaj s toplimi sončnimi žarki bučno pozdravila tudi nastop energičnega Dejana Dogaja in prelestne Natalije Verboten, ki je razposajene hribolazce povezala v priljubljeni vlakec. »Nepozaben dogodek! Z razgledom in prešernim vzdušjem, ki se vedno naredi v hribih, si napolniš tako srce kot dušo, zato bomo še hodili v hribe,« je povedala Natalija.

Laško, gremo v hribe  3
Ob prihodu Modrijanov je med občinstvom završalo
Luka Švigelj

Laško, gremo v hribe  2
Natalija Verboten se je na dogodku z mikrofonom podala tudi med razposajene pohodnike.
Luka Švigelj

laško, gremo v hribe 7
Stari maček akcije Laško Gremo v hribe Dejan Dogaja je poskrbel za neverjetno energijo.
Luka Švigelj

Bogat spremljevalni program je med drugim postregel tudi z obiskom nogometašev NK Maribor in dal zmagovalca v vriskanju, ki je v dolino odšel bogatejši za kultne laške pumpar’ce ročne izdelave, prisotne pa je z odra in skupaj z zbranimi kolegi radijci pozdravil tudi naš Klemen Bunderla. Skupaj s pohodniki pa se je na pot podal tudi Aktualov Rudi Sieger, ki je prvi letošnji pohod v sklopu akcije Laško Gremo v hribe izkoristil kot del priprav na triatlon Ironman. Kolegica z Veseljaka, voditeljica Židanega popoldneva Ajda Mlakar, je že med jutranjim vklopom v radijski program pozvala k stiskanju pesti za sonce, kar se je obrestovalo, saj nas je na vrhu pričakalo suho vreme, kmalu pa se je pokazalo tudi želeno sonce. 

lasko_gvh-2023_www-2-dogodek_1200x630.jpg
Tončkov dom na Lisci bo poln dobre glasbe
RA

Uvodni dogodek je hribovski krst te sezone soglasno opravil z odliko. Ob koncu, okoli 14. ure, pa so se ekipi Aktuala in Veseljaka ter številni pohodniki z vseh koncev države strinjali, da se zagotovo spet srečajo na naslednjem dogodku na Lisci, ki bo že v soboto, 3. junija. Tja sta udeležence še posebej vneto vabila domačin Poštar Lojz iz istoimenske Veseljakove oddaje ter njegova navihana soseda Zinka, ki vse tokratne zamudnike pozivata k popravnemu izpitu na Lisci in spomnita, da ne samo da v hribih ni greha, greh je ostati v dolini!

Več utrinkov sobotnega dogajanja najdete v spodnji fotogaleriji: 

Fotogalerija