TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

15:17

DIZEM SIDRO

OLIVER BEREKIN

15:13

CESARICA

OLIVER DRAGOJEVIC

15:08

TISUCU MILJA

MALIGANI

14:57

AKO TE PITAJU

PETAR GRASO

14:53

TISINA

MASSIMO

14:50

RISKIRAJ

IVAN ZAK

14:46

KAD BI BIO BLIZU

MAGAZIN

14:41

JAGODE IN COKOLADA

ROK N BAND

14:37

STARIMO LJUBAVI

MIRO TODOSOVSKI

14:34

LUDO MORE

KLAPA MASLINA

07. 04. 2021 15:03 | M.H.

Preverite, ali obiščejo tudi vaš dom!

Google bo ponovno snemal ulice v Sloveniji

Vrača se na naše ceste. Foto: MKS

Ameriški tehnološki velikan Google, ki od leta 2014 ponuja storitev Street View (Ulični pogled) tudi za Slovenijo, bo s četrtkom, 8. aprila, nadaljeval z zajemom slik za osvežitev storitve.

Google je s snemanjem ulic po Sloveniji začel poleti 2013, storitev Street View pa je za državo vključil v začetku 2014. Od takrat redno posodablja svojo bazo posnetkov.

Po navedbah informacijskega pooblaščenca se bo Google tokrat osredotočil na pločnike in ulice v Škofji Loki, Murski Soboti, Sežani, Krškem, v Mozirju, Radljah ob Dravi, Črnomlju, Cerknici, Ravnah na Koroškem, Ljubljani, Ilirski Bistrici, Postojni, Sevnici, Kočevju, Ptuju, Mariboru, Kranju, Novem mestu, Litiji, Celju, Kopru, Radovljici, Šmarju pri Jelšah, Tolminu, Žalcu, Novi Gorici, Ajdovščini, Brežicah, Idriji, Gornji Radgoni, Slovenski Bistrici, Trebnjem, Lendavi, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Grosupljem in Ormožu.

Kot je še zapisal informacijski pooblaščenec, s podrobnejšimi informacijami ne razpolaga, več informacij glede varovanja zasebnosti pa je na voljo na Googlovi spletni strani oz. neposredno pri družbi.

Aplikacija Street View, ki je na voljo znotraj Googlove aplikacije za zemljevide, uporabnikom omogoča raziskovanje sveta skozi 360-stopinjske posnetke mest, cest in naravnih znamenitosti. Storitev pokriva številne države, uporabnikom pa so na voljo tudi tematske vsebine zanimivih krajev.