TRENUTNO V ETRU
POSLUŠAJ V ŽIVO
GLEJ V ŽIVO
SPORED

4:37

TISINA

MASSIMO

4:32

JOS ME LIPO GLEDAS

DINO PETRIC & KLAPA SUFIT

4:27

VSE ZA LJUBEZEN

TANJA ZAGAR

4:24

DIZEM SIDRO

OLIVER BEREKIN

4:19

OTVORI MI DRAGA

JOLE

4:15

VJERUJ MI JEDINA

LJUBAVNICI

4:10

PUSTI MI SPOMIN

ZAN SERCIC

4:06

TREBAS MI

DARKO FILIPOVIC

4:02

AKO NAS ZIVOT RASTAVI

ZDRAVKO SKENDER

3:56

KAFANA NA BALKANU

FUNKY G

20. 04. 2017 16:00 | E.A.

Predsednik Republike Slovenije žanje slavo v Braziliji

Kaj ima Borut Pahor z Brazilijo?

Od poslušalke in kolegice smo dobili namig, da se v Braziliji nekaj dogaja. Nekaj spektakularnega, čudovitega in gracioznega. Kaj naj bi to bilo za tisti čas še nismo vedeli, smo pa vedeli, da ima nekaj opraviti z našim predsednikom Borutom Pahorjem.

Gremo na pot...

Z namenom raziskovanja tega pojava se je ekipa
Aktualov-ega Mikser-ja odpravila v Brazilijo, da bi stvari prišli do dna. Obvezna oprema sta bila list in pisalo(kar ima novinar vedno pri sebi) ter par spodnjega perila, ker nikoli ne veš kaj pričakovati in je vedno dobro imeti rezervo.

Ko smo prispeli nam je bilo takoj jasno o čem nam je prej omenjena kolegica govorila. Tam pred nami je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ne samo pred nami, bil je povsod kamor smo se ozrli. Njegovi kipi vsepovsod, zidovi, stene in avtobusne postaje prekrite s plakati raznih karikatur dotične znane osebnosti. Ljudje so se sprehajali po ulicah z maskami njegovega smejočega obraza. Bilo je kot bi stopili na tla popolnega totalitarnega režima, čigar oče je naš predsednik.

Bodimo resni.

No dobro, sedaj pa šalo na stran. Nismo bili v Braziliji in nismo bili priča temu, kar smo vam ravnokar naložili. A v vsaki šali je pol resnice in tudi ta ni izjema. V Brazilije se res nekaj dogaja in res je v to udeležen predsednik Republike Slovenije.

Vse se je začelo s predsednikovim instagram profilom, ki je pritegnil ogromno zanimanja. Stric Google vam lahko s svojim beleženjem statistike dokaže, da je priljubljenost Boruta Pahorja v Braziliji v preteklih dneh zrasla za nekaj 100 ali celo 1000 odstotkov. Natančneje se je vse vrtelo okrog ene slike, na kateri naš predsednik pomaga cestnim delavcem pri razporejanju asfalta.

borut pahor org.png

Kako, zakaj?

Prebivalci brazilskega interneta so svojo podporo slovenskemu predsedniku izkazali s »photoshop« vojno, kjer je bil glavni cilj narediti prej omenjeno sliko tem bolj smešno. Najboljši dosežki v retuširanju fotografije so bili objavljeni na blogu, ki si ga lahko ogledate na naslednji povezavi:

https://beta.naointendo.com.br/posts/ntq6vtbh6r0-desafio-do-photoshop-o-presidente-da-eslovenia

Aktualov Mikser je zbral nekaj najbolj zanimivih za vas, ki si jih lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Fotogalerija