OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

00:15

IZNENADJENJE

KOKIC, EMILIJA

00:12

SEXY SEXY LOVER

MODERN TALKING

00:07

KO SI NA TLEH (DJT RMX)

POP DESIGN

00:02

USNE VARANE (DEEJAYTIME REMIX)

ZAK, IVAN

23:56

DONESI

LEXINGTON BAND

23:52

BELA NOC

PLESTENJAK, JAN AND NATASA BEKVALAC

23:48

GAVRAN REMIX

JOLE

23:45

PUSTI PUSTI MODU

COLIC, ZDRAVKO

23:41

LUBICE MOJE

101KA

23:38

OMAMA

ALYA

09. 05. 2017 16:00 | E.A.

Prekrokana noč ne bo več ovira

Po napornem tednu marsikdo komaj pričakuje vikend. Naj bo to petek ali sobota, samo da je sledeči dan dela prost (ni pa nujno, kaj ne?). Da se lahko človek brez slabe volje odpravi s prijatelji in prijateljicami »ven« novim dogodivščinam naproti. Večkrat so najzanimivejše tiste dogodivščine, ki se jih le bežno spominjamo. Vse to zahvaljujoč produktom, ki nastanejo s procesom fermentacije, pri katerem se sladkorju odvzame nekaj molekul ogljikovega dioksida in doda čudodelno hidroksilno skupino. Nastali produkti so tekočine, bolj ali manj prijetnega okusa (odvisno koga vprašate), ki lahko s procesom destilacije dosežejo še močnejši učinek evforije, a povzročijo še večjo luknjo v spominu. Povzročajo pa tudi jutranjo slabost, glavobol, omotico… skratka zaradi njih imamo zjutraj mačka. 

maček

Smo morda na prelomu velikega odkritja

Ekipa Aktualovega Mikserja se je podala na lov za najboljšimi, najbolj učinkovitimi recepti in zdravili proti negativnim učinkom prekrokane noči. Poiskali smo tradicionalne terapije iz celotnega sveta, ki bi morda uspele olepšati vaša jutra po naporni noči. Tu je pet najučinkovitejših metod po pričevanjih uporabnikov.

Poljska

pickle juice


Na poljskem svetujejo, da spijete »sok« kislih kumaric. Če imate ogromen kozarec kumaric v hladilniku, ga samo nagnite in spijte slano-kislo brozgo. Kmalu bi se morali počutiti nekoliko bolje. Poljaki pravijo, da več kisa zaužiješ, boljše se počutiš. Trdijo, da sok kislih kumaric odpravi glavobol in prepreči omotico. Nekateri Poljaki kot alternativo raje pijejo kisano mleko. Metode s kislimi kumaricami sicer nismo preizkusili na lastni koži, a se nam dviguje že samo ob misli nanjo… Kaj šele po prekrokani noči.


Japonska

umeboshi


Japonci jejo umeboshi, ko se borijo proti mačku. To so vložene slive. Na policah v naših trgovinah to vrstnega produkta še nismo zasledili, zato jih boste morda morali pripraviti sami, če bi radi preizkusili njihovo učinkovitost. Prebivalci Japonske verjamejo, da umeboshi blagodejno vpliva na prebavo in koristi ledvicam. Po dolgi noči in mnogih praznih kozarčkih se vložene slive slišijo kot nekaj kar bi lahko resnično pomagalo. Ali delujejo ali ne je pa druga zgodba.


Velika Britanija

pegasti badelj


Britanci uporabljajo pripravke iz pegastega badlja za blaženje učinkov prekrokane noči. To »zdravilo« ima za razliko od ostalih omenjenih, za seboj nekaj medicinskih raziskav, ki podprejo njegove blagodejne učinke. Raziskave so pokazale, da pegasti badelj preprečuje škodo na ledvicah, ki jo povzročajo strupi, ki se izločajo iz telesa. Po koncu svoje žurerske noči vzemite kapsulo pegastega badlja. Zjutraj to ponovite. V Veliki Britaniji verjamejo, da vas bo to rešilo slabega počutja po malce preveč izpraznjenih kozarčkih.

Kanada

ginger ale


V Kanadi pijejo ingverjevo pivo za lajšanje trpljenja v težkih jutrih. Ta pijača se pogosto uporablja za pomiritev razdraženega želodca, tako da je kar smiselno, da pomaga pri ozdravitvi mačka. Če se boste odločili za ta tretma, bodite prepričani, da pijete ingverjevo pivo narejeno iz pravega ingverja. Raziskave so pokazale, da je ingver tisti, ki zdravi. Če je v pijači namesto ingverja samo njegova aroma, si ne obetajte preveč dobrih rezultatov, sploh pa ne olajšanja.


ZDA

bloody mary

Za Američane je »Bloody Mary« tisti cocktail oziroma pijača po kateri posežejo po nočnem popivanju. Paradižnik vsebuje veliko likopena in zelena vsebuje ogromno vitaminov, ki lahko pomagajo pri blažitvi posledic prekrokane noči. Seveda precejšnjo vlogo igra tudi vsebnost alkohola v tej pijači. Klin se s klinom zbija, ali kako že?

Sedaj veste s čim napolniti vaše omarice prve pomoči, da se naslednjič izognete težkim in neprijetnim jutrom.

Kaj pa Slovenci najpogosteje uporabljamo kot zdravilo proti mačku?

Povejte nam v komentarjih.Vreme

Ljubljana

25.03.2018

 • NED
  Partly cloudy starting in the evening.

  -5° / 11°

 • PON
  Rain starting in the evening.

  -2° / 10°

 • TOR
  Partly cloudy throughout the day.

  1° / 10°

 • SRE
  Overcast throughout the day.

  2° / 9°

 • ČET
  Rain overnight.

  5° / 11°

Aktualne radijske novice