TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

20:25

MISKO MOJ

JOLE

20:21

MAMIS ME

INES ERBUS

20:17

OD KONOBE DO KONOBE

MEJASI

20:12

KAKO SAM TE LUDO VOLIO

VLADIMIR KOCIS ZEC

20:06

AKO VOLIS OVU ZENU

ZELJKO BEBEK & OLIVER DRAGOJEVIC

20:03

LE S TEBOJ

DOMEN KLJUN

19:55

JA SAM ZA PLES

NOVI FOSILI

19:51

BOG TE POSLA

JURAJ GALINA FT. KLAPA KAMPANEL

19:47

SUZANA

MEJASI & GRUPA VIGOR

19:43

SUPERMEN

DINO MERLIN & ZELJKO JOKSIMOVIC

18. 09. 2022 12:31 | K.M.

Luka Basi poskrbel za večer poln presežkov

Luka Basi je skupaj s številnimi glasbenimi gosti poskrbel za neverjetno vzdušje v ljubljanskih križankah in v slovensko prestolnico pripeljal kanček Dalmacije. Kljub temu, da gre šele za drugo izvedbo Dalmatinske noči, dogodek že postaja tradicionalen, saj je glasbenik že potrdil, da se na prizorišče vrača tudi drugo leto.

Luka Basi, Križanke 2022 Foto: Neo Visuals

Številni poletni nastopi so vodili do tega večera, ko je Luka Basi po treh letih spet razprodal prizorišče, v katerem si želijo nastopati številni glasbeniki. Energija je bila neverjetna, oboževalci pa so po odprtju vrat dobesedno pritekli pod oder in si tako uro pred uradnim pričetkom zagotovili mesto čim bližje osrednjega dogajanja. Luka, ki je skupaj s svojim bandom, dve uri in pol neprestano igral in pel na odru, pa je po energičnem zaključku komaj zadrževal čustva. Naj vam zaupamo, da je bilo v zaodrju veliko objemanja in čestitk ter vidnega navdušenja v Lukovih očeh.

luka-basi, križanke-2022, križanke
Luka Basi, Križanke 2022
Neo Visuals

»Še stopnička več, že tri leta nazaj je bilo nekaj norega, to kar se je letos zgodilo pa je bilo res nekaj posebnega. To, da po tem čudnem obdobju naredimo koncert v Križankah, da so razprodane in da ljudje res uživajo. Top in res sem brez besed,« pa je bil prvi odziv Luke Basija takoj zatem, ko je ob 23. uri stopil z odra.

Rudi Sieger.jpg
Publiko je odlično ogrel Aktualovec Rudi Sieger.
Marko Vavpotič/M24

Ekipi Raay Music in Event24 sta skupaj s pomočjo Radia Aktual na nekoliko bolj hladen septembrski večer v središču Ljubljane tako poskrbeli, da smo se vsi počutili, kot da smo na rivi sredi Dalmacije. Veliko pa pove tudi dejstvo, da je bilo največkrat slišano vprašanje med in po koncertu: »Kdaj bo naslednji?«

Večer poln presenečenj

Tudi tokrat je poskrbel za številna glasbena presenečenja, ki so se na odru zvrstila en za drugim in s tem poskrbela za dodatno popestritev med številnimi Lukovimi uspešnicami. Publika je zaradi številnih glasbenih gostov ostala brez besed, nato pa z vsemi pela v en glas.

luka-basi, križanke-2022, križanke
Matjaž Jelen in Luka Basi sta izvedla nekoliko bolj rock izvedbo legendarne pesmi Cesarice
Neo Visuals

LUKA BASI - KRIŽANKE (2022) 164.jpg
Alya
Neo Visuals

Matjaž Jelen je skupaj z njim v nekoliko bolj rock ritmih dvignil vzdušje z legendarno pesmijo Cesarica še bolj legendarnega Oliverja Dragojevića. Sledili pa so mu še Erosi, Nuša Derenda, Lana Jurčević, klapa Kampanel, Marko Škugor in Alya. Nastopu se ni mogel izogniti niti Lukov glasbeni producent in manager Raay, ki je na odru na klavirju zaigral uspešnico Danas.

LUKA BASI - KRIŽANKE (2022) 107.jpg
Z Nušo Derenda sta navdušila s pesmijo Dok ja tebe
Neo Visuals

lana jurčević 4
Lana Jurčević
Neo Visuals

luka-basi, križanke-2022, križanke
Luka Basi in klapa Kampanel
Neo Visuals

luka-basi, križanke-2022, križanke
Luka Basi in Erosi
Neo Visuals

»Res sem hvaležen vsem, ki so prišli danes v Križanke. Že na koncu pesmi, ko smo se objeli, sem slišal besede, kot so 'super si, Lukica. To je kolegialnost, ki šteje. Prijateljstva so tista, ki se morajo obdržati. Ne delamo teh duetov zaradi posla, ampak zaradi prijateljstva.«

Kot veliko presenečenje pa je na oder med skupno pesmijo Ni Dubai, ni Hawai stopila še ena in edina Neda Ukraden in poskrbela za vzhičenje publike. Na Lukovo pesem pa je odpela še svojo uspešnico Zora je. Neda, ki je vajena tudi največjih odrov, kar ni mogla verjeti, kakšno vzdušje je Luka Basi pripravil v središču Ljubljane. »Kaj, ta publika že cel koncert stoji. Res? Ne morem verjeti,« je bil eden izmed komentarjev legendarne pevke, ki se vedno rada vrača v Slovenijo.

LUKA BASI - KRIŽANKE (2022) 187.jpg
Neda je publiko presenetila med duetom Ni Dubai, ni Hawai
Neo Visuals

Luka Basi, Križanke
Neda Ukraden
Neo Visuals

Sproščena in energična noč

Vsi, tko obiskovalci, organizatorji kot tudi glasbeni gosti, so bili navdušeni nad energijo v Križankah. »Vesela sem, da se spet vračamo na odre in da slovenski glasbeniki takole razprodamo takšna prizorišča. Hkrati sem vesela, da poslušalci uživajo tudi v dalmatinski glasbi, ki je tudi meni ljuba,« je po nastopu povedala pevka Alya. Marko Škugor je mnenja, da Slovenci v dalmatinski glasbi uživamo, ker živimo podobno življenje. »Mi to glasbo radi izvajamo in zato jo poslušalci ljubijo. Slovenci pa radi uživate v življenju, tako kot mi Dalmatinci. V resnici živimo kar podobno življenje, uživamo v podobni hrani, pijači ... zakaj bi bilo pri glasbi kaj drugače.«

luka-basi, križanke-2022, križanke
Luka Basi, Križanke 2022
Neo Visuals

luka-basi, križanke-2022, križanke
Luka Basi, Križanke 2022
Neo Visuals

Oboževalci so pesmi peli v en glas

Šlo je za enega tistih koncertov, ko za prepotrebno energijo na odru poskrbijo tudi oboževalci. Ti so v en glas prepevali vse Lukove uspešnice, ki jih ni bilo malo. Luka pa po drugi strani ni in ni hotel z odra. Ker je bil sam koncert že pred soboto razprodan, so številni ostali brez svoje vstopnice, a imamo za vas dobro novico. Luka nam je namreč zaupal, da so Križanke za prihodnje leto že rezervirane. »Lepšega in boljšega zaključka si ne bi moral zamisliti. Tudi na odru sem večkrat povedal, da dam ljudem rad skozi glasbo to kar čutim in doživljam. Zasebnega življenja ne skrivam, ampak ga imamo za sebe, ko ga damo, pa ga radi damo skozi glasbo. Zaključek druge Dalmatinske noči v Križankah s pesmijo To je to, ki je pesem nas vseh, mojih otrok, moje drage in še to, da so jo ljudje na ves glas prepevali – to je sanjski scenarij, ki si ga lahko kot glasbeni, pevec, umetnik samo želiš.«

Fotogalerija