OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

23:00

NAJBOLJI KLUB U GRADU

UKRADEN, NEDA

22:55

HUREM

SEVERINA

22:52

RODIT CU TI CER I SINA

ROZGA, JELENA

22:49

BARBRA STREISAND

DUCK SAUCE

22:45

NEVJERA

COLONIA

22:41

NE KLICI ZVEZDE Z NEBA

M R PROJECT

22:37

NEMOJ MI RADITI TO

E.T.

22:33

PARTIGIANO RMX

KAURIC, DARE IN IVA

22:29

MENI NIKO NE TREBA

COLIC, ZDRAVKO

22:25

JESMO LI JEDNO DRUGOM SUDENI

KOKIC, EMILIJA I BORIS

12. 05. 2018 14:38 | MKS

Klapa Šufit je lastnica najbolj priljubljene klapske pesmi!

Sobotno popoldne je Aktualovcem polepšala Klapa Šufit. Najpopularnejšo melodijo Dalmacije so v našem studiu zapeli v živo. Prisluhnite posnetku!

Fantje Klape Šufit pravijo, da je Slovenija skoraj njihov drugi dom, saj zelo radi prihajajo k nam in tu zelo pogosto nastopajo. Ob njihovem prvem obisku Aktuala jih je voditelj Matej Kirn Starič povabil v Aktualovo mediteransko dnevno sobo, kjer so padale debate o njihovi glasbi, tipičnih Dalmatincih in Hajduku.

Kot je povedal njihov basist Zdeslav Mišurac, je njihova najnovejša pesem Dalmacijo, od pisme si cila izšla 13. februarja – prav na rojstni dan splitskega nogometnega kluba, zato so jo simbolično posvetili Hajduku, katerega navijači so tudi sami. Gre sicer za prvo njihovo pesem, ki opeva Dalmacijo. Za dalmatinsko klapo se skoraj spodobi, da ima tudi pesem o njihovem domačem okolju, ne le ljubezenske napeve.

Lastijo si najbolj poslušano klapsko pesem na Youtubu

Njihova ljubezenska uspešnica Ne diraj moju jubav vedno znova navdušuje tudi slovensko občinstvo. Melodija je v le nekaj letih postala skoraj ponarodela, zagotovo pa zimzelena. Tista pesem, ob kateri se prijatelji objamejo čez ramena in jo zapojejo v en glas. 

Na portalu Youtube je ta pesem z več kot 22,5 milijona ogledi najbolj predvajana pesem s klapske scene. Ob spremljavi vodje klape Vinka so jo zapeli tudi v živo in polepšali cel vikend. Prisluhnite posnetku pogovora in njihovega mini koncerta!

Klapa Šufit
Vsi za enega, eden za vse – to je glavni recept za uspeh Klape Šufit.
Radio Aktual

EKSKLUZIVNO: Predstavili so novi pesmi s prihajajočih festivalov

Predpremierno smo slišali refrena dveh novih pesmi Biser na dnu mora in Samo jedan pogled tvoj, ki ju bodo fantje to poletje zapeli v tekmovalnem programu. Aktualovci jim držimo pesti, da se čim bolje odrežejo. Obe pa bosta izšla tudi na novem albumu, ki ga Klapa Šufit izda še pred septembrom. Tudi zaradi tega komaj čakamo poletje.

Klapa Šufit na Aktualu

Posnetek pogovora ter pesmi Ne diraj moju jubav in Jubin te V ŽIVO!Vreme

Ljubljana

21.07.2018

18°
 • NED
  Mostly cloudy until evening.

  17° / 27°

 • PON
  Partly cloudy starting in the afternoon, continuing until evening.

  15° / 28°

 • TOR
  Clear throughout the day.

  16° / 29°

 • SRE
  Clear throughout the day.

  16° / 29°

 • ČET
  Clear throughout the day.

  17° / 29°

Aktualne radijske novice