TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

20:41

DIANA

VIGOR

20:38

ONO NESTO

MARKO SKUGOR & DANIJELA

20:34

TEBI JEDNA MENI DVE

ZELJKO SAMARDZIC FT. LJUBAVNICI

20:30

STARIMO LJUBAVI

MIRO TODOSOVSKI

20:26

MISKO MOJ

JOLE

20:22

MAMIS ME

INES ERBUS

20. 05. 2022 13:30 | N.S.

Zaljubljeni v Baumacol!

Zaljubljeni v Baumacol Foto: RA

Na Aktualu smo zaljubljeni v dobro glasbo in po novem tudi v Baumacol, odlično lepilo za keramične ploščice! Pravzaprav je tako dobro, da se nam zdi škoda, da ga ne bi predstavili tudi vam. Zato smo posneli nekaj kratkih filmčkov z Aktualovimi promotorji Baumacola.

V svojem navdušenju ti najdejo v lepilu Baumacol tudi lastnosti, ki mu sicer niso lastne, a če drži ploščice bo menda tudi kaj drugega. Na katerih mestih Aktualovi voditelji pri svoji predstavitvi res pretiravajo v svoji vnemi, pa morate ugotoviti prav vi!

Na Aktualovem Facebooku bomo vsak dan od ponedeljka, 23.5., do petka, 26.5., objavili nov videoposnetek.

Za sodelovanje v nagradni igri se prijavite preko SMS-a ali klica na 041 30 40 50 in nam povejte, katera trditev v predstavitvenih filmčkih ne drži.

Od ponedeljka, 23. 5., do četrtka, 26. 5., bomo vsak dan nekoga izžrebali in mu podarili darilni paket Baumit (nahrbtnik, delovne rokavice in vodno tehtnico).

V petek, 27. 5. pa bomo izžrebali glavnega nagrajenca, ki bo prejel super nagrado, robustni akumulatorski prenosni Bluetooth radio Makita. Z njim bo delo gotovo bolj zabavno.

PONEDELJKOV VIDEOPOSNETEK - poiščite trditev, ki NE DRŽI in nam pravilen odgovor sporočite na 041 30 40 50!

TORKOV VIDEOPOSNETEK- poiščite trditev, ki NE DRŽI in nam pravilen odgovor sporočite na 041 30 40 50!

SREDIN VIDEOPOSNETEK- poiščite trditev, ki NE DRŽI in nam pravilen odgovor sporočite na 041 30 40 50!

ČETRTKOV VIDEOPOSNETEK - poiščite trditev, ki NE DRŽI in nam pravilen odgovor sporočite na 041 30 40 50!

PETKOV VIDEOPOSNETEK - poiščite trditev, ki NE DRŽI in nam pravilen odgovor sporočite na 041 30 40 50!

Baumit Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko

Podjetje Baumit je proizvajalec kakovostnih gradbenih materialov, ki v svojem naboru proizvodov ponuja izdelke za prave mojstre in tiste, ki radi doma kaj sami postorijo. Sem spadajo tudi lepila za keramiko Baumacol.

Pod nazivom Baumacol se skriva serija izdelkov za keramiko, ki je primerna za vse mojstre, ki ustvarjajo vrhunske ali preproste postavitve iz keramičnih ploščic, pa najsi gre za kopalnico, steno v kuhinji, keramično talno oblogo v dnevni sobi ali pa ploščice ob zunanjem bazenu pred hišo.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

Baumit je sinonim za gradbena lepila. Sem spadajo tudi lepila za keramiko Baumacol. Serija lepil za keramiko Baumit Baumacol je primerna za različne podlage in različno zahtevne projekte. Preverite, kje jih lahko uporabljate.

Zahvaljujoč posebnim dodatkom so lepila Baumacol Flex dovolj fleksibilna, da se lahko ploščice zanesljivo polagajo tudi na kritičnih podlagah. Zaradi elastičnosti imajo na zelo gladkih podlagah tudi boljši oprijem kot navadna cementna lepila. To pomeni, da lahko s fleksibilnim lepilom polagamo tudi keramiko z nevpojno in gladko površino (npr. porcelansko keramiko). Vsa fleksibilna lepila so primerna za talno gretje in uporabo tako zunaj kot znotraj.

Ali veste, kaj pomenijo oznake na lepilih za keramiko? Če niste prepričani, si preberite TUKAJ.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

Ste sam svoj mojster?

Poiščite svoj navdih v trendih, ki so vam všeč 

Trendi se iz leta v leto spreminjajo, zato jim ne sledite na slepo, ampak izberite ploščice, ki so vas resnično prepričale. V zadnjih letih so v ospredju ploščice, ki so nekaj posebnega, pa naj bo to zaradi imitacije naravnih materialov, kamna ali marmorja, barvitih in zanimivih vzorcev, temnejših ali diamantnih odtenkov, skrivnostnih reliefov, matirane ali sijoče površine, ogromnih dimenzij ali oblikovanja v mozaike. Z njimi lahko pričarate najrazličnejše vtise in videze, od strogega in čistega minimalizma in mediteranske sproščenosti do svoje popolne domače oaze.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

Pred nakupom ploščic imejte v mislih, da je bolje, da jih kupite preveč kot premalo, zato upoštevajte pravilo, da jih mora biti vsaj za 10 odstotkov več. Nujno boste potrebovali tudi kakovostno lepilo, pri njegovi izbiri pa upoštevajte tudi, kje bodo ploščice, zunaj ali notri, format ploščic in vrsto keramike. Univerzalno lepilo za keramiko Baumacol FlexUni velja za zanesljivega zaveznika pri ustvarjanju v slogu pravega mojstra, saj je fleksibilno in preprosto za uporabo.

Pravilna podlaga 

Priprava pravilne podlage je ključna, zato poskrbite, da bo že pred polaganjem trdna, nosilna, suha, čista in enakomerna.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

Polaganje ploščic na tla ali stene

Če ste se lotili polaganja ploščic na tleh, naj bo začetna točka sredina sobe, medtem ko ploščice razporedite skladno z vzorcem, ki ste si ga zamislili. Uporabite lepilo, ki ga pred tem zmešajte toliko, kot načrtujete, da ga boste porabili, in ga sproti nanašajte. Nanj položite ploščice, ki jih lahko zaradi enakomerne postavitve ločujete z distančniki (kotni križci) v poljubnih dimenzijah za kasnejše fugiranje.

Pri stenah jih običajno polagamo od spodaj navzgor, medtem ko lahko naredite tudi obratno, če boste prej določili želeno višino in se potem spuščali navzdol.

baumacol-flex-–-fleksibilna-lepila-za-keramiko, baumacol, baumit
Baumacol Flex – fleksibilna lepila za keramiko
Baumit

V pomoč pa so vam lahko tudi navodila za polaganje, ki so jih pripravili pri Baumitu:

Kakšen je postopek pri lepljenju ploščice na ploščico

In še »keramičarska« klasika

Splošni pogoji