TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

9:24

STA MI LJUBE OCES KAZAT

KLAPA RISPET

9:21

BOLJA OD NAJBOLJE

IVAN ZAK

9:14

CE TE KDAJ SPUSTIM IZ ROK

ISAAC PALMA

9:08

ZORA JE

NEDA UKRADEN

8:58

PLAVI SAFIR

BAJAGA

8:53

AMEN

MIRAN RUDAN INDESIGN

11. 06. 2021 14:27 | K. Š.

Radio Aktual: Največja radijska družina v Sloveniji

Včeraj so bile sanje, danes so sanje postale resničnost. Prvič v zgodovini samostojne Slovenije, odkar se poslušanost radijskih postaj meri z radiometrijo, je ena radijska postaja presegla magično mejo 300.000 poslušalcev!

Aktualova družina je največja v zgodovini! Foto: arhiv

In danes lahko aktualovci ponosno rečemo, da je najbolj aktualna radijska postaja prav naš Radio Aktual.

ekipa-radio-aktual
Klemen Bunderla na Radiu Aktual
Sašo Švigelj

Ob izjemni novici tudi naš Klemen Bunderla, jutranji voditelj na Radiu Aktual, ni mogel skriti navdušenja: »To je neverjeten, nepričakovan poklon! Ne najdem besed, da bi se lahko dovolj zahvalil našim zlatim aktualovcem. Našim poslušalcem, ki nas vzamejo s seboj praktično povsod. Skupaj smo, ko gremo spat, skupaj gremo v službo, skupaj hodimo po hribih, na morje, skupaj si delimo lepe zgodbe, včasih tudi težke … In mislim, da lahko v imenu vseh, ki delamo na Radiu Aktual, rečem, da so naši poslušalci tudi naši prijatelji. Navsezadnje brez njih ne bi bilo nas. Prav oni so dokaz, da se dobro z dobrim vrača. In zdaj bi se rad na tem mestu vsem iz srca zahvalil, da nam vračate to čarobno energijo. In obljubim, da se bomo še bolj trudili to našo čudovito skupno zgodbo pisati še naprej. Še bolj se bomo smejali, še bolj bomo plesali, še bolj na glas prepevali in se še bolj zabavali. Tako kot to znamo samo aktualovci.«

anitađ.jpg
Glasbena urednica Radia Aktual, Anita Gošte
Arhiv

Tudi glasbena urednica Anita Gošte je bila izjemno vesela novice: »Mislim, da smo se v teh posebnih časih še bolj povezali s poslušalci in da smo se jim spodbudo trudili dajati vsak dan posebej skozi besede in skozi paleto pesmi za dušo naših čudovitih glasbenih prijateljev. Naša glasba se pripravlja na dnevni bazi in vesela sem, če se skozi glasbo čuti, da živimo s poslušalci – skozi vremenske, praznične, počitniške, fešta pesmi … Nič ni pripravljeno za dva tedna vnaprej, ampak živimo tukaj in zdaj, živimo to, kar je realno in vzamemo si tisto, kar naša duša in telo potrebujeta ta trenutek. Dokazali smo, da glasba niso številke in tabele, ampak čustva! Bravo, ta uspeh smo vsi - ustvarjalci in poslušalci, ta uspeh je Aktual!«

ekipa-radio-aktual
Jutranji Aktualovi voditelji
Sviglo Production

Na Radiu Aktual smo neskončno ponosni in srečni, da naša radijska družina nenehno raste. Svojo zgodbo neutrudno pišemo že 13 srečnih let, in kot kaže, smo našli pravi recept za uspeh ter pravo pot do src naših poslušalcev.

A ne glede na zgodovinski uspeh ostajamo aktualovci trdno na tleh. Vemo, da je številka 301.000 poslušalcev ne samo resnično neverjeten dosežek, temveč tudi obveza, da svoje delo nadaljujemo še bolj zavzeto. Kar pa, glede na to, da dejansko delamo 24 ur na dan, gotovo ne bo težko.

Vsak dan znova se trudimo za to, da bi vam lahko ponudili več, ker vemo, da si to zaslužite. Izbiramo glasbo, ki vam zleze pod kožo, takšno, da ob njej zaplešete, se zraven včasih tudi zjočete, in takšno, da vas ima, da bi vse dneve samo še prepevali. Pa ne samo glasba, tudi voditelji in vsa ekipa, ki stoji za njimi, so tisti, ki vam s svojo dobrosrčnostjo in ljudskostjo vsak dan pričarajo poletje. Hvala vam še enkrat, ker ste nas vzeli za svoje, tako kot smo mi vas!

Kje so meje naše poslušanosti, je težko reči, a rekordi so zato, da se rušijo. In verjamemo, da imamo na Radiu Aktual še mnogo tega, kar vam lahko pokažemo. In s kom, če ne prav z vami, naši dragi poslušalci, gremo skupaj do zvezd. Hvala in še 301.000-krat hvala!