OGLAŠEVANJE komerciala@rgl.si osrednja Slovenija, Štajerska, Obala 041 333 333 Dolenjska 041 858 733 Zasavje 041 900 800
Zadnje predvajane

17:53

TUGO MOJA

CETINSKI, TONY & JACK HOUDEK

17:47

HOLD ON

WILSON PHILLIPS

17:41

SE VEDNO SVA ISTA

VICTORY

17:36

PRICAJ MI O LJUBAVI

DJAVOLI

17:32

NEMA SPLITA DO SPLITA (MIX)

KESOVIJA, TEREZA

17:27

DIZEM CASU VINA

DANIJELA, GIULIANO, SEVERINA I GORAN KARAN

17:24

DODJI U MALI KAFFE

ZLOKIC, JASNA

17:23

JAZ SEM NOR

SMOLAR, ADI

17:19

NE MOGU DA TE ZABORAVIM

SKENDER, ZDRAVKO

17:13

IMALA JE LIJEPU RUPICU NA BRADI

THE FRAJLE

03. 12. 2017 14:35 | RA

STOJEČE OVACIJE ZA LEGENDE LATINO RITMOV

Gipsy Kings po desetih letih na slovenskem odru z nepozabnimi uspešnicami ogreli Stožice

Gipsy Kings so navdušili Stožice. Foto: M24

Po skoraj tridesetih letih kariere je skupina Gipsy Kings, skupina, ki nas je v osemdesetih in devetdesetih navduševala s svojimi latino skladbami s primesmi tradicionalnih flamenco ritmov, še vedno v odlični formi. To so ponovno dokazali v soboto, 2. decembra, ko so po desetih letih nastopili na slovenskem odru.

03.jpg

Dvorano Stožice sta še pred nastopom Gipsyjev ogreli dve odlični skupini: najprej sta nastopila mlada Batista Cadilac, udeleženca šova Slovenija ima talent. Na odru Stožic sta stala že drugič, saj sta lansko leto nastopala na Aktualovem rojstnem dnevu, vendar sta dejala, da se tokratnega nastopa še posebej veselita, v čast jima je namreč, da lahko stojita na istem odru kot Gipsy Kings.

Sledili so Davor Radolfi in Ritmo Loco in postregli s širokim repertoarjem: od zimzelenih skladb, kot je Guantanamera, do svojih uspešnic, kot je Na bačvama vina. »Za slovensko občinstvo pojem že več kot trideset let in tu se počutim fenomenalno. Občinstvo je pravzaprav moj najboljši prijatelj,« je pred nastopom dejal dobro razpoložen Davor Radolfi.

Davor Radolfi z voditeljico večera Eriko Kralj.
Davor Radolfi z voditeljico večera Eriko Kralj.
M24/Vito Tofaj

Voditeljica večera Erika Kralj je nato napovedala, da je končno prišel trenutek, ko bodo prizorišče zavzeli Gipsy Kings. Prejemniki več zlatih in platinastih plošč ter grammyjevi nagrajenci so občinstvo prepričali z odličnimi izvedbami svojih priljubljenih skladb, med katerimi smo lahko slišali tudi novejšo pesem Mas de Mil Anos. Po dveh urah uživanja v latino ritmih so si obiskovalci seveda želeli še več – Gipsyji so se tako po bučnem aplavzu vrnili na oder in izvedli še tri svoje največje hite, Bamboleo, Vamos a Bailar in Volare. Zadnja skladba pa je med obiskovalci sprožila pravo evforijo – dvorana je vstala in med ploskanjem in plesom odpela uspešnico skupaj z njimi. Člani skupine so prišli z odra vidno zadovoljni. »Bilo je super, dobri ljudje, dobra energija, uživali smo. Še se bomo vrnili!«

08.jpg

Poleg legendarnih Gipsyjev in glasbenih gostov večera, dogodka ne bi bilo brez medijskih pokroviteljev: Radia Aktual, novic Svet24, revije Zvezde, revije Zarja, portala Mladismo.si in Dolenjskega lista.

FotogalerijaVreme

Ljubljana

19.03.2019

 • SRE
  Clear throughout the day.

  1° / 15°

 • ČET
  Partly cloudy starting in the afternoon, continuing until evening.

  0° / 17°

 • PET
  Clear throughout the day.

  1° / 19°

 • SOB
  Clear throughout the day.

  3° / 21°

 • NED
  Partly cloudy throughout the day.

  8° / 17°

Aktualne radijske novice

Naj bo Aktual z vami vedno in povsod!

Slike so simbolične.

Skodelica za kavo
Nakup
Aktualova majica
Nakup

Brezplačni prenos

Melodija zvonenja
Prenesi (MP3)
Budilka
Prenesi (MP3)