TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

16:12

VIDI SE IZ AVIONA

DOMENICA

16:07

SVE IL' NISTA

E.T. & BARUNI

15:56

VSEPOVSOD LJUBEZEN

CUKI

15:52

KONOBARU

FRANO PEHAR & TARAPANA

15:47

KAKO SAM TE LUDO VOLIO

VLADIMIR KOCIS ZEC

15:39

ZORA JE

NEDA UKRADEN

31. 05. 2017 15:48 | E.A.

Navidezna, a vendar resničnost

Aktualov mikser je za vas izpljunil zopet nekaj tehnološko dovršenega.

Tehnologija. Izjemna zadeva, ki se vsakodnevno spreminja in nam popestri življenje na vsakem koraku. Zopet bomo govorili o njej, a tokrat ne v povezavi s čiščenjem ali kakšnim podobno dolgočasnim opravilom. Tokrat je na jedilniku zabavna tehnologija.

Video igrice so za marsikoga način zabave ali sprostitve in so izmed vseh prostočasnih aktivnosti še najbolj odvisne od razvoja digitalne tehnologije. Razvijalci video iger s tehnologijo razvijajo tudi igre, ki ponujajo vedno bolj realistične oziroma na videz realistične izkušnje.

Ugotovili so kako igralca igric popolnoma povezati z dogajanjem znotraj igrice in to tako močno, da jo ta zamenja za resničnost. To so storila očala za navidezno resničnost, ki v kombinaciji s slušalkami odvzamejo zmožnost zaznavanja zunanjega, resničnega sveta in ga nadomestijo s tistim iz igrice. Igrači po srcu in duši pravijo, da je to najboljša platforma za igranje igric. Tisti manj izkušeni pa… Recimo le, da je tanka meja med presenečenjem in opravljanjem potrebe v sveže, bele spodnjice.

Sedaj sledi pa tisto, zaradi česar ste tu. Kaj se zgodi, ko se neizkušeni igrači podajo v svet video iger in to z virtualno resničnostjo?

Ugotovite v spodnjem videu:

 

Imate morda tudi vi podobno izkušnjo? Imate doma očala za virtualno resničnost? 

Vaša mnenja, ideje, predloge in izkušnje lahko delite z nami v komentarjih.