TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO

3:18

SEKUND IL' DVA

MARKO SKUGOR

3:14

POKLICI ME NOCOJ

POP DESIGN

3:10

O TEBI OVISAN

MARKO TOLJA

3:06

LJUBAV NEMA KRAJ

NINA DONELLI

3:03

MAJKO STARA

MATKO JELAVIC

2:59

NAJ NAJ

IVAN ZAK & TARA

26. 05. 2023 14:03 | A.D

GREMO V HRIBE

Ste si zapomnili, kako se oglasimo na telefon, če kliče Aktual?

Gremo v hribe Foto: RA

Slovenci smo pravi hribolazci, ki se na sončno sobotno dopoldne radi povzpnemo na bližnji kucelj. Pa se znamo v hribih tudi primerno pozdravljati? To bomo preverjali v novi Aktualovi nagradni igri. Vsak dan, od ponedeljka, 29. 5., do petka, 2. 6., bomo v eter ponovno poklicali enega poslušalca, ki se bo moral na klic oglasiti s stavkom "Gremo v hribe".

Za sodelovanje v nagradni igri nam od sobote, 27. 5., do petka, 2. 6., na telefonsko številko 051 70 80 90 pošljite SMS z vsebino "AKTUAL GREMO V HRIBE".

Vse, ki se bodo na klic oglasili s pozdravom "Gremo v hribe", pa bomo spet nagradili z darilnim paketom Pivovarne Laško, ki vsebuje: 1x majica Gremo v hribe, 1x bon za hrano in bon za pijačo na dogodku, 24x Laško 0,0(Nagrado prevzamete na sedežu Radia Aktual, na naslovu Papirniški trg 17, 1260 Ljubljana – Polje).

NAJVEČJI SLOVENSKI POHODNIŠKI DOGODEK – ŽE 14. LETO

Tako je. Tudi letos, že štirinajsto leto zapored, osvajamo vrhove v sklopu gibanja Gremo v hribe. Preživljanje časa v naravi in "hribolazenje" je nam Slovencem zapisano v krvi, zato je projekt Gremo v hribe skozi leta postal več kot le dogodek. Dogodek, ki ga podpira tudi Planinska zveza Slovenije, je postal je simbol gibanja, spoštovanja do narave, hribov in predvsem povezanosti, ki jo čutimo v svoji narodni zavesti. Nič ni lepšega, ko po napornem vzponu na vrh hriba s polnimi pljuči vdihnemo svež zrak in se za trenutek izgubijo vse naše skrbi. In tudi letos, v sklopu tega čudovitega projekta, iščemo tisti občutek brezskrbnosti.

Prvi vzpon letošnje akcije Gremo v hribe smo opravili že 20. maja, hribovska zgodba pa se bo skupno odvijala na šestih lokacijah vse do 26. avgusta, ko bomo v Planici spočili svoje noge in se s ponosom ozrli na vse vrhove, ki smo jih premagali in na vse prijateljske vezi, ki smo jih vmes spletli. Skupno bomo obiskali 6 vrhov, kjer bomo z ekipama Radia Aktual in Radia Veseljak poskrbeli za pravo hribovsko vzdušje! Seveda pa se je za v hribe potrebno primerno obuti in obleči, zato bomo veseli vseh, ki se boste na pot podali v gojzarjih in pumparicah, ki so skozi vsa ta leta postale pravi simbol gibanja Gremo v hribe. Veselimo se, da bomo skupaj z vami premagovali klance in veselo vriskali na poti do vrha!

6 DOGODKOV, 18 KONCERTOV

Utrujenost po napornih vzponih kmalu izzveni, saj nas na vsakem dogodku na noge ponovno dvignejo kar trije koncerti velikih slovenskih izvajalcev, med katerimi so tudi ModrijaniČukiSaša Lendero, Dejan Dogaja, in drugi. Vsi, ki se nam boste pridružili na vseh 6 dogodkih, boste tako lahko uživali v kar 18 koncertih priznanih glasbenih izvajalcev, ki vas po napornem "hribolazenju" zagotovo ne bodo pustili ravnodušnih.

lasko_gvh-2023_www-nastopajoci_1170x600.jpg
6 dogodkov, 18 nepozabnih koncertov
RV

Za glasbeno vzdušje skrbi seveda tudi Aktualova Galama, ki jo vodi nihče drug kot Dean on the Mike! Na dogodkih se lahko družite tudi s Klemnom Bunderlo, Rudijem Siegerjem in ostalimi Aktualovci. Poleg nepozabne glasbene zabave bodo vsi dogodki polni številnih zabavnih iger za vse generacije. Vsi vemo, da prazna vreča ne stoji pokonci, sploh pa se ne more povzpeti v hrib, zato je na vsakem dogodku seveda poskrbljeno tudi za obilo dobre hrane in pijače. Tudi tokrat se lahko odžejate z osvežilnimi pijačami Pivovarne Laško – že na vrhu vas bodo prijazne hostese postregle z več kot dobrodošlo pijačo dobrodošlice –Laškim 0,0.

ZGODBO SMO Z VEČ KOT TISOČ POHODNIKI ZAČELI 20.5. NA RUŠKI KOČI

DSC03363.jpg
Dejan Dogaja je privabil pravo množico ljudi
Sviglo Production

Gibanje Gremo v hribe smo začeli v soboto, 20. 5. 2023, pri Ruški kočido katere smo z več kot tisoč obiskovalci premagali 1.250 metrov nadmorske višine. Že prvi vzpon je ponudil pravo glasbeno poslastico, saj so na oder stopili Natalija Verboten, Dejan Dogaja in Modrijani! 

gremo-v-hribe
Ob nastopu Modrijanov so poskočile tudi najbolj utrujene noge
Sviglo Production

Poleg odličnih glasbenikov so pohodniki pozdravili tudi obisk domačih nogometašev NK Maribor. Več utrinkov z zabave, ki si jo bodo vsi udeleženci zagotovo za vedno zapomnili, si lahko ogledate v spodnjem videu in preberete v našem članku Aktualovci v hribe prinesli sonce in zabavo. 

DSC03669.jpg
Ekipi Radia Aktual in Radia Veseljak
Sviglo Production

3. JUNIJA SE SKUPAJ POVZPNEMO DO TONČKOVEGA DOMA NA LISCI 

Z jeklenim duhom in dobro voljo smo hribovci neustavljivi, zato dogodki Gremo v hribe potekajo v vsakem vremenu. 

Drugi dogodek gibanja Gremo v hribe se bo torej dogajal v soboto, 3. junija, na Lisci pri Tončkovem domu, kjer prav tako ne bo manjkalo nepozabnih trenutkov. Tudi tokrat bodo za glasbo skrbeli izjemni slovenski glasbeniki, ki bodo poskrbeli, da boste pozabili na trudne noge. 

Na plesišču se boste lahko zavrteli ob glasbi Vilija Resnika, Saše Lendero ter Ansambla Jureta Zajca. Vsi, ki se boste z nami povzpeli do Tončkovega doma pa se boste lahko družili tudi s smučarskima skakalkama Niko Križnar in Emo Klinec, ter skakalcem Lovrom Kosom. Dogodek, ki ga prav gotovo ni zamuditi, bo trajal od 10. pa vse do 14. ure

lasko_gvh-2023_www-2-dogodek_1200x630.jpg
Tončkov dom na Lisci bo poln dobre glasbe
RA

POSTANITE AMBASADOR LAŠKO GREMO V HRIBE TER PREJMITE LEPE NAGRADE!

V kartončku »Gremo v hribe – Planinski dnevnik 2023« v obdobju 20. maj - 20. avgust 2023 zberete 11 različnih žigov. 4 na organiziranih dogodkih in 7 na poljubnih lokacijah s seznama Zlatorogove transverzale ponosa, sliko katerega v skladu s pravilnikom do 21.8. posredujete komisiji gibanja Gremo v hribe.

Udeležite se zaključnega dogodka 26. avgusta v Nordijskem centru Planica, kjer v kartonček zapečatite še dvanajsti, zadnji (obvezni!) žig in nato na dogodku uradno postanete ambasador gibanja in osebno (z lastnim kartončkom in ob predložitvi veljavnega osebnega dokumenta) prevzamete nagrado.

Kam pa po kartonček? Kartonček bo na voljo v vseh planinskih kočah Zlatorogove transverzale ponosa.

Povabite prijatelje na pijačo in planinsko malico ter postanite del legendarne #gremovhribe skupnosti!

Se vidimo!

DSC02662.jpg
Do prvega žiga v kartončku se je vila dolga kolona pohodnikov
Sviglo Production

SPLOŠNI POGOJI

Fotogalerija